🤰Февруарчета 2025 г. -Темa 4

• 29 101
  • 766
  •   1
Отговори
# 540
Лекарите са ви за бой. Говоря за момичетата, на които им е казано "да се устиска", в "болница за всеки случай", "ниско е"...
Ами ниско е. Нали трябва да стои там. Да разширява постепенно. Кое в бременността става внезапно? А и нали трябва да има място и за нашите органи. Помислете... А и ние сме си в края. Това с болниците за всеки случай... ако имаше нужда, нямаше да го казва, а да се действа.
Друго, което ми прави впечатление, доста сме с шийки 37мм в 31 г.с. , в това число и аз. Ползваме си прогестерон, все още. И това ми прилича на презастраховане.
И всъщност, сме си доста добре. Вярвайте, като стане нарпечено, нито една няма да седне и да пише тук. А със сигурност има такива, на които от сърце желая бързо да преминат през трудностите и със щастлив край.

Аз съм с шийка 2,5 от 18 седмица. В момента съм 34 почти. Същата дължина така че 3,7 ми звучи перфектно

# 541
При мен дължината на шийката не е проблема, а това, че е слязло с главата доста надолу. Това притесни лекаря, да лежа, понеже с разходки е възможно да слезе още..
Аз по принцип съм с ниска плацента, която явно не се вдигна. Коремът ми също винаги е бил ниско долу. Никога е съм усещал ритници горе по ребра, киселини и обичайните..

# 542
При мен дължината на шийката не е проблема, а това, че е слязло с главата доста надолу. Това притесни лекаря, да лежа, понеже с разходки е възможно да слезе още..
Аз по принцип съм с ниска плацента, която явно не се вдигна. Коремът ми също винаги е бил ниско долу. Никога е съм усещал ритници горе по ребра, киселини и обичайните..

Не се притеснявай. На мен вече едва ми мерят шийката защото главата е ниско. Почивай си повече преди следващия преглед и това е

# 543
  • Варна
Някоя от вас диагностицирана ли е със  синдром на карпалния тунел? Че аз се самодиагностицирах май.
Имам постоянно схаващане на палеца основно и е болка в дясната китка. Основно като спя става.

# 544
Някоя от вас диагностицирана ли е със  синдром на карпалния тунел? Че аз се самодиагностицирах май.
Имам постоянно схаващане на палеца основно и е болка в дясната китка. Основно като спя става.
Аз имах с предната бременност. Започна от едната ръка, после двете, накрая не можех да се реша и да ползвам нож, да не говорим за нещо повече. Будех се по ен на брой пъти на нощ с режещи болки в китките. Ортопедът тогава каза, че нищо не може да се направи докато съм бременна и наистина в рамките на 12 часа от раждането ми мина от само себе си.

# 545
Лекарите са ви за бой. Говоря за момичетата, на които им е казано "да се устиска", в "болница за всеки случай", "ниско е"...
Ами ниско е. Нали трябва да стои там. Да разширява постепенно. Кое в бременността става внезапно? А и нали трябва да има място и за нашите органи. Помислете... А и ние сме си в края. Това с болниците за всеки случай... ако имаше нужда, нямаше да го казва, а да се действа.
Друго, което ми прави впечатление, доста сме с шийки 37мм в 31 г.с. , в това число и аз. Ползваме си прогестерон, все още. И това ми прилича на презастраховане.
И всъщност, сме си доста добре. Вярвайте, като стане нарпечено, нито една няма да седне и да пише тук. А със сигурност има такива, на които от сърце желая бързо да преминат през трудностите и със щастлив край.

Аз съм с шийка 2,5 от 18 седмица. В момента съм 34 почти. Същата дължина така че 3,7 ми звучи перфектно

А с този размер на шийката трябваше ли да лежите повече? И имате ли контаркции?

# 546
Момичета, как сте с Бракстън хикс контракциите? Имате ли и ако да по колко горе долу? 30 седмица съм, но последните дни имам доста. Пия магнерот, който от утре ще сменя с диаспорал да видим дали ще има разлика. Нямам болки, просто корема ми се втвърдява и изкривява. Не знам вече до колко е нормално. Мерим шийка на 2 седмици, последно бях на АГ вчера. Шийката е ок, притеснява ме честотата на тези контракции.

# 547
Аз имам постоянно. Ако шийката е ок, не ги мисли. Имам ги от 5ти месец. Шийката си ми е все така 4 см.

# 548

А с този размер на шийката трябваше ли да лежите повече? И имате ли контаркции?

Лежах от 18 седмица до 30 седмица. Сега взех да се движа повече по всъщи. Контракции имах доста и болки, но с коринкер лекарството ги овлядяхме и сега на тоновете няма.

# 549
Момичета, как сте с Бракстън хикс контракциите? Имате ли и ако да по колко горе долу? 30 седмица съм, но последните дни имам доста. Пия магнерот, който от утре ще сменя с диаспорал да видим дали ще има разлика. Нямам болки, просто корема ми се втвърдява и изкривява. Не знам вече до колко е нормално. Мерим шийка на 2 седмици, последно бях на АГ вчера. Шийката е ок, притеснява ме честотата на тези контракции.

Имам и то много, включихме освен 3*2 Магнерот и 3*1 Нош-па за седмица, като продължавам втора да я пия. При силна емоция са супер много.

# 550
Честито Рождество момичета! Пожелавам на всяка от нас да роди възможно най-близко до термин. Вчера бях на преглед 31+4 съм вече малката е пораснала доста 1960гр за две седмици 500гр е качила. Иначе май моята захар се повлиява от диетата преди две седмици вървеше 10 дни напред сега е 4 дни напред по ехограф. Шийката я Мери всеки път но казва само запазена а колко е незнам като мм. Иначе и аз ще правя флостерон някъде 33 седмица началото на януари каза за всеки случай заради предишните ми 2 раждания. Този път върви добре плацента 0 зрялост води в норма имам някаква надежда, че ще е след 36 седмица стискайте палци. Иначе и мойте контракций зачестиха както бяха по 3,4 на ден сега да около 7,8 но онзи ден се преоморих ходих по подаръци обикалях почти цял ден и явно си оказа влияние пия си магнерота и включих пак но-шпа 3х2 и днес май са по добре нещата ама до довечера има време.

# 551
Честита Коледа, момичета! Бъдете здрави и благословени! На всички пожелавам успешен финал и скоро да гушкаме здрави и пухкави бебоци!

# 552
Момичета, знаете ли какъв спрей/капки за запушен нос може да си пръскаме? От няколко дни не мога да спя и искам да взема някакви мерки, защото не мога да дишам през устата и ми е крайно неприятно.

# 553
Когато бях със запушен нос, АГ и личната казаха, че няма проблем да се използват спрейове за нос след пети месец. Аз си взех детски ОЛИНТ

# 554
Синулан форте,има само етерични масла.
Момичета, знаете ли какъв спрей/капки за запушен нос може да си пръскаме? От няколко дни не мога да спя и искам да взема някакви мерки, защото не мога да дишам през устата и ми е крайно неприятно.

Общи условия

Активация на акаунт