🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 12 (01.12 - 08.12)

• 44 261
  • 1 165
  •   1
Отговори
# 30
Благодаря на Миро за включването.Но...хайде да ги нямаме такива...спестяваш ни интересни неща заради Надкаст.Първо в. БгМама, после Надкаст🙃

# 31
И аз така си мисля.
Нещо в последния момент, като водната битка за храна.
На мен ми допада тази идея честно казано, в живота кроиш кроиш планове , пък после стане нещо и трябва да ги прекроиш набързо 🙂

# 32
Какво може да направи продукцията. Да отмени право на спасяване? Да направи да се определят играчите с жребий? Теглиш си листче и който ти се падне. Може да се падне Бистра срещу Алекс примерно.

# 33
  • Варна
И аз така си мисля.
На мен ми допада тази идея честно казано, в живота кроиш кроиш планове , пък после стане нещо и трябва да ги прекроиш набързо 🙂
Да, но стимула да градиш стратегии спада. Или трябва да ги държиш в тайна и от продукцията...

# 34
Благодаря на Миро за откровените отговори. Точно така изглеждаше ситуацията и през моите очи като зрител. Не бих нарекла Венци точно непослушко, но няма да зачеквам тази тема, че тук е малко в черно-бялата гама ситуацията и не ми се четат още сто коментара от същото, както в предната тема.

Според мен това, което се е объркало е, че не е имало избор от участниците, т.нар. социална игра. И затова е пострадал някой, вероятно Бистра. Отново непопулярно мнение, но за мен Бистра ще победи Венци в социалната игра.

Относно, че и Бистра, и Венци били много, много по-силни от Алекс, че и по-комплексни, смятам, че е мнение на човек, който не е гледал внимателно предаването или просто не може да бъде обективен.

Туджаров сподели, че го е гледал на терен в първите му битки, и каза, че Алекс изобщо не си давал зор (това си го каза и самият той на синхрон) и въпреки това си е личало, че е high level физически.

# 35
И аз така си мисля.
Да, но стимула да градиш стратегии спада. Или трябва да ги държиш в тайна и от продукцията...

Не мисля че желанието спада, това че не знам какво ще се случи в сряда не ми пречи да кроя днес план за сряда 🙂

За мен може само продукцията знае правилата в детайли

# 36
Точно. Продукцията в ролята на Господ ще да е Grinning То се вижда как разбиват и обръщат ситуациите, когато стане твърде предвидимо.

# 37
Всшчки са кукли..ма не на Миро..а на продукцията.

Не обичам такива хлъзгави неща....и да няма яснота.
А явно предаването е баш таквоз....хлъзгаво.

# 38
Да, това е голяма слабост за мен, защото и самите участници не са знаели правилата предварително, мисля, че Вера го каза, научавали са ги в последния момент. Това много пречи да се изграждат устойчиви стратегии, което за мен е минус.

# 39
Благодаря за чудесната тема! Flowers Hibiscus

Благодаря и на Миро за включванията! От това, което прочитам, разбирам, че когато Венци е бил избран за диска, един вид е бил изпитан чрез дадените му всякакви варианти за избор на съперници за естеството на неговите намерения. Ясно стана, че не го устройва второто място, лошо няма. Всеки трябва да се докаже по един или друг начин, а Алекс е играл най-малко. Това, което не ми харесва е държането на съотборниците в неведение, изобщо липсата на откритост. Хубаво е че Миро си признава за нараненото его.

Играчи на седмицата - Миро и Венци. Те са ми част от топ 3 плюс Алекс.
Да си кажа правичката битките не ми бяха особено интересни, но все пак онази със слайд пъзела.
Според мен Миро вече предпочита Алекс.

Бих искала да попитам Миро към момента на излъчените епизоди, ако трябва да избира на кого да даде гривните си - Бистра, Алекс или Венци, кой ще избере? Не че ще има реален такъв избор, но ако следващата седмица хипотетично Алекс или Венци загубят елиминационен дуел, би ли им дал гривните си (или на кого от тях), лишавайки по този начин Бистра от по-нататъшна подкрепа?
(ще го подчертая, за да е по-лесно за намиране, докато евентуално съберем въпросите на едно място)

Намесата на продукцията на вторите Игри на глада беше "с намигване към Алекс", така че...

