Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 85 (м. декември)

• 28 721
  • 1 337
  •   1
Отговори
# 180
На мен ми се изчисти много лицето откакто съм на "диета",само преди цикъл ми излиза по някоя пъпка,ама значително по-малко са.Косата и моята окапа от 3 години някъде.Взех си тревимитанол,намазах се веднъж и сега почивка Grinning малко по-сериозно трябва да се заема с него.И розмарин си взех,пък на него пишеше 2-3 капки само и че бил много силен,та си стои и той.
За гладуването знам,че уврежда и сърцето.Че нали на анорексичките това им обясняват,че сърцето няма да издържи...ама то пък и колко добре да се чувстваш като гладуваш...
Преди реших да изненадам моя като му взема дубайски шоколад,че имаше в магазина...жената го маркира и гледам 10 лева за едно дребно шоколадче ...викам,я да го махнеш тоя шоколад,че съм взела месо за 4 човека за същите пари...та хайде мерси,ама няма нужда.Тия хора нещо не са много добре...злато ли има в тоя шоколад...пържоли ли...
И тия витамини нещо не ги пия редовно,обаче се замислих,че май сега ям повече зеленчуци от преди,не виждам логика да ми е паднал някой витамин от храната.Пък и разнообразни зеленчуци ям Grinning преди най-много някой домат със сирене да изядеш...веднъж в месеца и то.Виж плодове си хапвах,точно преди да ми намерят ИР се утрепах от райски ябълки Grinning
Гледах преди,че има вече риба в магазина,чакам да се включите с някоя рецепта,че нещо не ме бива с рибите...

# 181
За биотина бях ровила като се докарах и аз бетер пубертет в лицето, ама аз предобрих явно повече тогава. Не че няма и по-високи дози от моите 5000микрограма дето си бях взела, но явно за мен бяха много. Реших че си въобразявам ама го спрях за някое време, изчисти ми се муцунката и като почнах пак - пак ме повтори пубертетът... аз дето си мисля за глупости, ами и пъпки, ужас! Joy
Като се позачетох, се оказва че се бил конкурирал за рецептори с Б5 и реално си докарваш липса на Б5 като прекалиш с биотина. Едва ли да е било чак толкова просто но аз толкова запомних тогава, преди 2-3 години е било. Та, въпреки че е Б витамин, т.е. водоразтворим и ще си го изпикаеш излишното и т.н. се оказва че не е баш така.
Кое за кого е прекалено много биотин - това никой не може да ви каже. Аз си го разредих през ден тогава и за мен това беше ОК в този момент. Т.е. по 2500 на ден средно, по толкова съм вземала и преди това и не съм имала дертове. Иначе фризьорка и по 10 000 ми препоръчваше, аз и поначало не съм с буйна грива но няколко месеца след тежък ковид беше трагедия.  Има някои вземат по толкова и поне видимо са ОК, аз не си и помислям за такава доза.
Иначе и моята кожа се изчисти като минах на режим, тя беше супер зле преди това, по-зле отколкото като ученичка направо. Не е за чудене че от този период имам супер малко снимки и само ако не съм можела да ги избегна, но още се стряскам ако видя някоя от тях. Тогава явно съм била свикнала да се гледам и не ми е правило впечатление, а е било много зле положението. Това никакъв грим не може да го покрие.

Гладуване в смисъл на системно недохранване и липси на какво ли не - това поврежда всичко. Не само този орган или онзи, не само щитовидната или само сърцето  - всичко. Изключително тъпо ми става че фастовете ги превеждат като гладуване на български и хората първо асоциация с недохранване правят. А то няма нищо общо. Но си нямаме на български дума която точно това да значи.

# 182
А нямаме ...тъпчене Grinning ядеш колкото събереш за кратко време и после се чудиш защо си ял като шашав по-малко и по-често.
Аз се чудех,ако ям от 12 до 20 пак ли се води фаст?Че на мен тогава ми са горе долу храненията.

# 183
От много строго кето аз си докарах баш проблеми с жлъчката. Това като бях строго по гуруто😃
Спрях фаста с рибка. Вечерях чак в 18 та си стана сравнително дълъг фаст.
Доволна съм. Имах доста задържана вода особено на лицето. Изчезна като с магическа пръчка.  Колко пъти в седмицата може да се прави фаст.
..

