🤰Февруарчета 2025 г. -Темa 4

• 31 435
  • 766
  •   1
Отговори
# 30
Alyssa, аз съм другата седмица - искаха ли ти някакви документи или нещо друго?

Включвам се и аз в новата тема Simple Smile

Днес ходих до РЗИ за ваксината срещу дифтерия, тетанус и коклюш (в 30-та седмица съм) и мина много добре - изключително любезни бяха, аз си бях записала час по телефона и всичко стана за 5 минути, много съм доволна.

# 31
Аз често повдигам темата с раждането, тъй като моя АГ вече не изражда, а и не искам да раждам във Варна.
Обмислям към януари да отидем с мъжа ми в София и съответно там да остана до раждането. Спряла съм се на болница Надежда.

За болницата трябва да дадеш предварително документите, да минат през шефа на отделението.

https://nadezhdahospital.com/sektori/rodilno-otdelenie/estestveno-rajdane/

Един съвет - ако си направиш профил и видиш кога има часове оналйн - ще ти се дореве. Звънни директно на центъра, ако не вдигнат веднага наистина връщат обаждане. Бременните и жк сме по други правила, а системите за записване на часове нямат такива функционалности, заради това се записва през телефон и на регистратура само.

Пример - Следващият свободен час на моят лекар е след над месец, ако се обадя, стига да е на работа ще ме приемат, ако е спешно и не е на работа, ще намерят кой да ме приеме, а в сайта всички са заети.

# 32
Въпрос към момичетата, които ползват спрейчето на Better you, вит. Д + К2. По колко впръсквания на ден правите, понеже гледам, че пише по 1 на ден, а доктора ми е казал х4 след обед? 😄

# 33
Alyssa, аз съм другата седмица - искаха ли ти някакви документи или нещо друго?

Да, лична карта, синята книжка (че си здравноосигурен), копие от документ от последния преглед при АГ. Аз носех и картон (този, в който се вписват и болничните), в него мисля ми залепиха номера на ваксината, иначе ми я вкараха и в електронното досие.  Ако звъннеш по телефона всичко обясняват, самият кабинет в София е на 5 етаж, номер 503.

# 34
Благодаря за съвета! Аз вече съм говорила с д-р Христова и ми каза именно в 34 г.с. да отида, за да ме запишат и да ми пуснат изследвания. Аз ще искам да съм и секцио и ми казаха, че тогава ще запишем и дата.

Аз често повдигам темата с раждането, тъй като моя АГ вече не изражда, а и не искам да раждам във Варна.
Обмислям към януари да отидем с мъжа ми в София и съответно там да остана до раждането. Спряла съм се на болница Надежда.

За болницата трябва да дадеш предварително документите, да минат през шефа на отделението.

https://nadezhdahospital.com/sektori/rodilno-otdelenie/estestveno-rajdane/

Един съвет - ако си направиш профил и видиш кога има часове оналйн - ще ти се дореве. Звънни директно на центъра, ако не вдигнат веднага наистина връщат обаждане. Бременните и жк сме по други правила, а системите за записване на часове нямат такива функционалности, заради това се записва през телефон и на регистратура само.

Пример - Следващият свободен час на моят лекар е след над месец, ако се обадя, стига да е на работа ще ме приемат, ако е спешно и не е на работа, ще намерят кой да ме приеме, а в сайта всички са заети.

# 35
Благодаря за съвета! Аз вече съм говорила с д-р Христова и ми каза именно в 34 г.с. да отида, за да ме запишат и да ми пуснат изследвания. Аз ще искам да съм и секцио и ми казаха, че тогава ще запишем и дата.

Няма за какво да благодариш, съветът ми е ненужен в твоя случай Stuck Out Tongue

# 36
Момичета, по въпросите с изследванията и по-конкретно цитонамазка.

Когато отидох за първи път при проследяващия ми, се оказа, че цитонамазката ми е от края на септември 2023 г. Той каза, че щом е била първа или втора група, по-добре да не ми пуска, въпреки че ще минем давността от 1 година, защото е опасно. Тогава бях говорила с една приятелка, която скоро беше родила и се следеше в Токуда и тя също ми каза, че на нея категорично са й отказали в Токуда да й пускат цитонамазка. Тогава я пратили, ако толкова много държи, при друг АГ, но когато отишла при него, той я разубедил и казал да си изчака за роди и тогава.

Сега виждам, че на вас ви пускат. При всички ли е така? Или има такива като мен, на които отказват?

