Пазаруване от Aliexpress.com - 67

• 12 021
  • 335
  •   1
Отговори
# 45
Моля за помощ! Поръчах телефон от Алиекспрес. След няколко дни видях, че телефонът ми е шипнат, а след още няколко дни се показа, че е шипнат два пъти. Т.е. две поръчки, два телефона.  Нямах възможност да реагирам веднага и след няколко часа видях, че едната пратка е канселирана. Писах на търговеца и той ми отговори да не се притеснявам, че пратката ми ще бъде доставена. Но преди малко той е канселирал и втората пратка. Натиснах refund, но там ми изписва, че след 15 дни ще имам право да си искам парите си обратно. Телефонът трябва да пристигне между 06 и 22 януари, но аз вече изпитвам съмнения, че ще пристигне.
Някаква измама ли е това? Какво се случва и какво да правя?
Как разбра, че пратката е отказана?
Да, след 15 дни може да се отвори диспут след изпращането и ще ти върнат парите, ако има проблем.

# 46
  • Бургас
Пише Canceled.

# 47
В проследяването? В такъв случай с този проследяващ номер няма да го получиш, но може да го промени. Кой е продавачът? Цената беше ли нормална или прекалено ниска?

# 48
Поръчката вече е със статус отказана (cancelled) или в проследяващата информация пратката е със статус отказана?
След като е изпратена не би трябвало да може да се откаже поръчка. Продавачите нямат интерес да откажат поръчката. Това се отразява на рейтинга им и може да доведе до санкции от AliExpress.
Пишете на продавача да Ви каже какво става с поръчката. Ако се забави с отговора и все още не можете да отворите сама диспут пишете на клиентския им център за съдействие.
Имайте предвид, че на 29-ти Януари е Китайската Нова Година и скоро ще започнат да излизат в почивка.

Последна редакция: пн, 13 яну 2025, 21:21 от Katje

# 49
  • Бургас
Продавачът изглежда сериозен. Продава много неща от доста години. Телефонът е на цената, на която го има в сайта на марката. Всъщност когато го поръчах го нямаше на официалния сайт на марката. Появи се тези дни. Ето това е статуса. Не съм го канселирала аз.

# 50
Ако и поръчката е със статус отказана би трябвало AliExpress автоматично да възстанови сумата до 20 дни.
Ако е със статус изпратена (shipped) трябва да се отвори диспут. Диспут може да се отвори след 11-тия ден след изпращане на продукта. Пратката е изпратена на 3-ти Януари. Би трябвало утре или вдругиден вече да можете да отворите сама диспут.
AliExpress препоръчва първо да се прати съобщение на продавача. Това помага и за диспута. Продавачът трябва да одобри възстановяването на сумата в повечето случаи.
Възможно е продавачът да е спрял пратката заради проблем или да се е надявал, че ще има продукта и ще успее да го прати скоро. Понякога генерират проследяващ номер и го въвеждат вместо да удължат срока или откажат веднага поръчката.
Ако Ви предложи да пуснете нова поръчка за малка сума за да въведе там новия проследяващ номер (например 1 цент) вече става съмнително.
Пишете на продавача. Дори и да не отговори това ще е от полза за диспута (ако се стигне до там). Там може да се приложи екранна снимка за доказателство.
Стискам палци всичко да се развие успешно! 🤗

# 51
Продавачът изглежда сериозен. Продава много неща от доста години. Телефонът е на цената, на която го има в сайта на марката. Всъщност когато го поръчах го нямаше на официалния сайт на марката. Появи се тези дни. Ето това е статуса. Не съм го канселирала аз.
Скрит текст:
Вероятно го е нямал наличен и е симулирай, че го праща. Така или иначе трябва да изчакаш и диспут не можеш да пуснеш.
Аз, когато държа да получа поръчането(примерно цената е била твърде изгодна и вече няма такава), не бързам с диспут. Пиша и се обяснявам. Преди 2 седмици поръчах батерии и по същия начин като теб стана с проследяването. Влизам си в профила да отворя диспут и гледам, че е променил проследяващия номер, който показва, че се движи нормално пратката, а преди 2 дни получих SMS от БГ Пощи за пратката, че е в БГ. Е, може да ми е пратил кабелчета вместо батерии, но това ще се види в последствие. Това ми напомни да направиш клип как отваряш пратката, че за такива скъпи неща си трябва застраховка.

