🤰Февруарчета 2025 г. -Темa 4

• 29 018
  • 766
  •   1
Отговори
# 615
И крампи нямам. Но когато съм имала, както и изтръпване/мравучкане съм мазала магнезиево олио. Не знам сега дали може...

Днес АГ ми каза, че може такова олио, но не знае дали и колко работи.

А как сте с ласките тези дни? Докторът не ни е забранил, но се притеснявам.

Изненадана съм, че още съм желана въпреки габаритите ми на бидон със зеле. Но става трудно, признвам си, ограничено и скучно.

# 616
Момичета, здравейте, мъжът ми ме накара да ви пиша Grinning имам следния въпрос..

Така, по празниците хапнах доста, всеки ден или вкъщи, или на гости. Снощи бяхме на гости и вечерята беше много вкусна, та си позволих отново да хапна повече, предимно месо, което беше много хубаво. Досега с хапването проблем не съм имала, освен киселини в най-лошия случай.

Вкъщи след това настана някакъв ад, какъвто преди това изобщо не е имало, независимо какво или кога съм яла. Цяла нощ не успях да спя от зверски киселини и болки в корема - както в червата, така и една стягаща болка в предната част на корема по линията на пъпа. Имах и газове, и позиви да ходя до тоалетна и ходих повече от веднъж. Чак към 4 сутринта успях едвам да заспя…

Днес цял ден съм на кисело мляко и банани, но както киселините, така и болките (макар и много по-малко) продължават вече почти 24 часа. Сутринта писах на АГ, най-вече заради стягащите болки, той каза, че е реакция от храната, тъй като от тоновете, които правих вчера се виждало, че матката е напълно спокойна. Аз и до момента контракции не съм имала и не знам как точно се усещат.

Въпросът е, че следните неща ме смущават:

- бебето го усещам много и имам чувството, че ме рита по по-болезнени места. Вероятно червата ми са зле и като ме рита там повече съм по-чувствителна, поне така си го обяснявам, но направо подскачам при някои от ритничетата…
- тази стягаща болка отпред я усещам за първи път, но според АГ не са контракции. Не разбирам тогава, ако е от храната, защо продължава от време на време да ме стяга. Няма ритмичност или нещо такова, не е като менструална, усещам я най-вече в централната част на корема над пъпа отпред;
- имам болка в корема и при опит да се обърна да лежа настрани, на дясната страна изобщо не мога да легна, защото сякаш коремът ми тежи ужасно много. Надясно не мога да легна и заради киселините.
- както казах, всичко това продължава от снощи насам, въпреки че цял ден съм на леки храни…

Моля ви кажете, някоя от вас изпитвала ли е нещо подобно? Много се надявам тази вечер да мога да спя, че не знам дали ще изтърпя отново цялото това нещо…

# 617
Здравейте и от мен. От снощи и аз съм с някаква тъпа болка ниско в корема, не са контракции (тях си ги имам, но не ме болят), а по-скоро някаква болка в червата и съответно в стомаха.
И при мен бебчето е по-активно, нямам представа на какво се дължи.
Като храна не съм приемала нещо по-различно от останалите в семейството, никой няма стомашен проблем. Само при мен се появи тази болка в стомаха и съответно разстройство.
Аз пък вчера купих едно Панетоне, че ММ имаше рожден ден и вместо торта го взех, хапнахме всички от него, но после видях на етикета, че в крема се съдържат жълтъци от яйца. Притесних се да не би да е свързана болката в стомаха с това, обаче предполагам, че не са сурови жълтъци, при положение, че панетонето не трябва да стои в хладилник.
Не знам какво да правя, тежестта и болката в стомаха си ги имам, надявам се да не е от десерта или някакъв вирус, че не ми остана много време до секциото и сега не е момента да се разболявам. 😒

# 618
Хах и аз днес следобяд ходих до спешния кабинет, понеже и вчера и днес имам много странни болки ниско долу, отиващи към кръста. Една тъпа такава болка, не можах да я определя като менструална сякаш. Но и двата дни този вид болка ме кара да ходя по голяма нужда с диария и като прочетох някоя друга статия се стреснах, че контракциите те карат да правиш точнос това.. Позиви за голяма нужда . Та понеже съм на леглови режим заради ниско разположение на бебето много се шашнах да не правя разкритие. Слава Богу всичко е наред. Нямам разкритие, ноооооо много много много газове. То такова нещо не е било. Явно тия дни дават отражение, въпреки че не съм преяждала. И корема един тежък, опънат..

