🤰Февруарчета 2025 г. -Темa 4

• 29 054
  • 766
  •   1
Отговори
# 585
Момичетата, които планирате мъжете да поемат част от нощните грижи на бебето, как точно си представяте храненето? Ще се цедите и мъжът ще му дава кърма от бутилка, или ще давате АМ? Питам, защото тук ни съветват, че храненето на гърда трябва да е при поискване, съответно може да е през час или дори по-малко. Отделно, че не било добре поне в първия месец да се храни и на гърда, и от биберон, защото свиква на по-лесното (биберона) и след това има трудности със засукването. Питам, защото ми е интересно и приемам идеи, да не вземе пак да се припознае някой и да се обиди ...

Иначе нашата идея е бебето да спи в спалнята при нас. Взели сме кошарка next to me, остава само да навия мъжкото тяло да я сглобим. Мъжът ми ще има по-дълъг отпуск, така че няма да е проблем да се буди през нощта. След това, като започне работа, нямам против да се премести в друга стая, ако бебето плаче много и му пречи да спи, но се съмнявам, че ще има нужда. ММ спи много дълбоко и по-скоро ме притеснява, че изобщо няма да чува бебето и да се буди.
Майка ми и свеки вероятно ще дойдат всяка за по няколко седмици, но аз не искам да помагат с друго освен домашните задължения като готвене, чистене и пране. Бебето предпочитам да си го гледаме ексклузивно аз и ММ поне в първите месеци и външни хора да не ни се бъркат.

Последна редакция: пт, 27 дек 2024, 11:05 от esmeralda23

# 586
  • България
При нас мислим да се напаснем според малкия. Дали ще е ревящ като мен или спокоен като баща си, ще видим. Но моя се буди лесно, та ще става и той. Тъй като работи от вкъщи, не му пречи и да си поспива в другата стая.

Иначе от празника най-много ми тежа седенето на стола. Чувствам се по-добре като върша нещо, после и спя по-добре. Буквално заспивам по гръб или на ляво, ставам после към 4-5ч до тоалетна и сменям позата. Нямам и сили да се обърна де, вечер ми тежи корема, но много ми се спи напоследък.

Близките на моя са наблизо, но няма да може да идват за дълго, по някой час само. Близките от моята страна не са близо, но ще се чуваме по месинджър, ако имам нужда. Добре, че са технологиите..

esmeralda23, за нощното хранене нямам план - това ще ми е в движение, защото зависи малкия какво ще го успокоява повече.

# 587
Вчера получих по темата с храненето много ценен съвет. Още от самото начало да се премахне нощното хранене и да има интервал от 6 часа, а през другото време го оставяш на поискване, тъй като и аз мисля да кърмя, ако всичко е наред. Ако бебчето си спи спокойно, значи не е гладно, няма смисъл по часовник на 3 часа да го будиш. То се ражда без изградени навици и ти му ги изграждаш. Хранене, спане, категорично няма да има ходене на пръсти около него, задължително трябва да свикне с домашния шум.

Момичетата, които планирате мъжете да поемат част от нощните грижи на бебето, как точно си представяте храненето? Ще се цедите и мъжът ще му дава кърма от бутилка, или ще давате АМ? Питам, защото тук ни съветват, че храненето на гърда трябва да е при поискване, съответно може да е през час или дори по-малко. Отделно, че не било добре поне в първия месец да се храни и на гърда, и от биберон, защото свиква на по-лесното (биберона) и след това има трудности със засукването. Питам, защото ми е интересно и приемам идеи, да не вземе пак да се припознае някой и да се обиди ...

Иначе нашата идея е бебето да спи в спалнята при нас. Взели сме кошарка next to me, остава само да навия мъжкото тяло да я сглобим. Мъжът ми ще има по-дълъг отпуск, така че няма да е проблем да се буди през нощта. След това, като започне работа, нямам против да се премести в друга стая, ако бебето плаче много и му пречи да спи, но се съмнявам, че ще има нужда. ММ спи много дълбоко и по-скоро ме притеснява, че изобщо няма да чува бебето и да се буди.
Майка ми и свеки вероятно ще дойдат всяка за по няколко седмици, но аз не искам да помагат с друго освен домашните задължения като готвене, чистене и пране. Бебето предпочитам да си го гледаме ексклузивно аз и ММ поне в първите месеци и външни хора да не ни се бъркат.

# 588
Момичета, по принцип като се обръщам има едни връзки дето ме наболяват в страни от пъпа още от началото. Тази нощ изведнъж ме сви жестоко корема/тези връзки и получих първата си крампа в живота в десния прасец. Направо извих от болка. После имаше още една, но само в крака. Извиках, така болеше, беше в съня ми и направо скочих. Друга така страдала ли е или съм прекалила с шетането?

