Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 85 (м. декември)

• 27 282
  • 1 337
  •   1
Отговори
# 1 275
  • София
Леле, забравих канелата. Simple Smile

Всичко на око - натрошени бадеми, лешници и орехи, тиквени семки, сусам, малко бадемово брашно, сушени боровинки, ванилия, лъжица ром. Това го обърках с 4 яйца, за да стане лепкава смес. Пекох на 150 градуса върху хартия във фурната.

# 1 276
Моят вариант за менамен:

# 1 277
Много вкусно изглеждат яйчицата. Това и подобни са едно от малкото неща при които почва да ми липсва хляб да си отопя сосчето Grinning Яхнии и прочие хващам лъжицата и са ми все тъй вкусни, обаче нещо такова...
Спомен от малка ми е, майка ми и баба ми когато нямаха време, правеха такава бърза манджа - доматеното от буркан готов и ставаха за нула време. Там, естествено, се топеше с хляб и това ми е първата асоциация при тия снимки Grinning

За z-library - не знам дали не е ограничен достъпът от някои държави, и двете които казахте че не го отваряте не сте у нас. Той не е български де, но си е пиратска история отвсякъде, та не ги знам.

# 1 278
Planet VPN е хубаво приложение. Пробвайте с него. Има и апове с български VPN за колибката, но не ми е трябвало и не съм пробвал. За компютър сигурно има и по-добри, но освен от време на време на работа компютър не включвам от години.

# 1 279
Много вкусно изглежда менамен-а. Чудя се дали жлъчката би могла да приеме по-лесно рохък, вместо твърдо-сварен жълтък? Имате ли идея?
Аз май няма да успея да направя много храна за 31-ви. В следващите 2 дена имам работа и ще почивам на 1-ви. За основно ястие мисля да направя нещо като капама с много месо и топено сирене. Дано се получи.

# 1 280
Да това е вярно. Някои приложения са блокирани при нас. Не е от телефона мисля

Гущер, яйцата сурови ли са ?
Аз се върнах на работа. Опитвам се да преспя бебжлина която упорито отказва да спи и не разбира че майка и утре ще става в 5 за да я храни и после час и половина до работа имам път. Вместо влака си карам колата. Установих че въпреки многото време в път и в 2те посоки това ми действа страшно разтоварващо. А той ме разтоварва когато вдигна скоростта.  Тогава и адреналина скача и за миг поне забравяш всичко. Покрай бременността и бебето бях забравила за тази страст.
Днес вдигнах над 200и мисля че ме засече камера не съм много сигурна  ще чакам "честитка " по пощата дано не е много . Ама каквото такова.  Човек понякога има нужда да изпуши

# 1 281
Dara 200 мили ли? Дано да няма глоба.
Аз също не мога да отворя сайта с книгите, тъй като антивирусната заяви, че е malware. Не ми се занима. Имам още какво да довършвам.
При нас все още има много сняг. Много е красиво.

# 1 282
Аз пак ви изпуснах.😊
В петък бях почти цял ден на легло (вечерта преди това пих малко разредено доматено пюре с вода- не знам какво ме накара🙄, не помня откога не бях пила доматен сок- оказа се, че кутията била отворена отдавна). Първият ми симптом, че нещо не е ок, беше отводняване през 20-30 минути. После започна гадене и кръвното ми падна и...изкарах деня на фаст, водичка и малко сол. Солта всъщност доста ме облекчи. Добре че беше малкият дявол, по принцип внимавам много с доматените консерви, но съм грабнала отворената преди повече дни.
Днес правих тесто за меденки (стандартни, разбира се), тази година искам да правим с детето и джинджифилова къщичка и забавленията вероятно ще са утре.😁 Мисля да подготвя и руската салата (ще има и някакви картофи в нея, но ще сложа и карфиол, и глава целина/алабаш), да мариновам свинското за НГ, за да е готово за печене. Шоколадовата снежинка ще я правя на 31-ви, вероятно и питка, баница с тиква и ябълки и ще пека основното.
През изминалите дни дояждахме коледната пуйка. Прибрах в бурканче останалото от тавата за сос грейви.🙂
Вчера вечерта забелязах, че са ни сменили лампите на уличното осветление😅, сетили се преди НГ в последните дни на годината! Като погледнах през прозореца, помислих, че е заваля сняг🤣, защото старите лампи светеха в жълто, а тези в бяло. Сняг май при нас няма да завали тази година...🤔

# 1 283
Въх, Долче, ама ти добре си се подредила с тия домати...
Обичам доматен сок, но пия такова нещо по-рядко и от веднъж в годината.
Скрит текст:
Тая година дето мина се случи да пийна де Grinning Бях на гости на нашите и ме прихапаха, та метнах няколко домата в блендера, минах ги през една цедка и си начесах крастата Grinning Не е най-конвенционалният метод но ми беше най-бързо, за 2-3 чаши не си струваше да се размята друг уред. Не се знае коя година ще е следващият път, не съм фен на сокове по принцип.