# 619
Здравей! Точно преди празниците си говорих със специализантката на моето АГ, която ми разказваше, че по Коледа имат много работа в болницата основно заради преяждане на бременните. То предизвиква силни болки, които се бъркат с началото на раждане или някакви други проблеми, така че предполагам е нормално. Аз също като преям усещам болки. Предпошахам ще отшумят скоро.
Момичета, здравейте, мъжът ми ме накара да ви пиша Grinning имам следния въпрос..

Така, по празниците хапнах доста, всеки ден или вкъщи, или на гости. Снощи бяхме на гости и вечерята беше много вкусна, та си позволих отново да хапна повече, предимно месо, което беше много хубаво. Досега с хапването проблем не съм имала, освен киселини в най-лошия случай.

Вкъщи след това настана някакъв ад, какъвто преди това изобщо не е имало, независимо какво или кога съм яла. Цяла нощ не успях да спя от зверски киселини и болки в корема - както в червата, така и една стягаща болка в предната част на корема по линията на пъпа. Имах и газове, и позиви да ходя до тоалетна и ходих повече от веднъж. Чак към 4 сутринта успях едвам да заспя…

Днес цял ден съм на кисело мляко и банани, но както киселините, така и болките (макар и много по-малко) продължават вече почти 24 часа. Сутринта писах на АГ, най-вече заради стягащите болки, той каза, че е реакция от храната, тъй като от тоновете, които правих вчера се виждало, че матката е напълно спокойна. Аз и до момента контракции не съм имала и не знам как точно се усещат.

- бебето го усещам много и имам чувството, че ме рита по по-болезнени места. Вероятно червата ми са зле и като ме рита там повече съм по-чувствителна, поне така си го обяснявам, но направо подскачам при някои от ритничетата…
- тази стягаща болка отпред я усещам за първи път, но според АГ не са контракции. Не разбирам тогава, ако е от храната, защо продължава от време на време да ме стяга. Няма ритмичност или нещо такова, не е като менструална, усещам я най-вече в централната част на корема над пъпа отпред;
- имам болка в корема и при опит да се обърна да лежа настрани, на дясната страна изобщо не мога да легна, защото сякаш коремът ми тежи ужасно много. Надясно не мога да легна и заради киселините.
- както казах, всичко това продължава от снощи насам, въпреки че цял ден съм на леки храни…

Моля ви кажете, някоя от вас изпитвала ли е нещо подобно? Много се надявам тази вечер да мога да спя, че не знам дали ще изтърпя отново цялото това нещо…

# 620
Нормално е с напредването на бременността да имаме все повече киселини, газове и напрежение в червата, защото органите ни са яко изместени и смачкани от доста уголемената матка. И аз в последно време имам повече киселини. Отделно си имам още от преди синдром на раздразненото дебело черво и понякога е ужас от болки от газове. АГ ми препоръча да приемам Гавискон за киселините.

# 621
Благодаря за успокоението, че и на мен ми мина през акъла да не би малчо да е решил да излиза. 😂

# 622
Много ви благодаря, момичета, много ме успокоихте всички Heart явно просто си е последица от лакомията ми и не е нещо притеснително. То в моите представи аз не съм яла по-големи количества от по принцип, но действително сега има много по-малко място за стомаха и червата и явно много по-лесно се преяжда. Няколко дни ще го карам на леки храни и се надявам да отшуми.

