Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 85 (м. декември)

• 27 356
  • 1 337
  •   1
Отговори
# 1 200
Яжте, не бойте са! И бактериите в киселото мляко не излизат от буркана да отделят. Simple Smile А пък меда пчелите го повръщат. Знаете и яйцата от къде излизат... Joy

# 1 201
Статини за холестерол. Вече прегледах кокво ли ни като информация и откъде се получи това. В.местнште групи пишат че с тях си държат холестерола на ниво въпреки, че нямат проблем и с него и при нас НЯМА. НО ВСЕ ПАК...
Имаме високо кръвно ?което е някаква индикация.
Но понеже пишат, че приемат и статини ,.се захванах и затова. А коя някоя от Вас има опит пишете ми на ЛС за да не обременявам темата излишно .

# 1 202
Яжте, не бойте са! И бактериите в киселото мляко не излизат от буркана да отделят. Simple Smile А пък меда пчелите го повръщат. Знаете и яйцата от къде излизат... Joy
Начи ако не те бутна лятото от някоя скала на Витоша като се видим...  Joy

Ама ще ми мине, знам се аз.

# 1 203
Борислава, пусни си и ТАТ, за да е ясно имаш ли Хашимото или нямаш. И ft3 да ти пуснат, за да е пълна картината за жлезата. Иначе, ако се чувстваш добре е добре да не пиеш нищо месец преди изследването.
Това за хлебарката в шоколада много ми хареса. Всеки път като искам да си взема шоколад ще си мисля за хлебарки, за да се разубеждавам Simple Smile
И за какаовите зърна много яко. За кафето скоро познати ме разубеждаваха да го спра, защото го пръскат с кофти препарати против гъбички май, но не мога много ми е ниско кръвното без него. Имала съм период около 10г. без кафе нямах драми. Даже пушех без кафе.
Ясно е, че целта е да ни уморят с храната. Всичко е пръскано и с хормони.
Брия, питах да не е нещо като фаст без закуската. Май кафе на гладно е по-лошо от само глад за жлъчката.  Фрешовете вдигат кръвната захар по-бързо от плодовете.
Масло от крил мога да предложа най-скъпото, което има в Зоя. Също добавките на Viridian са с по-малко кофти добавки в капсулите.
За приема на омега-3 или рибено масло има доста противоречива информация. Много са За и още повече са Против приема на омега-3 на капсули. По-добре е да се яде редовно риба, морски дарове или дроб от треска /има в консерва/. Не се препоръчва приема на омега-6, защото имаме доста омега-6 в храната и малко омега-3 като съотношение между двете. Рибено масло, омега-3 май разреждат кръвта и ако се приемат трябва да ги спре 3-4 седмици преди хирургични интервенции или вадене на зъби. Това важи и за сока от алое.
ВитаМаг  в България имат добри отзиви за някои марки хранителни добавки. Пробвала съм колаген на прах, селемарин, б витамини доволна съм.
Статини, ако не са наложащи вече опитайте с хранителни добавки и подходящ начин на хранене преди да ги включите.

Последна редакция: сб, 28 дек 2024, 15:25 от Анонимен

# 1 204
Кафе на гладно е вредно и за здрави, пък какво остава за хора с проблемен стомах. Това добър гастро ми го е  казвал.
То и аз нямах драма до миналата година с чисто кафе на гладно, ама пустата бактерия нанесе щети и сега слагам сметана и никога на гладно кафе.
Утре съм решила едното ми кафе да е чисто да видя как ще ми се отрази. Експериментче.
Дирони, примерно към сусам също имам лека алергия и не ям сусам, много рядко да взема нещо да опитам. Обривам се после, но не е болка.
С лимоните по съм се пооправила.
На теста ми показа, че преминавам горните реф. стойностите към хлебарките.
Обаче явно толкова обичам шоколад, че и това не може да ме спре.
Често си мисля дали червенините по лицето не са от това, но от шоколад не мога да се откажа.
Скрит текст:
Апартамента ми е чист от хлебарки, викам фирма и аз пръскам. Успяла съм да ги изчистя.
Случвало се е да имам хлебарки, намирала съм в леглото си. Събуждала съм се със страшни обриви.
Преди години един съсед ми услужи с патерицата си, дървена. Вътре се оказа, че е пълна с малки хлебарки. Избих ги колкото можах, но не всички. Върнах я. После почна кошмара.
Пръскам аз с глупости. Обаче се събуждам редовно с обриви. Явно са ме лазили.
Една нощ се събуждам от тихо дрънчене. Всъщност явно една нахална хлебарка застанала на лайсната под вратата и тропа ли тропа. Стана ми странно откъде е това. Ставам, светвам лампата и хлебарката изчезва в коридора. Напсувам я на майка и баща. Обръщам се и се озовах във филм на ужасите.
Пода беше пълен с хлебарки. Не 10, не 20, а много повече. Но при светването тия почнаха да бягат и изчезнаха бързо, къде се скриха не знам.
Не спах тази нощ, треперих от ужас и погнуса. На другия ден купих фронтлайн за кучета, напръсках. Викнах и фирма.
Изтрепах ги.

