Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 38

• 27 774
  • 743
  •   1
Отговори
# 570
Сигурно ще разсърдя някой, ама наематели, дето много перат, готвят не искам. Simple Smile

# 571
  • Варна
Joy Има резон…

# 572
Сигурно ще разсърдя някой, ама наематели, дето много перат, готвят не искам. Simple Smile
Най-добре кротко да си плащат наема и да не мрънкат много, нали?! Simple Smile

# 573
Даже по възможност по-дълго да стоят при мама и тати, а в квартирата да идват максимум за 2-3 дни, в един от които да отиде човек да ги провери чистят ли чекмедженцето на пералнята от мухъл и полепнал ли е абсорбатора с мазно:-)

# 574
Тези мини перални за лодки, хотели и др (2.5 кг) ми изглеждат супер удобни. Единственото, което ще изискват, за мен, е тераса за простиране. Но биха решили доста проблеми реално.
За хладилниците - и аз бях свикнала на двоен, голям, нам си къв. Но в квартирата е един висок мисля 1.50. 4 човека сме, свикнах отлично с хладилника. Всъщност, имаме и втори, малък (като Мраз). Не сме го включвали, там си крием алкохолите с ММ и му казваме 18+ Хладилничето Simple Smile
Имам предвид, че и аз първо мигах на парцали, и бях убедена, че няма да ми е удобно, но не е така. И със среден по размер хладилник е уютно. Само трябва редовно да хвърляш каквото няма да се яде. Те това е. Simple Smile

# 575
Тук си обсъждаме с каква домакинска техника можем или оборудваме жилища под наем, а не по принцип какви уреди да купим за нас. Жилищата ни са различни - и като големина, и като локация, като таргет група на наемателите.
Като хвърлих сега един бърз  поглед на хладилници, по-малки от вече стандартните (за в къщи) с фризер, то се оказва, че хич не е голям избора. И цените не са много ОК. Примерно, изключвайки китайски кучи марки отиваме на 800-900 лв. за хладилник около 1,40 м. с камера. Като сложиш и останалата бяла техника, си се събира достатъчно голяма сума.

# 576
https://www.masterhaus.bg/bg/product/226445-hladilnik-s-gorna-ka … f414-eps4-gorenje
Ето не съвсем китайски Simple Smile 144 см и доста под 900 лв.

# 577
Sasha, на колко души дрехи переш?
Малките жилища са за максимум двама души, колко ще перат?
Важното е да има пералня и да работи, пък колко кг е, никой наемател досега не ме е питал.
Пералня със сушилня комбинирана - там е по-добре прането да се раздели на две за сушенето, за да не се претоварва и да не се мачкат дрехите.
И на три да се дели, пак не е дерт.
Да припомним, че в други цивилизовани държави хората имат общи перални помещения и специални дни и часове за пране Simple Smile

Какво общо има големината на жилището с прането? Нима двама души, живееше в 55кв.м. или 150кв.м. ще перат различно количество дрехи?

Относно цивилизованите държави с общи перални помещения и специални дни и часове за пране - Ами купувайте и отдавайте жилища с такива помещения за пране Simple Smile

# 578
370 лв е хладилникът който купих пролетта. С горна камера. Съвсем приличен и новичък.
Какво ако е китайски? Има си 2г гаранция.
Сега погледнах в емаг...същият е 400 лв..но на намаление ще падне още.

Последна редакция: нд, 05 яну 2025, 10:16 от teta75

# 579
  • Варна
Плитките перални се взимат най-вече поради ограничено пространство. В 150 квадрата жилище едва ли някой ще сложи такава.

Снощи видях че има супер евтина в Метро.

Пък за хладилниците - за заварена кухня с глупав шкаф над мястото за хладилник, бяхме ограничени в търсенето с уред до 168 см височина макс и едновременно с това фризера да е в долната половина. Много време търсих и намерих само два модела (по около 600 лева всеки - на gorenje и liebherr).

# 580
Аз купих 2 мини печки куче марка за под наем в последно време и 2та дефектираха. Писала съм вече.Просто се съобразявам с мястото и избор няма. Разправии с носене 20+ кг, чакане. Ми не е оферта. Първата си беше фабрично не ОК, едва си взехме парите. Втората дефектира на 2ри месец.

# 581
Точно ариели слим ползвам в заварено положение на ваканционно. Почти всеки път като сложа чаршафи(макар и малко), се оплитат и натежават на барабана на една страна и пералнята блокира и дава грешка. Така че..

Вдигнала съм й мерника определено..

# 582
  • Бургас
Sasha, на колко души дрехи переш?
Малките жилища са за максимум двама души, колко ще перат?
Важното е да има пералня и да работи, пък колко кг е, никой наемател досега не ме е питал.
Пералня със сушилня комбинирана - там е по-добре прането да се раздели на две за сушенето, за да не се претоварва и да не се мачкат дрехите.
И на три да се дели, пак не е дерт.
Да припомним, че в други цивилизовани държави хората имат общи перални помещения и специални дни и часове за пране Simple Smile

Какво общо има големината на жилището с прането? Нима двама души, живееше в 55кв.м. или 150кв.м. ще перат различно количество дрехи?

Малките жилища имат общо с броя обитатели, който наемодателят е преценил за подходящ.
Отдават се за сам човек или максимум двама души. От това зависи и обзавеждането, и оборудването.

На 155 кв. жилище под наем се предполага по-голям брой обитатели от двама и съобразено с това обзавеждане.

И... Само за пердетата в жилище 155 кв. м са нужни три перални, независимо дали в него живее един човек или шестима.

# 583
Колко често си перете пердетата, и очаквате ли от наемателите да ги перат? Аз съм доста енергоспестяваща явно Simple Smile веднъж в годината им се получава на моите.
Сега гласим едно помещение, което е с платнени вертикални щори. Не е много удобно, но така ще остане. За тези щори аз, буквално, ги мразя. Бързо се мърлят, трудно се перат. И, все пак, са 300 лв. Какво да очаквам (искам) от човека, който ще наеме?

# 584
  • Варна
Точно ариели слим ползвам в заварено положение на ваканционно. Почти всеки път като сложа чаршафи(макар и малко), се оплитат и натежават на барабана на една страна и пералнята блокира и дава грешка. Така че..

Вдигнала съм й мерника определено..

Може. Никога не съм ползвала нищо на тази марка. Просто ми излезе офертата и реших да споделя, тъй като обсъждахме слимчетата.

Общи условия

Активация на акаунт