Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 38

• 27 715
  • 743
  •   1
Отговори
# 525
Azzi, ами как да разбереш, като такива подозрения просто НЯМА. Дамата, която се разпозна е написала няколко реда 3-4 поста по-нагоре.

# 526
Didi168, визирах AI Georgieva, грешно си разбрала. Тя сама се е познала. Имаше поне 2-3 мнения, в които категорично насочва все към брокер, което отключи съмнение.

Единодушни сме, че мненията на Azzy са полезни. Нейните постове са всеобхватни на ниво интериор, маркетинг, връзки във високия сегмент за всякакви детайли относно наемането.

Артеколор - с навигацията се стига лесно, имат огромен каталог с цветове и пазят данните за предишни поръчки. Ако отидете, може да ви направят цвят отпреди 5 години, който сте ползвали само по тел.номер. Минус е, че работят само в делнични дни и само на място. Трябва да се изчака 30-40 минути да тонират латекса. На мен също майстор ми ги препоръча преди години и съм доволна.

# 527
  • Варна
Пфу… объркала съм двата ника в бързината, съжалявам. Но АI Georgieva също е полезен участник в темата, не пише от вчера и намирам обвиненията към нея също за нелепи. Разбирам да е някой нов потребител с 5 мнения, но дори и тогава… ако препоръката е обща, а не за конкретно лице, не виждам нищо подозрително.

# 528
Да бе, познах се Grinning

Няколко пъти написах, че не съм брокер, че се включих в темата от интерес и се радвам че го направих, защото срещнах сродни души. Ще се постарая за следващата среща на КАН да съм в София

Написах кое как правя и с учудване прочетох саркастични и насмешливи коментари по мой адрес, а всичко което съм написала е вярно - за новите нива на наеми (1200-1300 лв,  преди 15 септември го писах), че няколко депозита гаранция е ок, че качествено и красиво обзавеждане носи по-висок наем и т.н.

Допълвам - работя с брокери. И го правя от много години.
Дали мога сама? - Определено мога.
Дали искам сама? - Не, не искам.

# 529
  • София
Здравейте, сменяте ли ключалките след напускане на наемател?

# 530
  • София

Допълвам - работя с брокери. И го правя от много години.
Дали мога сама? - Определено мога.
Дали искам сама? - Не, не искам.

Аз също работя само с брокер - приятелка, доверена е, знаем се отдавна. Малка фирма са, работят двете с дъщеря и. Доходите им зависят от добрата работа. Доволна съм от свършеното за мене - и продажби, и наеми. Винаги съветвам да се потърси и наеме брокер след препоръки от близки.
Питали са ме на ЛС за координати, никога не отговарям. Нито познавам потребителите, нито знам каква ще им е комуникацията с брокера ми. А да се скараме заради някого  - не си заслужава.

# 531
  • София
Не съм ( когато съм отдавал ). Моите, късмет, си бяха стабилни и нормални хора. Нищо не ми е дало повод да мисля, че някой би злоупотребил.
Ако влезем в хипотеза, че се отдават някакви крайно бюджетни тавани, вкопани помещения, преустроени гаражи, пристройки и т.н, които се ползват от съответна социална група, бих, да.

# 532
Не съм ( когато съм отдавал ). Моите, късмет, си бяха стабилни и нормални хора. Нищо не ми е дало повод да мисля, че някой би злоупотребил.
Ако влезем в хипотеза, че се отдават някакви крайно бюджетни тавани, вкопани помещения, преустроени гаражи, пристройки и т.н, които се ползват от съответна социална група, бих, да.

Явно си забравил какво беше написал/а наемател/ка като идеи как може да се изгадни на наемодател преди изнасяне. Няма да повтарям, за да не им давам допълнителни идеи. Резултатът щеше да изисква основен ремонт на някои помещения в жилището. Наемател-бизнесмен беше оставил погром в новоремонтирано жилище (първи наемател беше) на съфорумка, пишеща в темата, към неплатените наеми и консумативи.
И не, не бяха наематели на посочените от теб помещения, нито някаква специфична социална група (без да е ясно коя социална група имаш предвид). Млади хора бяха, работещи, с претенции, каквито са много от наемателите на пишещите в темата.

Писано е, че ключовете на новите супер-дупер брави не могат да се копират без карта, която е у наемодателя. Но моите брави (и жилища) не са толкова скъпи и с такива брави, затова имам няколко оборотни патрона, които ползвам за смяна веднага след напускането. Обикновени патрони, които сменям сама за 5-10 мин. макс.

# 533
Aisha, на ЛС и аз не бих дала инфо за хората с които работя.

Ключалки не сменям.

# 534
Моите ключове се вадят с карта по принцип. Ако не върнат всички ключове приспадам от депозита подмяната на патрона и самия патрон и приключвам.

# 535
Някой полза ли “умни “ ключалки за апартаментите си под наем ?
 Също има ли опция на ключалка само да се преправи патрона и да се изкарат нови ключове след наемател?

# 536
Ако имаш предвид електронните с код - да, но за краткосрочно.

# 537
Да , имах предвид електронни с код. Повече от гледна точка на това някой квартирант да не се заключи или примерно да влизат майстори по време на ремонт.
Чудя се до колко си заслужава от гледна точка на цена/надеждност и дали могат да се преправя патрона им да работи с друг ключ.

# 538
Не сменям патрони. Нямам и не възнамерявам да слагам сложни и скъпи ключалки. Смисъл не виждам. Разход неоправдан и неизбиваем ми е.

# 539
  • София
И аз не сменям патрони. Но един от наемателите пита, и му разреших ТОЙ да си смени патрона. При напускането беше коректен, и възстанови моя.

Общи условия

Активация на акаунт