🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 12 (01.12 - 08.12)

• 44 205
  • 1 165
  •   1
Отговори
# 45
  • София
И аз се нареждам с питане, ако някой си спомня, какви са били първите думи на Венци, след като дискът го избра.
Харесва ми и се надявам, че Миро се е видял отстрани критично - поведението му е нормално, като предприемач и глава на семейство, да се опитва да напътства и води и да смята, че знае какво е най-добре за всички, просто е проспал факта, че това е индивидуално състезание! И на Венци съвсем правилно му е все тая с кого ще бъде на финала и няма грам интерес да бута АТИ или Бистра.
Искам да се оплача от Надкаст - адски трудно гледам в бтв подкаст-а, чакам си го в Youtube, за да ми е без реклами, обаче от петък насам как не намериха време да го качат не знам. Много ме дразнят с тия забавяния.

# 46
Надкаста с Берке направо се чудя дали да си го причиня. Май ще го пропусна. Ще е първия и може би последния чийто надкаст ще пропусна. Дори на Лора го гледах макар и не докрай.

# 47
Надкаста с Берке направо се чудя дали да си го причиня. Май ще го пропусна. Ще е първия и може би последния чийто надкаст ще пропусна. Дори на Лора го гледах макар и не докрай.

+1
Нямам никакво желание да гледам.

Иначе в момента стискам палци за АБВ-то + Г (Гогов). За първи път гласувам за Бистра, но Вера вече я няма.

# 48
  • София

Иначе аз разбирам Миро в това, което казва, че само Алекс е разбирал стратегията му и ходовете, които предлага.

Как иначе? Simple Smile Ако целта е Алекс да е с най-много гривни и да е сигурен финалист - много ясно, че ще ги разбира, подкрепя и ще държи точно те да бъдат следвани.
Ако са знаели правилата на австралийския сезон и са допускали, че и в нашия ще е така - целта е била ясна. Да се запазиш с най-много гривни до края.

Куцото в тая стратегия е, че подценява интелигентността на останалите, от които се иска да я следват и изпълняват.

# 49
  • София
Огромни благодарности на Дяволи и Сони за прекрасното оформление и новата тема 💜

Много интересно стана, че имаме включване, благодаря и за това.

Всичко сте казали, да видим утре каква ще я измъдрят Simple Smile

# 50
Първите думи на Венци след избора на диска са, че е чакал този миг от над 40 дни. Едва ли Миро визира тях. После казва, че много се радва, че ненапразно в такъв късен, но изключително важен етап от играта се пада негово число на диска и сега съдбата е в негови ръце.

Между другото Алекс беше напълно прав, че Дзами е бил зле на пъзела, щом Венци го е победил. И двамата бяха зле. Подобен пъзел се реди за... де да знам - около 5 минути? И изобщо Венци пое голям риск. Но вземи му на Водолей свободата (да решава) и каузата (да се съзтезава за нея) и гледай какво става Bowtie

# 51
  • София
Какви са били първите думи на Венци, след като дискът го избра? Стана ми интересно от отговора на Миро, но въобще не знам къде да ги търся.

Със същия въпрос идвам и аз. Не можах да разчета нищо между редовете.

# 52
  • Варна
Иначе аз разбирам Миро в това, което казва, че само Алекс е разбирал стратегията му и ходовете, които предлага. Бистра няма такъв интелектуален капацитет да мисли стратегически. Венци е соло играч, страхотен, но суетен и с голямо его и, както се видя, непредвидим. Мая се води единствено от собствените си мотиви и комфорт и също не е екипен играч.
Аз тук ще оспоря, че и другите са разбрали стратегията, просто не са били съгласни да я следват.
Друг е въпроса дали са били достатъчно откровени да споделят, че няма да я следват.

Между другото Алекс беше напълно прав, че Дзами е бил зле на пъзела, щом Венци го е победил. И двамата бяха зле. Подобен пъзел се реди за... де да знам - около 5 минути? И изобщо Венци пое голям риск. Но вземи му на Водолей свободата (да решава) и каузата (да се състезава за нея) и гледай какво става Bowtie
Голям, голям.. колко да е голям..
Губеха някой процент шанс да се паднат на колелото..

# 53
  • София
Сега прослушах отново думите на Венцичка.
Той казва много неща, включително и че го е чакал този момент, съдбата е в негови ръце, играе му се и т.н.
НО, мисля че открих търсените от Миро думи:
Точно преди да седне (по традиция) сам сред кръга (уж да мисли) Венци казва:
''Предстои ми една вечер за размисъл, но още по-важно ще е утрото, когато ще се прибера при моите сълагерници и на 100% ще бъде уважено тяхното мнение и ще се съобразя изцяло с тях''

бтв:
Още като отиде на Острова обаче, Венци го дават да казва, че винаги е бил много офанзивен играч
''Усещам, че ще е ден за игра и след като другите не ме пускат в игра, май е време да се пусна сам.
Като бивш футболист винаги съм харесвал атакуващия футбол, бил съм офанзивен играч и за мен е по-важно да атакуваме''

А на сутринта вече го дадоха на Острова категоричен, че ще играе, като той се надяваше и вярваше, че ще го подкрепят. Явно като е преспал е преосмислил окончателно.

