Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 85 (м. декември)

• 28 692
  • 1 337
  •   1
Отговори
# 135
  • В центъра на моретата
Да, за мазнината знам, че се ползва за синини. И в бокса се мажат, за да не посиняват и да не се надуват при аркади. И арниката от време на време ползвам, а 911 го бях взела за някакви разтягания на сухожилия (ама не ми помогна). Ама като цяло, забравям, а не всяка синина виждам - то непрекъснато нещо се появява, не мога да им насмогна.

# 136
  • на острова на мечтите
Зайче, от какво синини? То и аз се блъскам по ръбове разни, повече на работа ми се случва, но не толкова драматично. От време на време само.
Дара, вярно е, че при фаст организмът се чисти от разни натрупвания и съответно ги изкарва по различни канали - потене, пишкане, а при теб може и през кърмата. Дай си малко отбой. Ще наваксаш като стане малко по голяма Бела. Гушки

# 137
Елора, ако не греша пиеше хормон за щитовидната жлеза. Ако там нещата не са добре често човек има недостиг на желязо и други витамини и минерали, защото не ги усвоява. Ако пиеш хормон трябва редовно да си оправяш и желязото, ако пада непрекъснато.
От опит говоря, ако си здрав човек билковата кръв вдига желязото и дава енергия. Но, при постоянни анемии не е вариант. Ако пиеш за дълго желязо вземи си нежно желязо, щадящо стомаха. Милиграмите на ден да са от 25 нагоре. Аз пия 35мг всеки ден без дните, когато съм в цикъл /почивам/. Ако лекар ти изпише железен препарат напр. Малтоф@r или друг милиграмите на желязото там са много по-високи като дневна доза. В хранителните добавки са по-малко мг, за да не предозира някой с желязо. Ако вземеш желязо като медикамент ще наваксаш за по-кратко време, напр. три месеца. Трябва да е в средата на референтните граници или над нея постоянно,за да с чувстваш добре. При толкова ниско желязо/6/, за да наваксаш се пие 3 или 6 мес.и тогава се спира за 20 дни/3 седмици/, за да са верни резултатите. Пускай желязото с ПКК и феритин, за да видиш те влияят ли се от приема на желязо. Ако не си пила скоро б комплекс може да изпиеш една опаковка. Помагат за анемия б1,2,6,9,12. В Билковата кръв желязото не е много. Колко пъти на ден пиеш един или два? За да усвояваш желязото по-добре се пие вит.С с него /ползвам на прах или в самата добавка желязо/. За да усвоява желязо от месото, което ям на това хранене пия храносмилателни ензими. Ям дроб, сърца, език, хидролизиран колаген на прах без подсладител. След много пари за изследвания вече си усещам кога ми е ниско желязото/феритина. Когато се вдигне феритина над 70 почва да расте косата. Добре е да е 110. Когато ми падне желязото/феритина почва да ми капе косата, дразни ме слънчевата светлина,болят ме костите, трудно спя, раздразнена съм, вие ми се свят или се чувствам по-лабилна.
------
Хашимото се поставя като диагноза след преглед с читав ехограф и читав оператор на ехографа. Ако има изменения по жлезата има Хашимото. Тогава се пускат и антитела ТАТ и мат. Ако са завишени доказват Хашимото. Ако няма изменения на жлезата, а завишен тат или мат търсиш, какво ти е възпалено - УНГ, зъби, кървящи венци или нетолерантности към храни, бактерии, гъбички в червата. Като се коригират тат и мат може да спаднат.
-----
Изследване на желязо и б12 се прави след спиране 20дни /три седмици/, не две. За вит.Д3 важат същите правила. Напоследък някои ендокринолози на лица, на които им е трайно нисък вит.Д искат да се изследва без да се спира, за да се види препарата, който се взема, доколко вдига витамина в кръвта.
----
Аз не обичам желатин, но много ми хареса баницата с яйца и желатин поръсена със сусам и се готвя да направя в двойна доза.
Наскоро чух, че дългосрочния прием на колаген можел да калцира кръвоносните съдове. Следя дали ще излезнат публикации.
Хубав ден!

Последна редакция: вт, 03 дек 2024, 08:43 от Анонимен

# 138
  • Sofia
И аз в отбора на сините. Joy
Повечето пъти не зная кога и как са станали. Постоянно имам по няколко .

# 139
Ама вие какво ги обгрижвате тия синини Joy Аз ги оставям да си минат от само себе си.

Дирони, пия си го хормона. С хаши и хипо съм отдавна. ЩЖ трудно я намират, много е смалена. С голямо закъснение си хвана този проблем.
Ами не са ок нещата с щж, нищо че пия хормон. Сега и дозата ми вдигнаха. Обвинявам стреса тая година. И отказването на цигарите, няколко опита. Скоро пак ще го правя.
Реших билковата кръв да я пробвам. Има си и С в нея малко, но и аз си пия.
Има дни забравям, но гледам да не забравям.
Имам и някакво желязо бисциглинат, ще си го изпия. От ихерб ще взима неща скоро и ще купя нежно. Нали бисциглината е нежно желязо.
Някой от лекарите са ми казвали, че обилния цикъл има връзка с ниското желязо. Но явно и самото автоимунно също. Явно някой неща просто ще си ги пием и това е.
В тази кръв най-вероятно има и биотин, защото пъпчасвам. Или от някой друг В витамин.