И Венци, и Георги ме забавляват, всеки по свой начин Simple Smile

Диляна е прекрасна водеща, Сано също се справя отлично!

Малко оф топик, но този тв сезон има чудесни нови попълнения - Диляна, Сано, Керана, Богданска... Heart

# 40
Ами малко тежко звучи  да ги сравним с Господ, но ... 🙂

Не знам лично мнение, но на мен идеята ми допада да е хлъзгаво. За мен не минус, а абсолютен плюс, че не знаят правилата в детайли, а само кратката версия. 🙂

# 41
Ами малко тежко звучи  да ги сравним с Господ, но ... 🙂

Не знам лично мнение, но на мен идеята ми допада да е хлъзгаво. За мен не минус, а абсолютен плюс, че не знаят правилата в детайли, а само кратката версия. 🙂
И аз така мисля. Ако са големи стратези ще предвидят и това. И няма да редят пъзела все едно знаят със сигурност правилата.

# 42
Както винаги, благодаря на Дяволо и Соник за прекрасно оформената тема.
Особено много съм благодарна за лафовете на Гогов - оправиха ми деня! Смях се с глас отново и отново. Този човек е извор на изстрадана мъдрост.

Много съм съгласна с мненията на някои от съфорумците, а и на самия Миро за това, че е бил сивия кардинал в лагер Миро-Гарсия. Което отново ме навежда на мисълта, че Миро (ще ме прощава) е с много високо самочувствие. Разбира се, самочувствието стъпва на постижения, а постиженията се доказват с финикийски знаци, но едно съм установила - оказва се, че само финикийските знаци не са достатъчни, защото много хора ги имат. В един момент е важна и добрата компания. Целеустремените хора са важни за обществото, обаче са ужаааасно скучни. Алекс, Миро, Бистра - скука....Гогов, Мая, Венци, Георги, Влади и доста други от участците, бяха много по-интересни за мен и с удоволствие бих си пила кафето с тях. Няма да си говорим само за пари, я! Smirk

Ако е така, както се коментира и в темата и парите в кутиите не са гарантирани, свалям шапка на измислилите играта - смирение и пак смирение му е майката. Още веднъж се доказва, че колкото и планове да си правим, всичко е сметки без кръчмаря. А кръчмаря го знаем кой е (писах назад - някои го наричат....).

# 43
В подкаста на Mensa Bulgaria Миро си го каза - причината за травмата му е това, че "риалити предаванията вече не ги правят така, както преди 17 години", цитирам по памет. Това говори, че именно продукцията в последния момент ще изиграе играчите и ще промени правилата. Както каза Вера, играчите знаят правилата етап по етап и на база на това градят играта и стратегията си. Промяна в последния момент би била наистина много нечестна спрямо тях и би могла да причини толкова голямо разочарование, като това при Миро.

Иначе аз разбирам Миро в това, което казва, че само Алекс е разбирал стратегията му и ходовете, които предлага. Бистра няма такъв интелектуален капацитет да мисли стратегически. Венци е соло играч, страхотен, но суетен и с голямо его и, както се видя, непредвидим. Мая се води единствено от собствените си мотиви и комфорт и също не е екипен играч.

# 44
Какво може да направи продукцията. Да отмени право на спасяване? Да направи да се определят играчите с жребий? Теглиш си листче и който ти се падне. Може да се падне Бистра срещу Алекс примерно.

Чакай да се включа 🙂
Предупреждавам, че си пускам спекулациите на воля.

Ами първото, което ми идва наум е жокера, да си ходят по лагерите, че скоро може да се промени това. Ако се промени се разбива тотално идеята за отбора.

Ако ги преместят в един лагер всичките, се разбива отбора.
Ако ги размесят с други на случаен принцип също, т.е да запазят пак три лагера, но да разместят хората в тях. Това даже много повече ми допада като идея.
Времето е малко, но един път излязъл от лагера и попаднал при други хора, може да видиш ситуацията от страни. В този вариант ще ми е интересно, ако Бистра и Мая са отделени какво става.

Листчето със съперници също е много вероятно, т.е да въртят диска два пъти и гривна срещу гривна, нямаш избор.

Това е набързо, но варианти за островна съдба много 🙂

Общи условия

Активация на акаунт