# 37
Въпрос към момичетата, които ползват спрейчето на Better you, вит. Д + К2. По колко впръсквания на ден правите, понеже гледам, че пише по 1 на ден, а доктора ми е казал х4 след обед? 😄
Аз ползвам от доста време и преди да забременея също, защото в дефицит, качих го с 3 спрея до над средата после забременях и спрях за около 3 месеца и преди няколко седмици пуснах, бам под долната граница. Взех си веднага и впръсквам по 5-6 всяка вечер като през това време хапвам нещо по-мазно за по-добро усвояване, я парченце кашкавал, я хапка с масло или нещо подобно. Приема се далеч от прием на кафе, за да се усвои. Този витамин в повечето стани вече го водят хормон, толкова е важен и с него не може да предозираш, защото излишъкът се изхвърля от тялото. Препоръчвам книгата Биохакинг на Ирина Баракова. Там има една цяла глава за витамин Д и колко той е важен за нашия организъм.
Преди да забременея бях с АМХ 0.6, почти 4 години опити, четири инсеминации, едно инвитро в рамките на 6-8 месеца, няма да казвам колко сигурно по-надолу е бил този АМХ, но и витамин Д беше на долната граница, но някъде посредата на процедурите изчетох много книги за този витамин Д и започнах на своя глава ударни дози в рамките на 3 месеца. През това време пуснахме документи и имахме одобрение за 2ро инвитро, тогава АМХ ми беше 1.50 никой не можа да повярва след всички стимулации, че вместо да е надолу е нагоре с много инме караха пак да пускам, беше верен резултатът. Докато чакам да ми дойде, за да започнем процедурите по 2ро инвитро, така и не ми дойде, забременях спонтанно. За мен и според мен виновник е този витамин.

# 38
5-6 впръсквания не са ли много? То става огромна доза. Вигантол за бременни препоръчват до 5 капки. За нормален организъм и при дефицит, се взимат до 10 капки на ден за месец, после се намалява дозата. На мен две АГ ми казаха да внимавам с вит Д, защото при предозиране е увреждащо бебето. И то изрично ми го подчертаха
Слушайте си лекарите, момичета, не разни консултанти и самозванци, които пишат книги.

@Анонимна, за какъв период от време са ти изписани 4 впръсквания? Стандартната доза по листовка на вит Д на Better you е 1 впръскване. Да не би АГ да се е объркал, защото другите спрейчета са по 4 впръсквания за дневната доза, само вит Д е по 1. Аз бих го попитала допълнително.

# 39
5-6 впръсквания не са ли много? То става огромна доза. Вигантол за бременни препоръчват до 5 капки. За нормален организъм и при дефицит, се взимат до 10 капки на ден за месец, после се намалява дозата. На мен две АГ ми казаха да внимавам с вит Д, защото при предозиране е увреждащо бебето. И то изрично ми го подчертаха
Слушайте си лекарите, момичета, не разни консултанти и самозванци, които пишат книги.

@Анонимна, за какъв период от време са ти изписани 4 впръсквания? Стандартната доза по листовка на вит Д на Better you е 1 впръскване. Да не би АГ да се е объркал, защото другите спрейчета са по 4 впръсквания за дневната доза, само вит Д е по 1. Аз бих го попитала допълнително.
Писах при мен как е било. Ежемесечно го следях. Преди да започна с този спрей приемах по 15 капки вигантол и за 6м никаква разлика ама грам не беше мръднал. Препоръчвам да се следи какъвто и да дневния прием

# 40
Не знам дали се е объркал, не използвам други спрейчета за момента. Написал е “х4 впръсквания след обяд”. Аз го разбирам за ежедневна употреба по 4 впръсквания. 😀 Писах му вече за няколко други дребни въпроси и вече ме е срам да го занимавам с глупости. 😂 Иначе от началото пия вит. Д, но на хапчета. Поддържаше добро ниво, но на последния изследвания е паднал на долна граница. За това предполагам, че го е предписал на по-ударна доза. 😁

# 41
И моят е на долна граница 200 и няколко. АГ-тата ми казаха, че не е проблем, стига да не пада под долна и със спрея ще го поддържаме, дори и да не се вдигне, просто да остане на това ниво, пак е ок. Не е хубаво да е много висок при бременност.
Аз бих пръскала по 4 за месец и после ще питам

# 42
Червеният спрей better you  витамин Д+ К2 е с препоръчителна доза за възрастни 3 впръсквания еднократно. Прочетете листовката. Ако са предписани 4 впръсквания еднократно, очевидно е заради дефицит. Според мен няма от какво да се притесняваш в случая, но всеки знае за себе си най-добре.

# 43
А, вие сте с този с по-малката доза. Не бях прочела, че е червеният. Обикновено изписват зеления. Моят е зеленият, с по-високата доза и е едно впръскване.
Значи няма проблем да пръскате 4 пъти за постоянно.

Аз съм много доволна от желязото на Better you. Правя 8 впръсквания на ден и преди това все ми прилошаваше, хемоглобинът и желязото бяха на долна граница. Сега пак ще правя изследвания ч, но предполагам, че са се вдигнали показателите, защото се чувствам.много по-добре. А гадните странични ефекти от Сорбифер и другите препарати с желязо, ги няма

# 44
Да, да. Не уточних, че става въпрос за червения спрей, извинявам се. Значи си пръскам х4 на ден и си свиркам  Laughing .
Относно желязото, като го споменахте, от самото начало се боря с анемия. Хемоглобина ми е под норма, както и еритроцитите и хематокрита. Феритина ми е на долна граница, но пък желязото е някъде по средата. Доктора иска да влеем една банка с Феринжект, обаче не съм чела мнения за този препарат. Единствено и само ми се мерна, че струва 230лв за една банка и леко ми се изправи косата Simple Smile . Някой сблъсквал ли се е с този препарат и има ли мнение относно него?

Общи условия

Активация на акаунт