Последна редакция: пт, 27 дек 2024, 11:56 от The_Black_Hole

# 589
Няколко пъти вече съм имала крампи в прасците, обикновено точно преди ставане. Отдавам го на кофти позиция на спане. От известно време се въртя постоянно ту наляво, ту надясно, и все не ми е комфортно, пречи ми коремът.

# 590
  • България
Няколко пъти вече съм имала крампи в прасците, обикновено точно преди ставане. Отдавам го на кофти позиция на спане. От известно време се въртя постоянно ту наляво, ту надясно, и все не ми е комфортно, пречи ми коремът.

И аз стигнах до това заключение. От време на време се случва, обикновено към 6-7ч сутринта. А и пия магнерот 3х3 всеки ден.

Съгласна съм с Mariq878 за храненето. Здраво ли е и си спи, не буди бебето. Някои бебчета може да имат нужда от режим от нас, други сами успяват. От началото гледам да има шум около мен, за да свикне и после не мисля да ходим на пръсти.

Последна редакция: пт, 27 дек 2024, 12:21 от Lady_Kalinka

# 591
Момичета, по принцип като се обръщам има едни връзки дето ме наболяват в страни от пъпа още от началото. Тази нощ изведнъж ме сви жестоко корема/тези връзки и получих първата си крампа в живота в десния прасец. Направо извих от болка. После имаше още една, но само в крака. Извиках, така болеше, беше в съня ми и направо скочих. Друга така страдала ли е или съм прекалила с шетането?

Аз само веднъж получих крампа и се оказа,че калция и магнезия са ми занижени. Още на втория ден след като започнах изписания от АГ калции повече не съм получавала.

# 592
[
Аз сега съм в Токуда, това са цените до 1ви Януари . ❤

# 593
Относно съня моята стратегия (дано да сработи) е да го научим още от начало без нощно хранене. И в неонатология не ги хранят през нощта. Говорих и с близка акушерка и каза, че е добре да имат 6 часа между храненията през нощта, ако всичко е наред разбира се. Общо взето ако в болницата не спи при вас бебето, е доста вероятно да не търси нощно хранене. Наши приятели процедираха по този начин и бяха свежи и наспани родители. Надявам се и при нас да се получи.

# 594
Супер много зависи от детето. Аз пищящо от глад през нощта дете не виждам как ще "науча" да не яде. В родилното ги хранят на три часа, евентуално ако не се събудят може да ги оставят, но особено за малките бебета (под 3 кг) е адски важно да не пропускат хранене.

За кърменето нощните хранения в началото също са ключови за стимулацията доколкото съм чела. Разбира се, има всякакви частни случаи.

Последна редакция: пт, 27 дек 2024, 13:10 от Alyssa

# 595
Момичета, аз визирах случаите, в които бебето само се буди през нощта и показва признаци на глад често. Та в такива случаи ми беше въпросът как мислите да процедира таткото.

# 596
Есмералда,
При нас "времето" на таткото беше съобразено с най-дългия сън на бебето. Ако се събудеше за храна - таткото ми го носеше да го кърмя в просъница в леглото и после той се оправяше със смяна на памперс, оригване и приспиване. Идеята беше аз да не трябва да ставам.

# 597
Alyssa аз не съм чувала за болници, където хранят бебетата през нощта, освен ако не са недоносени, разбира се. Всичките ми познати казват, че не са ги хранили. И разбира се, че зависи от бебето. Затова казах, че се надявам да сработи плана, а не, че със сигурност ще се получи Simple Smile

# 598
Аз на няколко пъти имах във втория триместър. В някаква закономерност сутрин преди ставане към 6:30, също в прасеца. Остра пронизваща болка и схващане и веднага масажирах и се отпускаше, но тогава се движех и активно, за разлика от сега.
Esmeralda Това с кърменето е много относително и индивидуално наистина. Дали ще се буди, дали ще ни стига кърмата и остава. Наскоро на познати им се роди бебче и казаха, че дохранват с АМ, защото бебчето се храни доста и просто не стига. Аз мисля да процедирам така, ако татко ще храни нощем. Във вариант, в който имам кърма ще се изцеждам, много по-добре отколкото да се храни с някакви химии той ще притопля и дава. Във вариант, в който нямам просто няма да имаме избор.

# 599
Alyssa аз не съм чувала за болници, където хранят бебетата през нощта, освен ако не са недоносени, разбира се. Всичките ми познати казват, че не са ги хранили. И разбира се, че зависи от бебето. Затова казах, че се надявам да сработи плана, а не, че със сигурност ще се получи Simple Smile

В Майчин дом ги хранят акушерките с АМ като майката има опцията в 1 и в 4 да занесе изцедена кърма ако държи да дадат нея.

Общи условия

Активация на акаунт