# 623
  • Варна
И при мен след Коледа се отключиха отново киселините. А днес вече и след 15 мин ходене, болки в корема, почивка, та продължих. Последните метри са най- тежки усещат се вече.

# 624
  • България
И аз имах същите оплаквания, но почивка и ходенето до тоалетна по няколко пъти ме оправиха.

Наистина преяждането се усеща. Ей сега станах от дивана, за да пишкам и не мога да се надигна. Малкият така ме притисна горе и в ляво, че ми изкара въздуха.

# 625
При мен пък проблемът е, че ако хапна малко, си оставам гладна. Ако хапна достатъчно, че да се заситя, ми става тежко, неприятно и коремът ми опъва много. И не мога да намеря златната среда, в която да не ми пари на стомаха от глад и да не ми е тежко.

# 626
Всичко изброено почти всяка вечер, особено тежестта в корема при обръщане и ставане, както и опъването и болката около пъпа. Газовете също могат да бъдат болезнени.
Четох, че е нормално движенията на бебето да са по-болезнени с напредване на бременността, защото нараства и съответно му става по-тясно, като си хапнем повече му става още по-тясно.  Препоръчва се да се хапва по малко и по-често, за да се задоволи глада. Аз съответно не го спазвам много. Тази вечер си хапнах малко повече, защото нещо пропуснах обяд и бебка доста се разбунтува след това. Дори си отбеляза крачетата и ръчичката на корема. Общо взето си дадохме 5. 🤭
Контракциите са по-различни като усещане. Поне си мисля, че вече правя разликата.

# 627
Здравейте, момичета, и аз от няколко дни съм с подут корем и дори запек. Започнах скоро желязо и явно си оказва влияние. Аз пък спя надясно. Надясно се е завърнало и бебето, явно заради моята редовна позиция надясно. Наляво дори да искам не мога да легна, започва една силна болка и тежест. Мисля, че така натискаме с бебо дебелото черво, което горкото и така е натоварено. Спането вече ми е доста трудно, до 3-4 часа ставам на всеки час и се въртя, после заспивам. Често казано не знам как успявам да се наспя 😁

За пропускане на нощно кърмене не смея и да си помисля. Не знам как ще държа гладно новородено бебе, което в корема е свикнало на 24 часова доставка на хранителни вещества. На всичкото отгоре гърдите се препълват, стават буци, може и мастити. Да не говорим, че така се намалява и количеството кърма. Аз бях много изтощена след раждането на първото дете и май доста често в началото изпусках нощни хранения, та от там и си намалих така кърмата, че накрая преминахме на АМ. Дано сега след като съм минала по тоя лош път ми се получат нещата

# 628
А имате ли чувството че като ставате ще се напишкате? Все едно ми е легнало върху пикочния мехур, притеснявам се да не е някое скъсяване на шийката. Иначе болка и опъване при обръщане има и при мен от няколко дни, но и като вървя усещам стягане на корема което преди не беше така гледам да почивам повече но започнах и по малко да пера и прибирам нещата за бебето и се притеснявам. Дано си стои там още време че е раничко да излиза днес влязох в 32 гс.

# 629
Всичко, което описвате е нормално за напреднала бременност. Аз затова съм на хранителен режим и сега покрай празниците, като го наруших и се проклинах. По-често се хапва, по малки порции и без junk, защото той разказва играта на всичко. Аз сладко замествам с мед и сушени плодове, като много ми се прияде или хапвам някаква малка бонбонка. Вечер изобщо не спя почти, постоянно ми се пишка и ставам, тежи ми, притиска ме, но това всичко е нормално. Още малко остана. В темата за януарчетата вече има 3 бебчета Heart
Едното се роди в 36 г.с., аз съм в 35 г.с. и си мислех как има още време, нищо не сме приготвили още и сега на 1-2.01 започваме, че да не ни изненада малкия.
Мисля да започна и психическа и физическа подготовка за раждането.
Дойде си, момичета Blush

Общи условия

Активация на акаунт