За запека друго не ти писах. Нали пита. Масаж на корема. Помага. Сутрин като стана масажирам с лек натиск и бавно корема. Посока дебело черво. Тръгвам от дясно и вървя кръгово наляво, като оказвам лек натиск особено на финала, където вече е края на дебелото черво.
Онзи ден ми пратиха клипче за запека.

https://www.facebook.com/reel/1093401866128813

Това със сламката знам, че на хора с ковид и драма с бял дроб го дават за да се увеличи капацитета на белия дроб. Но се оказва, че и помага в тоалетната. Според клипа помага за придвижване на съдържанието + се получават естествени напъни. Работи бре.
И столче за вдигане на краката ползвам отдавна, това също е много важно.

# 140
Жива съм 😃

# 141
  • 🌊
Елора, когато стане време ако искаш погледни желязото на Doctor's best от iherb. Препоръчаха ми го от форума когато имах страшни проблеми с приема на това, което ми изписаха оригинално. Да чукна на дърво, след седмица и половина спиране резултатите ми са много добри с желязото и феритнина.

# 142
Ще видя, дано да е нежно желязо.

# 143
  • 🌊
Мисля, че се води от нежните, защото аз исках възможно най-най-безобидното, но все пак ефективно.
Иначе си го пия на обяд с храната и 300mg витамин С.

# 144
  • В центъра на моретата
И аз го гледах това желязо на Doctor’s Best, ама го няма, изчерпано е. Пуснала съм да ме уведомят при зареждане.
Иначе, синините се получават и при ниски стойности на тромбоцитите. Моите са на долна граница. Но не съм се задълбочавала в това. Обмислях есента да тръгна пак на бокс, ама ме въздържа това, че ще стана много пъстра Simple Smile. От друга страна зимата не е чак толкова фатално Simple Smile.

# 145
За Хашито и антителата го написах към жената, която е от един месец на режима и спомена, че са й казали и Хашимото.
И аз съм запазила отметка за това желязо, което споменавате. Сега пия на Natural factors 35 mg мириша на храна за кучета, но от всички опити с други препарати само то ме оправя.
Ако на някой му помага желязо като лекарствен продукт предписано от хематолог или друг лекар вземайте го. Ще наваксате дефицита много по-бързо.
Билковата кръв е микс от витамини. Сигурно има биотин. От него расте коса. Влияе върху резултатите на кръвни изследвания. Някои лаборатории го пишат в сайтовете си. Не знам как.
Ако е стопена жлезата знам, че стигат до максималната доза 200мг. Лошото е, че щитовидните дърпат половите и надбъбречните хормони надолу и негативните симптоми стават доста, както и нещата за оправяне и съобразяване.
С риск пак да ме наплюете Simple Smile на жлезата й трябват въглехидрати, за да функционира нормално. Под формата на зеленчуци става.
При хипофункция някои хора имат и завишен пролактин. Ако, не целите да раждате няма да разберете. Той също може да върви с ИР и напълняване.

# 146
Да не остана по-назад си направих баницата, но в голяма тава, за да стане тънка и хрупкава. Обрах хладилника и й сложих овче сирене, синьо козе и малко котидж плюс шунка. После си я ползвах като филия и си я намазах отгоре с меко козе сирене Joy Много вкусно стана.
Ще взема и аз да си пусна желязо и феритин лятото, тази година пропуснах.

# 147
С риск пак да ме наплюете Simple Smile на жлезата й трябват въглехидрати, за да функционира нормално. Под формата на зеленчуци става.
Няма да та плюя, ама това е една от градските легенди разпространяващи се откакто кетото стана популярно Smile

# 148
Като че ли на повече места срещам и аз да го опровергават това. За недохранване всички са единодушни че се отразява зле на щитовидната и че ако вече има проблеми се внимава с фастовете. Но за ниски въглехидрати вече не го повтарят навсякъде.

# 149
Аз пък подкрепям твърдението на dironi.
От личния си опит, точно когато се чувствах зле и правих хипогликемии след 6 месечното кето, при изследванията на ЩЖ, Т3 и Т4 бяха на долните граници. Аз нямам проблем с нея /да чукна на дърво/, нито имам Хашимото, и винаги, тези хормони са ми били по средата и малко над нея. Такива стойности никога не бях имала. А редовно си правя изследвания и за нея + ехограф. Когато вкарах  въглехидрати от зеленчуци, около 7 месеца след това се върнаха стойностите по средата. Тогава се бях уплашила, че в целта си едно да оправя, друго ще разваля. Слава Богу, всичко оправих само с корекция в храненето и не стигнах до хормон.

Общи условия

Активация на акаунт