🤰Февруарчета 2025 г. -Темa 4

• 29 085
  • 766
  •   1
Отговори
# 555
Момичета, знаете ли какъв спрей/капки за запушен нос може да си пръскаме? От няколко дни не мога да спя и искам да взема някакви мерки, защото не мога да дишам през устата и ми е крайно неприятно.

Дадоха ми някакъв хомеопатичен в аптеката, не върши почти нищо, ама поне си мислим, че облекчава.

# 556
  • Варна
Момичета, знаете ли какъв спрей/капки за запушен нос може да си пръскаме? От няколко дни не мога да спя и искам да взема някакви мерки, защото не мога да дишам през устата и ми е крайно неприятно.
Аз ползвах Грип стоп (с етерични масла е) и на моя глава си взех това (сребърна вода).

# 557
Daisy_D, чела ли си му листовката? Това май е подобно на силвъртус, аз много харесвам този спрей, но доколкото разбрах не е подходящо за бременни заради отлагането на колоидно сребро. Може и в трети триместър да не е проблем, не знам. Аз ползвах Виброцил по съвет на АГ и определено помогна.

# 558
Аз ползвах Грип стоп (с етерични масла е) и на моя глава си взех това (сребърна вода).

Грип стоп плюс стеримар и мед в носа колкото и гадно е отпушва

# 559
Аз ползвах от спрейовете с физиологичен разтвор, помагат доста за отпушване на носа.
Инхалации с лайка и сода също много помагат.

# 560
Момичета, как сте с Бракстън хикс контракциите? Имате ли и ако да по колко горе долу? 30 седмица съм, но последните дни имам доста. Пия магнерот, който от утре ще сменя с диаспорал да видим дали ще има разлика. Нямам болки, просто корема ми се втвърдява и изкривява. Не знам вече до колко е нормално. Мерим шийка на 2 седмици, последно бях на АГ вчера. Шийката е ок, притеснява ме честотата на тези контракции.

Аз също имам втвърдяване и изкривяване, но понякога ми се струва, че това е бебчето като се разтяга или обръща.

# 561
Аз слагах от ксилометазолина на детето вечер, а през деня стеримар. Евкалиптово масло също отпушва (за дифузиране), много чайове, вани на крачетата със сол, инфалации със сода и лайка. И да минава бързо. Мен последния път ме мъчи две седмици хремата та какво ли не пробвах. 😅

За контракциите още не ги усещам, надявам се да не пренося отново. Чувала съм, че листата от малини след 36г.с. помагат за раждането на време и въобще да мине по-леко раждането, та вероятно ще пробвам.

# 562
lidi не е хрема, от доста време съм така. Мисля, че е свързано със самата бременност. Но когато е по-топло или е по-сух въздуха е много зле положението. Интересното е, че се запушва само докато спя, през останалото време нямам проблеми.

Благодаря много момичета! Днес в аптеката фармацевтът беше доста неориентиран какво може да ми даде и започна да чете листовките на различните препарати 😁 Накрая си поисках Синулан и се надявам тази вечер да помогне.

# 563
lidi не е хрема, от доста време съм така. Мисля, че е свързано със самата бременност. Но когато е по-топло или е по-сух въздуха е много зле положението. Интересното е, че се запушва само докато спя, през останалото време нямам проблеми.

Благодаря много момичета! Днес в аптеката фармацевтът беше доста неориентиран какво може да ми даде и започна да чете листовките на различните препарати 😁 Накрая си поисках Синулан и се надявам тази вечер да помогне.

Вземи си овлажнител за въздух, ако не, сложи доста китки в спалнята. Вкъщи изсъхваме и ми е точно същото.

# 564
Момичета, Честито Рождество. Да сме живи и здрави, споделени ние, децата ни и семействата и близките ни Heart

Имайте предвид, че хремата и запушеният нос са от бременността. Лигавицата набъбва. Каквото и да се слага, като капки, няма да има кой.знае какъв ефект, да не кажа никакъв. Аз съм така още от 6тия месец. Гледам да не го мисля и се понася така.

# 565
Честита Коледа!

Аз имам въпрос относно (бъдещите? каки и батковци в темата - забелязали ли сте някаква промяна при тях?
Понеже моят син напоследък взе да ми се сърди за всякакви неща и не мога да преценя дали има общо с бебето или просто покрай вълненията през декември с тържества, празници (той имаше и рожден ден, стана на 6) му дойде нанагорно.  Реално в неговото ежедневие засега нищо не се е променило още, по принцип е супер ентусиазиран, даже самичък идва да говори на корема и да му пее (нещо, което дори баща му не прави, т.е. той сам така го усеща).  Аз очаквам някаква реакция като се роди със сигурност, но някакси не мислех, че ще е сега, а после.

# 566
Аз самата съм фармацевт,затова ви го препоръчах ,а и го ползвам също,когато вече не се търпи.Иначе точно така,тъй като обема на кръвта ни се увеличава ,набъбват и лигавиците ,каквато е тази в носа.

# 567
И нашият батко нещо е кисел напоследък, но не съм го отдавала на бременността. 🤔 По-скоро се усещам по-изнервена последните 10-ина дни покрай цялата организация. Пък децата са супер сетивни и всичко усещат. Пък може и наистина да е покрай празниците ... те са си големи емоции - роднини, подаръци, дядо Коледа. Надявам се да се поуспокоят нещата следващите дни 😄

Честита Коледа!

Аз имам въпрос относно (бъдещите? каки и батковци в темата - забелязали ли сте някаква промяна при тях?
Понеже моят син напоследък взе да ми се сърди за всякакви неща и не мога да преценя дали има общо с бебето или просто покрай вълненията през декември с тържества, празници (той имаше и рожден ден, стана на 6) му дойде нанагорно.  Реално в неговото ежедневие засега нищо не се е променило още, по принцип е супер ентусиазиран, даже самичък идва да говори на корема и да му пее (нещо, което дори баща му не прави, т.е. той сам така го усеща).  Аз очаквам някаква реакция като се роди със сигурност, но някакси не мислех, че ще е сега, а после.

# 568
  • България
Весела Коледа, дами! Пожелавам на вас - леко раждане, а заедно с вашите партньори да изживеете най-хубавата приказка! Бъдете живи, здрави и щастливи! ❤️

Как се чувствате покрай събиранията с близките? Забелязах, че малкият е доста по-активен когато съм сама или с моя. Иначе потупва по веднъж и спира.

# 569
На мен лично ми дойде в повече. Плюс че ,освен празниците имаме не малко рожденници.Цялата лудница го караше да рита доста,а от там и контракциите бяха повече.Аз вече съм почти 35г.с и трудно да съм седнала повече от 2-3 часа.
Весела Коледа, дами! Пожелавам на вас - леко раждане, а заедно с вашите партньори да изживеете най-хубавата приказка! Бъдете живи, здрави и щастливи! ❤️

Как се чувствате покрай събиранията с близките? Забелязах, че малкият е доста по-активен когато съм сама или с моя. Иначе потупва по веднъж и спира.

Общи условия

Активация на акаунт