# 52
  • Бургас
Моля за помощ! Поръчах телефон от Алиекспрес. След няколко дни видях, че телефонът ми е шипнат, а след още няколко дни се показа, че е шипнат два пъти. Т.е. две поръчки, два телефона.  Нямах възможност да реагирам веднага и след няколко часа видях, че едната пратка е канселирана. Писах на търговеца и той ми отговори да не се притеснявам, че пратката ми ще бъде доставена. Но преди малко той е канселирал и втората пратка. Натиснах refund, но там ми изписва, че след 15 дни ще имам право да си искам парите си обратно. Телефонът трябва да пристигне между 06 и 22 януари, но аз вече изпитвам съмнения, че ще пристигне.
Някаква измама ли е това? Какво се случва и какво да правя?
Как разбра, че пратката е отказана?
Да, след 15 дни може да се отвори диспут след изпращането и ще ти върнат парите, ако има проблем.
и аз имам 4 канселирани от китай, за всяка ми даде алито купон за 1 долар (валидноста им е 2 месеца, от червените е), явно китайците са фиркани още отсега и трябва да им изчакаме новата им година

Вероятно го е нямал наличен и е симулирай, че го праща.
китаеца го праща, но до склад на чоис (обединяване), а там са офлайн
причината която посочват, е проблем с транспорта
----------------------------------------------------------------
прави ми и впечатление че имат някаква нова система за сигирност - почти при всеки вход ми праща на меил код който да въведа
при плащане ми иска и проверка дали съм бот
възможно е и проблема да е от това - защото чойс не се управлява от хора, а от изкуствен интелект / и вероятно има бъгове за изчистване
------------------------------------------------------------
това е изкуствения интелект

Последна редакция: вт, 14 яну 2025, 23:35 от musicdoubl3

# 53
Здравейте, искам да направя поръчка на едно палто на стойност 700лв от Али Експрес. Преди доста години като поръчвах от платформата, все са били малки суми. Никога не са ми задържали пратка и не ми се е налагало да плащам мито или ддс. Сега обаче сумата е голяма и ме притеснява това. Как мога да избегна това?

# 54
  • Бургас
поръчваш от немския амазон

# 55
поръчваш от немския амазон
За съжаление не го намирам там, а само в Али Експрес и Ибей. Това е палтото, ако на някой му е попадало някъде, ще се радвам да сподели.

# 56
Здравейте. Имам "спечелен" диспут за връщане на стока,но досега не ми се е налагало и не знам как да процедирам. Продавачът ми е изпратил адрес на който да бъде върната пратката и пише, че сумата за доставка ще я плати той.Никъде в съощението не пише с куриер или по пощата трябва да се изпрати. При мен пристигна с куриер. Заплатила съм доставката, не е безплатна. Въпроса е аз сега какво да направя, да пиша ли на продавача каква ще е сумата за връщане и дали ще е съгласен да я поеме или директно да я изпращам? По пощата ли да я пратя или по куриер? Много съм объркана като за първи път, досега не ми се е налагало да връщам, все съм поръчвала за малки суми, но този път сумата е по-голяма.

# 57
Здравейте. Имам "спечелен" диспут за връщане на стока,но досега не ми се е налагало и не знам как да процедирам. Продавачът ми е изпратил адрес на който да бъде върната пратката и пише, че сумата за доставка ще я плати той.Никъде в съощението не пише с куриер или по пощата трябва да се изпрати. При мен пристигна с куриер. Заплатила съм доставката, не е безплатна. Въпроса е аз сега какво да направя, да пиша ли на продавача каква ще е сумата за връщане и дали ще е съгласен да я поеме или директно да я изпращам? По пощата ли да я пратя или по куриер? Много съм объркана като за първи път, досега не ми се е налагало да връщам, все съм поръчвала за малки суми, но този път сумата е по-голяма.
https://bg-mam.ma/p/1712615/49108473 и следващите

# 58
Палтото ще отиде на митница. На мейл пращаш документи, и ти го освобождават. В пощата заплащаш нито, ДДС и представителство. Скъпо е

# 59
Здравейте!
Някой има ли опит с поръчка на външна камера за наблюдение.
Разгледах и харесах тези:
https://www.aliexpress.com/item/1005006996206751.html?spm=a2g0o. … rom%3A#nav-review

https://www.aliexpress.com/item/1005007171367315.html?spm=a2g0o. … h%7Cquery_from%3A

Втората е с по-малка карта.
За какъв период от време при 8 МР  почти непрекъснато движение през деня би се запълнила 64 ГБ карта?

Ако ме насочите и другаде да питам/чета също ще съм ви благодарна!

Общи условия

Активация на акаунт