🤰Февруарчета 2025 г. -Темa 4

• 28 900
  • 766
  •   1
Отговори
# 750
Течението при бременност е жълтеникаво понякога. Имайте предвид, че с напредването, течението много се усилва. Аз миналата седмица се стреснах, защото направо си капна по пода, след пишкане. Аз съм вече 36 г.с. и е доста обилно.

За контракциите, аз вече имам много, но и през цялата бременност имах, писала съм тук. Ако ви притесняват, отидете да видят шийката.

Мен някак не ме е страх от раждането, супер странно. Даже ми е интересно какво е усещането и се вълнувам, че ще премина през това, като жена. Ако се наложи секцио, вероятно ще ми повлияе зле психически. Никога не съм била оперирана и не обичам упойки и разни силни вещества в тялото ми да се вливат. Дано бебчо си стои до края, за да избегнем секцио заради херпеса.

Вие списъците за болницата от сайта на болницата ли си ги взимате или от регистратура? В сайта на Токуда не намерих списък и ще питам във вторник на тоновете.

Аз имам рожден ден другата неделя и с мъжа ми мислим да отидем за последно по ергенски на спа (то ще е спа за него хаха). Ще сме до София, така че и да стане нещо, ще ходим до болницата Grin

# 751
Моят списък го имаше публикуван в профила във ФБ на АГ отделението. Може да се обадиш на рецепция или да пуснеш един имейл да ти го изпратят. 🤔
Течението при бременност е жълтеникаво понякога. Имайте предвид, че с напредването, течението много се усилва. Аз миналата седмица се стреснах, защото направо си капна по пода, след пишкане. Аз съм вече 36 г.с. и е доста обилно.

За контракциите, аз вече имам много, но и през цялата бременност имах, писала съм тук. Ако ви притесняват, отидете да видят шийката.

Мен някак не ме е страх от раждането, супер странно. Даже ми е интересно какво е усещането и се вълнувам, че ще премина през това, като жена. Ако се наложи секцио, вероятно ще ми повлияе зле психически. Никога не съм била оперирана и не обичам упойки и разни силни вещества в тялото ми да се вливат. Дано бебчо си стои до края, за да избегнем секцио заради херпеса.

Вие списъците за болницата от сайта на болницата ли си ги взимате или от регистратура? В сайта на Токуда не намерих списък и ще питам във вторник на тоновете.

Аз имам рожден ден другата неделя и с мъжа ми мислим да отидем за последно по ергенски на спа (то ще е спа за него хаха). Ще сме до София, така че и да стане нещо, ще ходим до болницата Grin

# 752
KPP, ето го списъка от Токуда:

https://acibademcityclinic.bg/tokuda/medicinski-deinosti/detaili … pvane-za-razhdane

Реално само документи + лични вещи за теб. За бебето съм чувала и от други хора, че нищо не искат, всичко те осигуряват, само дрешки за изписването ти трябват. А за теб можеш нещо да си добавиш по твои предпочитания, но винаги може да има нещо да се присетим и да ни донесат после. Wink

# 753
Много благодаря! А Няправление 7 от личния лекар ли се изготвя?

# 754
Аз писах на моят личен лекар и ми каза,че АГ ще ми го издаде

# 755

АГ го издава. Аз вече имам такова

# 756
И на мен ми казаха, че за раждането ще ми дадат всички необходими документи от болницата в която се следя.

# 757

АГ го издава. Аз вече имам такова

Може ли снимка да добием представа как изглежда самият документ ?

# 758
  • Варна
Направленията са електронни.

# 759

С това постъпвам в болницата
Реално май е някакво допълнение към електронното направление

# 760
И аз имам същото направление, само че е онлайн. Нямам го на хартиен носител.

# 761
Не съм сигурна дали успях да вмъкна цитата с въпроса който ми беше задала, защото редактирах последния си коментар, тъй като го видях след това. Свърза ли се с проследяващия си лекар,за да обсъдите контракциите?

Към момичетата с направление за хоспитализация- колко по-рано се издава,  тъй като аз съм вече 36г.с. и все още нямам. Последно като коментирахме с доктора, той работи и в болницата, в която ще раждам, ми каза че това е формалност, дори и да не нося документи е важно да си нося л.к. и че няма да ме върнат.Може да се занесат и след ден, два.

И аз имам същото направление, само че е онлайн. Нямам го на хартиен носител.

# 762
Здравей. Благодаря за отговора, и аз сега чак го видях. Свързах се с него, явно наистина е било от преумора. Препоръча да отида пак на тонове, като този път не се отчетоха контракции, но лежа цял ден вече и явно са се успокоили нещата.
Каза да не се притеснявам излишно щом няма болки и бебето е активно, както и да лежа следващите 2 дни, за да се доуспокоят нещата.

Направлението важи 1 месец, ако имаш дата за секцио може и още сега да ти го пуснат. Аз го взех още края на декември от следящата АГ, защото имам дата.

Направи ми впечатление обаче, че не пожела да ми даде папката с изследванията през бременността, а ми даде само една обменна карта, която писа на ръка. Все пак повечето изследвания съм ги дала на нея и нямам копия от тях.

Да попитам, изследването за кръвна група, което търсят в болницата трябва да бъде самия документ, който издават или може да се мине и само с картончето. Понеже документа ми е останал в болницата като бях за задържане (ще раждам в друга болница), а при мен е само картончето. Трябва ли да я изследвам наново или?

# 763
Здравей. Благодаря за отговора, и аз сега чак го видях. Свързах се с него, явно наистина е било от преумора. Препоръча да отида пак на тонове, като този път не се отчетоха контракции, но лежа цял ден вече и явно са се успокоили нещата.
Каза да не се притеснявам излишно щом няма болки и бебето е активно, както и да лежа следващите 2 дни, за да се доуспокоят нещата.

Направлението важи 1 месец, ако имаш дата за секцио може и още сега да ти го пуснат. Аз го взех още края на декември от следящата АГ, защото имам дата.

Направи ми впечатление обаче, че не пожела да ми даде папката с изследванията през бременността, а ми даде само една обменна карта, която писа на ръка. Все пак повечето изследвания съм ги дала на нея и нямам копия от тях.

Да попитам, изследването за кръвна група, което търсят в болницата трябва да бъде самия документ, който издават или може да се мине и само с картончето. Понеже документа ми е останал в болницата като бях за задържане (ще раждам в друга болница), а при мен е само картончето. Трябва ли да я изследвам наново или?

Знам че трябва да има печат. Може и без картонче. Самото изследване с печат

# 764
Сега ми стана ясно, аз ще съм с нормално раждане, ако нали в последствие не се наложи секцио. Доктора каза аз да си направя папката и да си е в мен, като винаги съм носила копие от изследванията. Мисля че за кръвната група искат самия документ от лабораторията, защото когато правихме тези неща и сега отново ще повторим, ми каза да са ми най-отпред в папката.

Общи условия

Активация на акаунт