Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 85 (м. декември)

• 28 699
  • 1 337
  •   1
Отговори
# 150
Невена нещо обясняваше за тия щитовидни по едно време, че на досущ кето слизали надолу но че това не е проблемно в случая, точно защото си в кетоза и нямаш нужда от повече, той все пак метаболизмът ти става различен. И че при промяна на храненето това си се връща обратно, а не че задължително нещо се е повредил човек. Ами отдавна беше, то няма намиране из тия нашите теми... Ако някой се сеща или го е запазил нека го метне тук да видим какво и що беше.
По повод на изследвания на някого от сравнително редовните тук в темата беше, та имам надежди че някой може и да се сети.
За нея поне знам че източниците дето чете са сериозни и си ги проучва, не са научнопопулярни или само рекъл-казал някой. Тя обикновено рови в публикации от изследвания и си е и критична доста като прочете нещо.

# 151
Всеки да си се грижи за собственото здраве, но такива генерализации не правят никому услуга.

Това че на един му спадали показателите и имал симптоми не значи че при всички е така и обяснението  че на щитовидната й трябват ВХ не почива на факти. И изобщо не е ясно дали ВХ (липсата им) пер-се са били проблем или нещо друго /комбинация от други фактори.

# 152
Всеки да си се грижи за собственото здраве, но такива генерализации не правят никому услуга.

Това че на един му спадали показателите и имал симптоми не значи че при всички е така и обяснението  че на щитовидната й трябват ВХ не почива на факти. И изобщо не е ясно дали ВХ (липсата им) пер-се са били проблем или нещо друго /комбинация от други фактори.
Твърдението, че това са "градски легенди" също е генерализация.
Няма какво да добавя по темата.Wink

# 153
Едно твърдение не почиващо на факти, а на ЕЖК е градска легенда.

И за да сме точни в понятията
дефиниция за градска легенда:
Градската легенда е вид съвременен фолклор, който представлява устно предавани преразказвани случки, чийто произход не може да се проследи.
дефиниция за генералицазия:
Въздигане на частното в общо. 2. Извеждане на общо заключение въз основа на частни случаи; обобщаване.

# 154
  • Б
Като правите теста с обременяване с глюкоза на 2 Час глюкозата трябва да стане колкото началната стойност , а може и по - малко нали така ?

# 155
Не е хубаво да пада много под базовата. Ако падне много, значи че панкреасът бълва прекалено много инсулин и води до вероятна хипогликемия.

# 156
Изабела Уенц в книгата си за надбъбречните пише, че при проблеми с надбъбречните и/или Хашимото, от самото заболяване човек вече има проблем с ензимите и усвояването и т. н., както и куп дефицити. Тя препоръчва НВ хранене. Казва, че и кето е възможно, но често трудно и на тези, които искат кето им дава допълнителни неща, за да се адаптират и да усвояват по-добре мазнините. Ако го намеря в книгата, ще го цитирам.
Елора, докато пиех билков@  и бях бременна желязото ми продължи да пада. 4 бутилки изпих и ефект отрицателен.  С друг препарат за седмици вдигнах. Даже не е желязо от билки.
Сега пия железен бисглицинат. Още на първата опаковка и супер подобрение.

# 157
steli4ka, щракни го това желязо , да ме/ни ориентираш какво намираш на бг пазара (ако е от аптеките тук, де) и бисглицинат ли се водеше формата, от която не се дразни стомаха и не води до запек? 🤔

Предварително блаходаря 🌸

ПП: още съм в работен режим, а домашните мрънкат за вечеря 🙃🤪

# 158
Елора, нивата на желязото в кръвта най-вероятно няма да ти дадат голям ориентир за целия железен панел, уви. Но ти си решаваш за изследването.
Дара, вярно е, че не се препоръчват по-дълги фастове по време на кърмене, затова попитах дали още кърмиш.
Относно ЩЖ и нуждата от въглехидрати за работата и': пробвала съм да увелича вгх (т.нар. "полезни" и "бавни") и това не доведе до подобрения в щитовидните ми показатели, а се отрази негативно върху КЗ и кг. А и въобще не се чувствах по-добре. От друга страна, убедена съм, че недохранването и гладуването (в истинския му смисъл, липса на хранителни вещества от храна и липса на достатъчно телесни мазнини, не фастове) водят до проблеми. И то не само по отношение на ЩЖ.🙂
Не е хубаво да пада много под базовата. Ако падне много, значи че панкреасът бълва прекалено много инсулин и води до вероятна хипогликемия.
+1. Не е хубаво да пада много под началната КЗ (на гладно), индикация за наличие на ИР е.
Ще помоля и аз за снимка или линк към желязото, което коментирате. Аз успях да оправя железния панел с 300 мг желязо дневно (и то с определен железен препарат), преди това феритин над 20 беше мираж...

# 159
Месечен кантар:
95 кг. и 101 см. през пъпа. -2 кг. , но само -1 см. през екватора.

Аре и едно кисело зеле с джолани:

Преди да се сетя да снимам, му извадих кокалите и го разбърках, затова не изглежда толкова очарователно.

# 160
Сърце нямаш... очарователно не ами прелест просто, почти го помирисвам от тук Yum (липсва ми подобаващо олигавен емотикон) За мен това е по-голямо лакомство от тортите дето показват из темата Grinning

Аз съм на едни пуешки кълки в тенджерата под налягане, със зеленчуци там малко лук, морков, малко грах им метнах даже. Няма да го нарека яхния понеже метнах всичкото наведнъж и нищо друго не съм му правила. Главният герой нали е кълката, а тя така се сготвила че пада от кокала. А въпросния кокал ако не внимавам ще го сдъвча и него в краищата Grinning А аз се чудех 20 минути под налягане стигат ли им, при положение че оставям после докато сам падне клапанът... Снощи го готвих това, в хладилника остатъкът беше взел да желира леко даже. Ще им се науча де, ще му се не знае и тенжерата.

# 161
Натка, грахът не става ли на каша в под налягането?

# 162
А, аз го хвърлих накрая, от консерва беше. До последно се чудих за него, но като видях и че не съм преценила колко вода да сложа и реших че искам още нещо да плува тук-там и за по-шарено Grinning Те и зеленчуците според мен можеха и с по-малко, но не ми се занимаваше на два пъти да слагам неща. Треснах му капака и каквото - такова. И без това си го изядох с лъжицата като супа.

# 163
Ама как накрая? Нали като сложиш капака и на котлона, не се отваря докато не се сготви? Нещо не схващам Flushed

# 164
В болницата като раждах секцио и ми беше ниско хемоглобин и желязо...Абе всичко ми беше на долу.Та ми изписаха тотхема и се вдигнаха за 2-3 дни.Май беше специално за хемоглобина и желязото,ако не ме лъже паметта.
На мен за щитовидната нищо не ми спомена за изменения,каза че е добре кръвоснабдена и нищо не трябва да пия,изследванията също не показваха да имам Хашимото,та ще питам другата докторка като отида какво да пусна за да съм сигурна.Че подозирам,ще тази може и да си измисля някакви неща,за да си има едни редовни клиенти,на които да им следи нещо,че всички пред вратата ѝ бяха с Хашимото и възли,та чак пък всеки да ги има тия възли не ми се връзва.Спомена нещо,че може и аз да имам,ама не знаела...ще хвърлям боб,че да разбера.

Общи условия

Активация на акаунт