Също така нека споменем и че в лагер 3 дадоха как на Бистра уж и се играе и даже Миро сподели, че ако тя ще играе е хубаво да 'сложим още един наш човек в другата група'
И изведнъж се чу гласа на Алекс как трябва да се играе защитно и Мая го подкрепи. И малко по-късно (явно са говори повече, но е изрязано) вече стана ясно, че Миро на синхрон като говорител сподели, че ще се играе дефанзивно, така са решили и че най-тежко ще е да убедят Венци да не играе. И Мая каза, 'Оставете това на нас'

Иначе по спора, за мен никога не е имало дилема дали Венци ще играе или не. Аз сам за себе си бях убеден, че ще се пусне в игра, но ние сме зрители и не виждаме играта по същия начин... 😉

Последна редакция: нд, 01 дек 2024, 13:25 от Diavolo

# 54
Иначе аз разбирам Миро в това, което казва, че само Алекс е разбирал стратегията му и ходовете, които предлага.

И аз го разбирам, ама тогава явно това не е най-добрата стратегия. Добрата стратегия трябва да е съобразена с личностите и желанията на целия отбор.
“If you shut the door to all errors, truth will be shut out.”

п.п. и аз бях убедена, че Венци ще играе

# 55
Между другото Алекс беше напълно прав, че Дзами е бил зле на пъзела, щом Венци го е победил. И двамата бяха зле. Подобен пъзел се реди за... де да знам - около 5 минути? И изобщо Венци пое голям риск. Но вземи му на Водолей свободата (да решава) и каузата (да се състезава за нея) и гледай какво става Bowtie
Голям, голям.. колко да е голям..
Губеха някой процент шанс да се паднат на колелото..

Според мен рискът се състои в това от другите лагери да започнат да се сдобиват с гривни, да вземе да им се падне някоя от тях на колелото, да си подредят игрите един-два пъти, да приберат още/елиминират някой от трети лагер и по този начин да осуетят плановете на лагер Миро-Гарсия да излъчи трима финалисти.
Венци премина на индивидуална игра. Рискува не малък брой гривни да отидат в другия отбор, само и само да бъде първи/най-богат. И разбира се - има това право. Не е длъжен на Алекс с нищо (защото въпросната отборна игра е най-вече в негов интерес). Отделно, че не ми харесаха манипулациите, които му се приложиха когато се върна от Острова на Избрания. Разбирам Миро, разбирам и Венци. Неминуемо е да има конфликт на интереси, накрая всеки играе сам за себе си, а Миро е в незавидна позиция да играе за трима Simple Smile

Последна редакция: нд, 01 дек 2024, 13:34 от ladonnae

# 56
За хлъзгавите правила...не одобрявам не само защото и в живота мразя хлъзгави хора и отговори, а и защото това значи че те могат да се променят от продукцията /умишлено с малка буква!/ с оглед конкретните играчи  и с оглед собствен /на продукцията/ интерес и изгода...но не и в ингерес на зрителя!!
Не е тайна че всяко шоу в БГ гони печалба и рейтинг без оглед начина по който ще ги постигне и 99,999% от случаите тая цел се постигна с кални и недойстойни действия!!

Та прав е Миро че тия предавания са един гол т@ш@к и буквално се гаврят с участниците. Та нищо достойно няма в цЕлата раЛта с тия бг побългарени..шоОта! ,

Дали е Ергенът..биг Брадър или гривните...илюзии нямам че са еднакво...безсрамни и недостойни и че зад гръмките фрази стои един рейтинг и нищо друго.

# 57
# 58
Много ясно, че само Алекс ще разбира Миро, стратегията е в полза единствено на Алекс. Връзват ръцете на Венци и той няма право да се бори за още гривни, нищо че определено е по-добрият и можещ играч. Бистра също е пречупена - от жена с хъс и енергия за игра се превърна в безгласна буква, която си прекъсна коалициите с Георги и Дзами, по този начин реално си намалява шансовете за победа в социалния вот.

Също така в лагер 3 абсолютно всички без Миро са солови играчи, най-вече Алекс, който многократно е повтарял в синхрони и в лагера, че е вълк единак. Просто в момента за него е угодно семейството да го пази. До вчера Алекс се оплакваше от Бистра и Мая, искаше да си предава лагера и да ходи в друг лагер, днес вече е отборен играч.
Миро няма този поглед върху Алекс и действията и намеренията му срещу лагера, затова и му има пълно доверие в играта.

# 59
  • софия
За мен е ок продукцията да размества пластовете, когато положението се закучи. Честно казано не ми се гледа последните две седмици, как мимоландия опуква бавно и методично всички останали. Искам да им запари под краката и ако съумеят да излязат от поредния въртоп, бих ги аплодирала права.
 Хакнах малко анкетата и гласувах за четирима любимци на този етап. Гошко-лошко, Венци, Мая и Гогов.
 Благодаря за темата, машини!

Общи условия

Активация на акаунт