За сайта жалко че ви го блокира, имам много материал като за нас там, а кой знае колко още има дето не ми е попадал пред очите... Но ние се и питаме тук ако някой търси конкретна книга, не сме се оставили и в такива случаи ако можем да помогнем. И на мен са ми пращали съфорумки, и аз съм пращала изтеглени книги.

Дара, ти точно за празниците ли се върна на работа? Grinning Имам чувството че оня ден роди, а то не е баш така и сигурно ти е време... пък казваш и че ти се отразява добре. Дано не те глобят или поне да не е с много.

Аз утре и вдругиден пак на гости, пак няма да ми зависи от мен менюто много-много. Ще има някакви мръвки със сигурност, салати и туршии също ще се намират, но не се знае какво още ще ми се изпречи че другите си искат традиционната руска салата за НГ и сигурно и още нещо такова ще има. А ако трябва да направя руска салата за една къща хора дето сигурно ще стане цяла кофа, силно се съмнявам да не хапна от нея - напълно заслужено ще е Grinning
Поне като сме така всичките, не остава много поле за действие да се пекат някакви сладки работи и обикновено махваме с ръка и тая част я пропускаме. В моето семейство никога и не е имало обичай да се пекат торти, баклави и прочие за тия празници. Някой тиквеник за Коледа ама не винаги, като малки правехме меденки но и това отдавна не е бивало, наблягаме си на по-съществената храна.
Каквото стане - тая година ще е така, пък догодина - обратно в коловоза Grinning

# 1 284
Леле Долче, ти не усети ли, че е развален или го глътна бързо?

# 1 285
  • В центъра на моретата
Дара, бебка има ли кой да я гледа? В UK и в щатите майчинските са символични. Всъщност не само там.

За 31-ви днес ще готвя, че на самия ден не знам докога ще съм на работа. И аз мислех капама да правя, но времето ми е ограничено и май ще заложа на пържоли с гъби и сметана. Може и да размисля за нещо друго.  Честно казано, нищо не ми се прави, не ми се празнува. Зимните празници не ги обичам особено. А и студа ми действа потискащо.

Брия, благодаря за книгите!

Последна редакция: пн, 30 дек 2024, 10:38 от zaek

# 1 286
  • на острова на мечтите
Заек, и в Италия майчинствата са символични 7 месеца.
Дарик, Фнимавай бе!
Долче, 🤗
Днес ще правя сарми, без ориз, само с мръвка. Имам буркан със зелеви листа. Имам и зеле в една кофичка, но не е съвсем втасало. По- скоро рязано ще стане.
Искам и руска салата. Но утре ще й дойде ред.
Вчера суших месо в дехидрататора. Бях поръчала на ММ да купи сланина, а той проявил инициатива и купил и бекон, но доста суров. Само осолен. Не ми хареса, а и преди да стане за ядене ще побелее в хладилника. Първи опит, добре се получи.

# 1 287
Дари и аз обичам да карам, всеки ден карам по я час на отиване и после на връщане от работа.
Днес ще приготвям някои неща за новогодишната вечер.
Отдала съм се на филми, много скучно е стоенето у дома.
Dilce бързо оздравяване!

Последна редакция: пн, 30 дек 2024, 12:36 от Bria

# 1 288
За жълтъка и жлъчката не съм много запозната. Рохкият жълтък дава повече хранителни вещества на организма. Някои хора ядат само белтъка за всеки случай. Аз ям рукола на обяд и вечеря, когато имам полезна е за черния дроб и жлъчката, както и други зелении. Пия чай от мента понякога.  Ако решиш може да пробваш да комбинираш яденето на яйце с рукола в салата.

# 1 289
Дани ❤❤❤
Споко аз съм внимателен шофъор😃
Карам вече над 20 години то не че е някаква гаранция ама все пак си имам опита.
200 км в час 😃
Моят джип си е мощен 😁
До работа ако няма задръствания ми е час и 30 пъти в посока като стане задръствания минавам по обиколни пътища но предпочитам.си магистралата. Тези селските парчета дето караш кат охлюв не са ми по вкуса .
Зайче
Мм работи от вкъщи и той пое Бебка. Момчетата са ваканция от ДГ за празниците та и те помагат 😃
natka от 2 месеца съм на работа. Даже трябваше и по-рано. Пресните пъти децата бяха на 3 месеца като се върнах. С тези кърмения е доста тегаво но така ми е много добра даже. Действа ми отпускащо. Напрово като релакс.
Ох Долче дано си по-добре вече ❤
Мен по принцип всичко с и от домати ми действа по този начин. Мисля че жлъчката ми прави този проблем Но може и да греша. Аз и на 31 съм на работа на 1ви пак ще отида по някое време. Просто не ме свърта у дома

Общи условия

Активация на акаунт