Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 38

• 27 744
  • 743
  •   1
Отговори
# 555
Има климатик обаче.
Може банята да е хубава. Не се вижда.

# 556
  • Варна
Банята беше прилична - с визия на около 15 годишна баня, но чиста и оборудвана. Легло и гардероб нямаше. В онова жилище, което коментирахме преди… не знам колко страници вече, също имаше климатиЦИ, плюс кухненски шкафове и даже ширм. 😂
С тази обява не целях да продължа онази дискусия, защото това за мен не е дори базово обзавеждане, а отбиване на номера и обида към наемателите, че са толкова тъпи, че да приемат това подобие на обзавеждане за такова.
Като нямаш пари да обзаведеш, отдавай необзаведено. И такива жилища се търсят. Като си тръгнал да обзавеждаш, сложи поне от най-евтините модулни кухни, а не някаква измислена поставка за мивка. Като си тръгнал да декорираш, закачи тъпата картина с пирон на стената. Една минута отнема.

# 557
  • Бургас
Е как без легло?
Поне напиши - полуобзаведен.

# 558
Имаше един модел пералнички на канди, които вече не се продават, но освен слим, са по малки във всички посоки- ето такава

Жалко че няма опции, много търсих подобни възможности.

Иначе онзи ден попаднах на една обява, в която имаше ей това нещо, което се наложи да търся по картинка - оказа се също пералничка, но явно и тя е спряна, тъй като не открих никъде, където да е с цена. Не съм се задълбавала прекалено де Simple Smile

Последна редакция: сб, 04 яну 2025, 14:56 от second

# 559
Предстои ми обзавеждане на ваканционен имот с много малка баня и набелязвах точно такива перални с по-малка дълбочина. Много е ограничен асортиментът, но се намират. Ето това съм снимала: 44 см дълбочина е.

# 560
Секънд, в немския амазон има такива мини-перални за стена, цената им е като на нормална маркова пералня.
https://www.amazon.de/-/en/Mini-Washing-Machine-XQG25-1018-Mount … Caps%2C186&sr=8-4

# 561
Слим има твърде голям избор дори, но в ширина/височина няма никакъв, вкл и отделни сушилни вече.

Мандаринке, явно конкретната не съм намерила, беше модел на Daewoo.

Последна редакция: сб, 04 яну 2025, 18:24 от second

# 562
  • Варна
Предстои ми обзавеждане на ваканционен имот с много малка баня и набелязвах точно такива перални с по-малка дълбочина. Много е ограничен асортиментът, но се намират. Ето това съм снимала: 44 см дълбочина е.

С подобно Беко сме в единия апартамент. Както писах по-горе, работи вече пета година. Само дето го бяхме взели на двойно по-ниска цена, промоционално.
В сайта на Технополис пералните започват с дълбочина от 40 см, в случай, че някой е на ръба.

# 563

АЕГ също имат 40 см назад перални.
https://www.aeg.bg/laundry/laundry/washing-machines/compact-wash … achine/l6sne26se/

https://www.aeg.bg/laundry/laundry/washing-machines/compact-wash … achine/lsr6e26de/

Не е ограничен изборът!

# 564
Да ми се чуди човек защо се бях и аз филмирала, че заради три сантиметра не можех да сложа в шкафа стандартни пералня. И купих слим. Ами върши перфектна работа. За двустайно жилище, в което ще живеят двама въобще не пречи пералнята да е слим.

# 565
Аз пък съм против малоразмерните перални. През два дена пускам пералня и едва смогвам да стигна до момент, в който няма нищо за пране. То все са чаршафи, кърпи, дрехи - няма край. А гледам да не я претоварвам, че в миналото съм имала проблеми от препълване на пералнята. Може би, ако имах сушилня нямаше да е толкова зле.

От сегашният ми опит, изводът ми е - да се търси пералня с голям обем.

Добре оборудвана кухня също е важна.
Напоследък гледам какви едностайни и двустайни се предлагат под наем. Едностайните, по-специално, доста често са с едни малки хладилници. Това, че ще живее един човек не означава, че трябва половин хладилник... Директно би ме отказало, ако търся да наема такъв апартамент.

Едностайката от последната публикувана обява е доста постна. То вярно, че не се гони печалба, ама трябва поне малко инвестиция.

# 566
Хайде и тук да напиша - слим пералня 50 см., стандартна с предно зареждане, ми събира по-малко от пералня с горно зареждане, каквато ползвах повече от 10 години и я пълнех до дупка. Но конструктивно тези с горно зареждане са по-здрави и издържат повече пране. Не са популярни, обаче, и не се харесват визуално. Напълно погрешно ги смятат за "старомодни", т.е. остарели, което не е вярно. Като функции, в зависимост от модела, и цената, разбира се, имат всички функции на тези с предно зареждане. Единствено не стават за вграждане в кухненски ред, по обясними причини.

# 567
  • Бургас
Sasha, на колко души дрехи переш?
Малките жилища са за максимум двама души, колко ще перат?
Важното е да има пералня и да работи, пък колко кг е, никой наемател досега не ме е питал.
Пералня със сушилня комбинирана - там е по-добре прането да се раздели на две за сушенето, за да не се претоварва и да не се мачкат дрехите.
И на три да се дели, пак не е дерт.
Да припомним, че в други цивилизовани държави хората имат общи перални помещения и специални дни и часове за пране Simple Smile

# 568
  • Варна
О, тия с горно зареждане изобщо не ми харесват. Губи се възможността да се ползва мястото отгоре. Дори да не е в кухненски ред, аз например си държа коша за пране отгоре.
Никоя пералня не е добре да се пълни до дупка, пък и аз не пера чаршафи през ден.

# 569
Ааааа...има тема отделна за пералните..дами Joy..там се обсъжда кой какво пере...колко често пере...и в какво го пере Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт