🤰Февруарчета 2025 г. -Темa 4

• 29 045
  • 766
  •   1
Отговори
# 600
Имам доста силни болки при ходене отдолу при костта, не знам как да се изразя … аз попринцип си ги имам, но тези дни са по-силни и едвам ходя. Има ли някой друг с подобен проблем ?

# 601
Аз съм с такива поне от месец и половина. Усещам ги като много силна мускулна треска. АГ каза, че са нормални - тялото се подготвя за раждането. От тях, когато са по-силни, ходя като пингвинче Grinning

Имам доста силни болки при ходене отдолу при костта, не знам как да се изразя … аз попринцип си ги имам, но тези дни са по-силни и едвам ходя. Има ли някой друг с подобен проблем ?

# 602

Тазът при претоварване ме боли така долу, при опашката, без бременност. Сега е в пъти по-зле. Отделно в предната част горе при ингвиналните канали и горната част на бедрото, все едно съм прекалила с тренировките за шпагат.

Дългото седене на стол е мираж, по-добре ми е права дори.

# 603
Вчера получих по темата с храненето много ценен съвет. Още от самото начало да се премахне нощното хранене и да има интервал от 6 часа, а през другото време го оставяш на поискване, тъй като и аз мисля да кърмя, ако всичко е наред. Ако бебчето си спи спокойно, значи не е гладно, няма смисъл по часовник на 3 часа да го будиш. То се ражда без изградени навици и ти му ги изграждаш. Хранене, спане, категорично няма да има ходене на пръсти около него, задължително трябва да свикне с домашния шум.

Момичетата, които планирате мъжете да поемат част от нощните грижи на бебето, как точно си представяте храненето? Ще се цедите и мъжът ще му дава кърма от бутилка, или ще давате АМ? Питам, защото тук ни съветват, че храненето на гърда трябва да е при поискване, съответно може да е през час или дори по-малко. Отделно, че не било добре поне в първия месец да се храни и на гърда, и от биберон, защото свиква на по-лесното (биберона) и след това има трудности със засукването. Питам, защото ми е интересно и приемам идеи, да не вземе пак да се припознае някой и да се обиди ...

Иначе нашата идея е бебето да спи в спалнята при нас. Взели сме кошарка next to me, остава само да навия мъжкото тяло да я сглобим. Мъжът ми ще има по-дълъг отпуск, така че няма да е проблем да се буди през нощта. След това, като започне работа, нямам против да се премести в друга стая, ако бебето плаче много и му пречи да спи, но се съмнявам, че ще има нужда. ММ спи много дълбоко и по-скоро ме притеснява, че изобщо няма да чува бебето и да се буди.
Майка ми и свеки вероятно ще дойдат всяка за по няколко седмици, но аз не искам да помагат с друго освен домашните задължения като готвене, чистене и пране. Бебето предпочитам да си го гледаме ексклузивно аз и ММ поне в първите месеци и външни хора да не ни се бъркат.
О, това с буденето на бебето е някаква тъпотия пак измислена от поредния консултант. Спящо бебе не се буди. Бебетата не са самоубийци, че да се остави да умре от глад, докато спи. Когато е гладно, то си се буди само. Само че, не виждам как ще стане при новородено бебе да се буди през 6 часа през нощта. Обикновено се будят за хранене на 2 часа и половина кърмените бебета, а тези на АМ на около 3 часа и половина. Това за 24 часа прозорец. Това е до около края на втория месец, след това си отпада едното нощно хранене, самото бебе спира да се буди евентуално.

Иначе, при нас мъжът ми ще е хоум офис първата седмица, после се връща, защото позицията му е такава и няма как. А вечер не мога да си позволя да се буди, защото на другият ден няма да е адекватен на работа, а няма как да си го позволи. Бебе, като се буди за хранене (почти) винаги е с плач, така че бащите също будуват с нас, ако сме в една стая. Пък то не е само храненето Grin Хранене, после оригване, евентуално памперс, те не заспиват и веднага след това. Екшън си е, бъдете готови Grin

П.П. Сега прочетох мнението за научаването още от началото без нощно хранене. Как става тази магия, че аз наистина не виждам начин Grin Питам за съвет, изобщо не е заяждане, че ако  е реално и аз ще го приложа.
posaranka, как стоят нещата в Токуда със запазването на самостоятелна стая, дали имаш информация?

П.П. Сега прочетох мнението за научаването още от началото без нощно хранене. Как става тази магия, че аз наистина не виждам начин Grin Питам за съвет, изобщо не е заяждане, че ако  е реално и аз ще го приложа.
posaranka, как стоят нещата в Токуда със запазването на самостоятелна стая, дали имаш информация?

# 604
Няколко приятелки раждаха в Майчин дом и са ми казвали, че там бебетата не ги хранят през нощта. Съответно като се прибраха вкъщи, бебета на повечето явно бяха привикнали и просто не се будеха. Едните пробваха да го будят на 3 часа няколко дни, но много бързо се отказаха. В Шейново също смятам, че не ги хранят, защото се чуваха как плачат по цяла нощ. Моята позната акушерка ми каза, че и при тях не ги хранят. Съответно бебчетата явно бързо свикват, а може и да си е до дете, не знам.
Вчера получих по темата с храненето много ценен съвет. Още от самото начало да се премахне нощното хранене и да има интервал от 6 часа, а през другото време го оставяш на поискване, тъй като и аз мисля да кърмя, ако всичко е наред. Ако бебчето си спи спокойно, значи не е гладно, няма смисъл по часовник на 3 часа да го будиш. То се ражда без изградени навици и ти му ги изграждаш. Хранене, спане, категорично няма да има ходене на пръсти около него, задължително трябва да свикне с домашния шум.

Момичетата, които планирате мъжете да поемат част от нощните грижи на бебето, как точно си представяте храненето? Ще се цедите и мъжът ще му дава кърма от бутилка, или ще давате АМ? Питам, защото тук ни съветват, че храненето на гърда трябва да е при поискване, съответно може да е през час или дори по-малко. Отделно, че не било добре поне в първия месец да се храни и на гърда, и от биберон, защото свиква на по-лесното (биберона) и след това има трудности със засукването. Питам, защото ми е интересно и приемам идеи, да не вземе пак да се припознае някой и да се обиди ...

Иначе нашата идея е бебето да спи в спалнята при нас. Взели сме кошарка next to me, остава само да навия мъжкото тяло да я сглобим. Мъжът ми ще има по-дълъг отпуск, така че няма да е проблем да се буди през нощта. След това, като започне работа, нямам против да се премести в друга стая, ако бебето плаче много и му пречи да спи, но се съмнявам, че ще има нужда. ММ спи много дълбоко и по-скоро ме притеснява, че изобщо няма да чува бебето и да се буди.
Майка ми и свеки вероятно ще дойдат всяка за по няколко седмици, но аз не искам да помагат с друго освен домашните задължения като готвене, чистене и пране. Бебето предпочитам да си го гледаме ексклузивно аз и ММ поне в първите месеци и външни хора да не ни се бъркат.
О, това с буденето на бебето е някаква тъпотия пак измислена от поредния консултант. Спящо бебе не се буди. Бебетата не са самоубийци, че да се остави да умре от глад, докато спи. Когато е гладно, то си се буди само. Само че, не виждам как ще стане при новородено бебе да се буди през 6 часа през нощта. Обикновено се будят за хранене на 2 часа и половина кърмените бебета, а тези на АМ на около 3 часа и половина. Това за 24 часа прозорец. Това е до около края на втория месец, след това си отпада едното нощно хранене, самото бебе спира да се буди евентуално.

Иначе, при нас мъжът ми ще е хоум офис първата седмица, после се връща, защото позицията му е такава и няма как. А вечер не мога да си позволя да се буди, защото на другият ден няма да е адекватен на работа, а няма как да си го позволи. Бебе, като се буди за хранене (почти) винаги е с плач, така че бащите също будуват с нас, ако сме в една стая. Пък то не е само храненето Grin Хранене, после оригване, евентуално памперс, те не заспиват и веднага след това. Екшън си е, бъдете готови Grin

П.П. Сега прочетох мнението за научаването още от началото без нощно хранене. Как става тази магия, че аз наистина не виждам начин Grin Питам за съвет, изобщо не е заяждане, че ако  е реално и аз ще го приложа.

П.П. Сега прочетох мнението за научаването още от началото без нощно хранене. Как става тази магия, че аз наистина не виждам начин Grin Питам за съвет, изобщо не е заяждане, че ако  е реално и аз ще го приложа.

# 605
Е да де, но то като е гладно и не го нахраниш, няма да си спи, а ще се събуди и ще започне да плаче. Ако не го нахраниш до 5 мин, след плача, започва да пищи. Не виждам как ще стане. Вероятно ако го оставиш да си плаче, ще заспи в един момент, но кой родител би причинил нещо подобно на бебето си и то като плаче от глад. Вероятно има и такива родители...
Иначе, не се учудвам, че в държавните болници измъчват бебетата и не ги хранят вечер и ги оставят да плачат. Това, обаче не означава, че е правилно, а просто такава им е културата на персонала. Организмът на новороденото бебе функционира - 3 часа сън и ставане за хранене, това е. После вече след втория месец, бебето се отказва само от едното нощно хранене и вечерта стават 6 часа сън.
Не виждам и как ще се наваксва през деня с липсата на едно нощно хранене, което в началото е необходимо за бебето. Това означава хранене през по-малко от 2 часа и ако се прави не на поискване от бебето, то ще бъде претъпкано и ще повръща.
Да не би акушерката да е говорила за 6 часа сън след втория месец и да не сте се разбрали?
Другият "метод" за мен си е зверство буквално.

# 606
Не се запазват . Когато те приемат в болницата те питат каква искаш .

# 607
Малииии какви са тези математики за храненето на бебето? Хахаха
Аз за моето ще полагам грижи сама. За домакинството също ще се грижа сама. Както и за голямото дете. Без баби и други. Предния път само ми пречеха.
Ще кърмя на поискване, ако ще и на час да иска.  
Първото искаше на 2-3. Проблем не съм имала, дащото аз спях, когато и той. А когато е буден - домакинската работа. Пробвах след като заспи да действам - е не е за мен. А като е буден си ме наблюдава, смее се, говоря му. Вместо да стоя до него и да гукам като него. Та бях добре настана и спокойна.
За кучето съм ставала на два часа, че за детето ми ли няма? Напълно разбирам, че неговите нужди са приоритет. Ако стане напечено ще викам помощ.
По празниците не съм преяла и не съм се нервирала. Спокойно ми беше бебето.
Задържам течности, но нямам локализирани отоци. Ама за 2 дни - 3 кг.🤣 Започнаха да намалят днес, но май няма да стане.
И крампи нямам. Но когато съм имала, както и изтръпване/мравучкане съм мазала магнезиево олио. Не знам сега дали може...

С прането приключих. Багажът ми е готов. Има неща за допълване, но те са написани на листче и залепени на куфара. Ще ги добавя на момента. Мисля да слагам вече един чаршаф за еднократна употреба на леглото. И един ще наглася за пътуването до болницата. Че ще ме е яд да оплескам нечия кола. Доста филмово си представям изтичането на водите. Предния път ми ги спукаха в болницата. Не боли пукането. Не се притеснявайте, ако се наложи.

# 608
GNA, a къде държиш бебето, докато си вършиш домашните задължения, а то е будно? Питам за първите няколко месеца, някакво специално кошче ли имаш, което слагаш примерно при теб в кухнята, и бебето си лежи кротко там и те наблюдава? За по-големи деца предполагам, че ги слагат в столчето за хранене, когато вече могат да седят.

# 609
В кошницата за кола. А тя на масата, под масата, в банята. Ако заспи, а на мен не ми се спи и искам да свърша още нещо,  го местех в количката. Така ми беше удобно, че ако трябва да ида до магазин - завивах го според времето и газ. А не да чакам да се събуди, яде и т.н.
На по-късен етап и в столче за хранене, и в проходилка.

GNA, a къде държиш бебето, докато си вършиш домашните задължения, а то е будно? Питам за първите няколко месеца, някакво специално кошче ли имаш, което слагаш примерно при теб в кухнята, и бебето си лежи кротко там и те наблюдава? За по-големи деца предполагам, че ги слагат в столчето за хранене, когато вече могат да седят.

# 610
  • България
В кошницата за кола. А тя на масата, под масата, в банята. Ако заспи, а на мен не ми се спи и искам да свърша още нещо,  го местех в количката. Така ми беше удобно, че ако трябва да ида до магазин - завивах го според времето и газ. А не да чакам да се събуди, яде и т.н.

Имаш предвид в коша за новородено ли? Четох, че можело само по час да седят в тях, даже се чудих как ще се прибираме 2 часа и нещо София-Враца.. Grinning

# 611
Имам предвид столчето за кола. Най малкото. Дето е като кошница. Кош за новородено казвам на този, който е изцяло легнал и е част от количката. Кошницата може да не е от комплекта.
Няма смисъл да се притесняваш от пътуването. Бебетата имат мозък. Те си казват кога и как е удобно. Както и обратното.  Ако има нужда - спиране и си го гушкаш, масажираш, храниш. Ако си кротува - кротуваш и ти.
Но това са моите начини, за моето бебе.
Затова и с много автори на книги не се разбрах, защото те няма как да знаят на моето бебе как му е добре и какъв кош точно използвам. Че не са 2 модела...
Както сега, в коремите ни ритат да се завършим и те намесят, така е и после. Не кротуват, ако им е гадно.

Имаш предвид в коша за новородено ли? Четох, че можело само по час да седят в тях, даже се чудих как ще се прибираме 2 часа и нещо София-Враца.. Grinning

# 612
ММ самосиндикално взе електрическа люлка за бебе именно за тази цел, това беше първото нещо, което му привлече вниманието, като обикаляхме по магазините за количка, даже първото нещо, което купи 😂. Взех и гнездо, което мисля да разнасяме с нас като ходим до техните и нашите на гости и да си го ползвам в хола, като имам да си свърша някакви неща.

# 613
  • България
Да, за същия говорим, при нас ни обясниха, че бил зимен кош за новородено. За това съм купила и гнездо, обаче там пак еди си колко време да лежи там само. Но имаш право, някои насоки от специалисти ме объркват.

https://cdncloudcart.com/10383/products/images/82324/cangaroo-ko … 0.jpeg?1724149332

А как сте с ласките тези дни? Докторът не ни е забранил, но се притеснявам.

Скрит текст:
Имам предвид столчето за кола. Най малкото. Дето е като кошница. Кош за новородено казвам на този, който е изцяло легнал и е част от количката. Кошницата може да не е от комплекта.
Няма смисъл да се притесняваш от пътуването. Бебетата имат мозък. Те си казват кога и как е удобно. Както и обратното.  Ако има нужда - спиране и си го гушкаш, масажираш, храниш. Ако си кротува - кротуваш и ти.
Но това са моите начини, за моето бебе.
Затова и с много автори на книги не се разбрах, защото те няма как да знаят на моето бебе как му е добре и какъв кош точно използвам. Че не са 2 модела...
Както сега, в коремите ни ритат да се завършим и те намесят, така е и после. Не кротуват, ако им е гадно.

# 614
А, този път и аз взех Ел  кош и шезлонг. 2в1. Това ще му е първото легло даже. Друго не съм купувала. Обаче не знам как ще е. Ще се пробва, ще се види.
Много съм нетърпелив вече. Искам са го вдишвам, целувам, гушкам... 😀

Общи условия

Активация на акаунт