# 1 205
Ако човек толкова мисли с какво обработват храната, трябва да пукне от глад. Изсипват какво ли не. И то няма как, след като се отглежда индустриално. Това са огромни масиви от моно култури. Не са една нива тук и други две оттатък баира и по тази причина са страшно податливи към вредители. Наскоро четох, че най-масовият хибрид банани изчезва и това не е за първи път. В момента тече подмяна на сортовете с нови, които издържали незнам си на какви вредители.

# 1 206
Здравейте. От глюкофаж имам подуване на корема, четох, че е от страничните ефекти, но ме интересува дали друг, приемащ това лекарство, е имал същия страничен ефект.

# 1 207
Хич ни хлебарки ще ме откажат,ни червеите в брашното Grinning но виж диабет Grinning
Ама се отказах да правя торта за нова година и си направих суфле,получи се...другия път ще пробвам с по-малко шоколад и повече какао.
Това с хлебарките е ужас,при нас имаше като санираха такава трагедия,всеки ден трепех по 40,та вече не ме плашат.Нали съм на първи етаж и всичко на горе бягаше от мазето и първо през нас.Комшийката на 5ти етаж обясняваше,че и до нея са се качили...
1 бях намерила в леглото тогава и ме беше вкарала в ужас,1 месец имах усещане,че нещо ме лази.Малкия онзи ден отворил банята и зад вратата имаше чехла,ама той вижда само половината от нея и вика "има хлебарка в банята" и ми показва колко голяма...нещо с размерите на плъх...отварям,търся и гледам чехлата...викам това ще да е огромната хлебарка,та с него ходих на тоалетна цял ден Grinning
Иначе храната вече не е чиста каквото и да я правиш...и сам да я гледаш,почвата е  скапана...семената и те са обработени по различен начин...та там няма какво да се направи...ядеш и да не ти дреме много много.Бях гледала клипче с някакви банани,те като гумени бяха.Та баш такива не съм виждала при нас,но едва ли са кой знае колко по-хубаво.

# 1 208
Боби, то не е точно страх, а страхотна гнусота изпитвам към тях.
И мен диабета ме плаши.
Обаче виж как при доказана алергия към тия гадове, този кошмар и пак не го давам шоколада.
Егати и инатото говедо съм.

# 1 209
Само подуване на корема не съм имала от него. Виж, какво пише в листовката като странични ефекти.
Преди да се разболея не мислех много, какво ям, а какво ми се яде. Така се хранех или не ядях нищо. От, както се разболях 2018г. насам съм преживяла ужасни реакции от химия, храна, лекарства, мухъл, влага в матраци, боя и не се сещам, от какво още. Реакция към противоалергични Simple Smile Които няма алергии, нетолерантности, хормонални и други проблеми смята хората с такива проблеми за лигльовци. Преди да ме диагностицират правилно са ме пращали на психолог, психиатър, невролог, отоневролог, защото симптомите на Хашимото са над 300.
Алергията към хлебарки как е доказана с кръвен тест или с одраскване? Само за хлебарки не съм тествана. Днес си преглеждах изследванията, за да сравня на Борислава ехото с моето на жлезата. Гледах тестовете за алергии от животни съм тествана за такива с козина и пчела. Имам малка реакция на брашно и банан и сериозна към влага и мухъл. От нетолерантностите леко към червен пипер, киви, домат и много към мляко. Затова ям киви при запек.
Като дете живеехме в Стара къща с двор. Лазили са ме хлебарки, паяци, гъсеници, голи охлюви. Ровех в градинката, където акаха моите приятели котката и кучето. Винаги имахме гълъби и зайци, с които си играех и нищо не хванах. Сега се задушавам от животинска козина, въпреки че тестовете са отрицателни. Не било алергия само реакция. Учело се втори курс в университета според алерголога. Ухапване пчела като вадихме мед. Хомеопатичното, което съм купила за такъв случай не ми подейства:) Преди са ме хапали в косата заплетени 5-6 пчели. Боля ме една вечер главата и толкова.
За пръскането за хлебарки важно е, ако живееш в блок да се пръска в мазетата задължително. В Сф сме в жилищен блок и пръскахме всяка година от мазето до горе и който иска вътре. Новата фирма домоуправител се изхитри и не пръска мазетата и гаражите, а стълбищата и входа само. Това лято на 5 жилищен етаж имахме хлебарка сигурно 5 см дълга. Не можех да я убия с метла, толкова твърда беше и я сметох Simple Smile
Ако сте решили да съгрешавате за нг с баница корите София мел имат игра с покупка. Играя за мултикукър, че се запалих за такъв. Ще хвърлям фурната.
---
Този антибиотик е от групата на пеницилините. Имам алергия към тази група Simple Smile Трябва да се тестваш за алергия към пеницилин. Ако, не ти се занимава казвай друг път,че си направила реакция и да не ти изписват от пеницилиновата група. Личната искаше да ме тества след няколко години. В алергологията на Александровска казаха един път доказана алергия към антибиотик не се тества повече. Да изписват друг.