# 184

Забравям взе да кажа за запека, че прочетох съветите за масаж и др. Пробвала съм ги, не помагат. Готвих втори път свинско и използвах маста от Лидл. Не знам от свинското или не, но нещата станаха по-зле. Иначе  маста не се усеща в манджата, но ми става тежко и нямам енергия. Като затлачена се чувствам.

А топлата вода на гладно пробва ли?
А детска свещичка?
Масажа не очаквай след три секунди да отидеш, но много ми помагаше и той като ми спряха да работят червата.
Вчера в ихерб се рових и нещо интересно открих. Хомеопатично.
https://bg.iherb.com/pr/medinatura-bhi-constipation-relief-100-tablets/13326

Като вкарах кефира също много ме улесни. От Берьозка 4% взимам. Но ти нали каза,че с лактозата имаш проблем.
Но съм чела, че домашния кефир, май няма много лактоза.
Иначе взимам и елакса билковото и натуралакс по 1 на ден следобеда за да подейства на сутринта. Но преди да въведа кефира често имах драма само с тях.
Явно такива като нас и с това се борят до живот.
Миналата година в началото ми спряха червата, защото бях 20 години на един зелен чай китайски.

Желязото май от Бг ще взимам, има на промоция на др Бест в Медея.

# 185
Домашният кефир на теория ако се остави да ферментира достатъчно дълго... Но пак няма гаранции колко дълго е достатъчно дълго. И колко малко ѝ трябва на нея да я обърка.
МСТ бих пробвала, ако вече не е пробвано де. Това за по-редовно, то си е и полезно.
За когато е сериозно наистина и някоя свещичка не е лош вариант.

# 186
Но детска Grinning

А да питам за бадемово масло.
Чудя се от коледния базар дали да не взема бадемово озонирано.
Ама се питам, няма ли опасност да ми поникнат нещо косми на лицето?
Макар че има бадемови кремове, ама колко бадем има вътре...

# 187
Какво ще рече озонирано и с каква цел се прави това? Освен с цел да ти вземат парите де, това не го броя.

# 188

Какво толкова? И на мен ми растат!

# 189
Елора, а защо от бадемовото масло трябва да ти никнат косми?🙃🤔
Дара, фаст може и всеки ден, но вече зависи с каква продължителност (предвид кърменето, не мисля, че е добра идея да са дълги фастовете).
Натка, за първи път чувам и аз за озонирано бадемово масло, и според мен е някакъв рекламен трик, за да вземат повече пари.🙂

# 190
Но детска Grinning

А да питам за бадемово масло.
Чудя се от коледния базар дали да не взема бадемово озонирано.
Макар че има бадемови кремове, ама колко бадем има вътре...
Елора, ти а не си на 16г че задаваш такива въпроси? Satisfied
Нищо няма да ти порасте от бадемовото масло и да искаш.

# 191
Аз в първия момент помислих, че Елора говори за бадемово масло за ядене.😆

# 192
Повече от 13-14-15 часа не препоръчват по време на кърмене, поне където аз съм срещала нещо по въпроса, което не се знае колко е изчерпателно де. Даже май 15 вече много идва. Преди да се изсмее някой, 12-13 от вечеря до закуска също се води intermittent fasting Grinning Да не забравяме за колко народ 12 часа без храна звучат като гладна смърт направо и подхапват по-често и от бебето на Дара.

# 193
Бадемовото масло се води стимулиращо растежа на косата, та оттам тези чуденки. Доказателства не мога да дам 😆. ЕЖК.

# 194
Говоря за масло от бадем за лице.
Назад и писах за маслото от гроздови семки.
Сега всъщност видях в сайта им на богатина и то не е озонирано. Другите са.
Ама може да го опитам, колко му е едни пет лева.
Нати, за озонотерапията може да прочетеш. Прилага се в много сфери, включително и от лекари за лечение на доста заболявания, в козметиката също + и отдавна в козметични салони си има такива процедури.
Иначе не мисля, че има по света фирма, която произвежда козметика и да продава без пари.

Общи условия

Активация на акаунт