Последна редакция: сб, 28 дек 2024, 16:00 от Анонимен

# 1 210
Стига алергията да не е някаква животозастрашаваща,няма страшно.
Че аз каква хубава алергия направих от един антибиотик...никога към нищо съм нямала алергия и сега като бях болна ми изписаха амоксиклав,та пия 1 хапче и ми няма нищо,пия 2ро и си лягам...сутринта дишам като мопс,поглеждам си гърлото и сливиците и овулата подути до степен,че едвам едвам се намира място за въздух да минава...та хайде към спешното за още лекарства...
То не е страх и при мен,ми баш погнуса,цялата се втрисам...гадни са си,ама каквото такова...свикнах им като санираха,да чукна на дърво от 1 година не съм виждала.
П.п.dironi не си мисли,че няма да ти трябва фурната,ако имаш мултикулър.И аз така мислех,пък сега съм по-склонна да метна кукъра.
Ох,като ги описвате такива случки и се заливам от смях,че всичко което прочета го виждам в картинки,та си те представих с една пейка как гониш хлебарка Grinning
Моя мъж така се бореше с една оса с хилка,половин час замахва,тя минава през дупките и го гони Grinning аз си седях само и се наслаждавах на забавлението Grinning

Последна редакция: сб, 28 дек 2024, 15:53 от Борислава Илиева 754990

# 1 211
Борислава,
Тази лекарка ти е написала това заключение, но не ти е дала изследванията ли?
В приложението на Националната здравноосигурителна каса или чрез електронното здравно досие, можеш да видиш информация за стари изследвания, ако те са извършени в рамките на здравноосигурителната система и са отчетени към НЗОК. Също рецепти, прегледи, диагнози, направления. Мъжът ми си го качи тези дни.

Последна редакция: сб, 28 дек 2024, 16:03 от steli4ka s

# 1 212
Дирони, пръскаме мазетата редовно. Винаги като идват викам тази фирма и на мен да напръска. Защото ония гадове тръгват нагоре да се спасяват. И почват да щъкат из апартамента ми. Пък като напръскат и при мен не щат при мен да се спасяват, заобикалят ме. И сега вече така процедирам, като видя бележката на мазето, се обаждам и дни след пръскане на мазето и мен ме пръскат.
Теста беше кръвен, промоция за над 60 алергена.
И към още нещо имаше алергия установена, ама не го ядях, някакво странно растение, не помня.
Но теста го направих, защото имах страшните обриви по тяло, китки, длани, лице, крака.
Бях при два кожни, уж препоръчани. Не ми назначиха тест, нямало нужда, ето ти ериус и кремче. Некадърници. Просто ей така поставиха диагноза контактен дерматит, а втората друга диагноза даде. Без тест.
Бях и в частна лаборатория за изследване към някакви препарати и метали, всичко отрицателно.
После лекарката там каза, че е жалко, че не са ме пратили на изследване и да отида и да си пусна някой тест за много алергени.
Тогава разбрах за сусама. Закусвах ядки. Спрях го. За три дни се успокоиха ръце и лице.
Но борбата с хлебарките продължи и на моменти се събуждах с по-различни обриви.
Но като ги изтрепах отшумяха.

# 1 213
  • на острова на мечтите
Добре че не обичам шоколад. А и да го обичах, след описанието на Гущера щях да се откажа. Иначе много се смях 😂
Вчера седнах да чупя бадеми. Пак имам една кошница подарък. Добре че са с мека черупка. Оставих половината за друг път, че стана обедно време. Викам, кило ще да са. Да да, ама не - мършави 460 грама. А чупих и чистих три часа.
Все се каня да питам, сигурни ли сте, че бадемово брашно се прави от млени бадеми !? Ами олио от бадеми от какво се извлича!? Ще питам после чичко Гугъл.
Още съм настинала. Кашлям кихам... Ужас.

# 1 214
Steli4ka s само това листче ми даде,друго нищо.Даже това каза да го дам на личната,ама си го щракнах да видя какво пише на спокойствие.Къде мога да го намеря това електронно досие,че го бях намерила веднъж и после не помня къде го бях гледала,а там пишеше толко много неща,които не помня половината да са ми правени.Та ще е хубаво да си ги проследя там.
И все се каня да те питам 2017 или 2019 дали си била бременна,че ми се струва,че те помня от тогава в някоя от групите за бременни,ама не мога да си влезна в регистрацията от тогава да видя,че май си бяхме и писали...

Общи условия

Активация на акаунт