🤰Февруарчета 2025 г. -Темa 4

• 32 043
  • 766
  •   1
Отговори
# 315
А какво по различно имат пижамите за новородено? 🤔 Дори не съм се замисляла за подобно нещо. Не е ли като обикновен ромпър да речем. И сега когато прочетох горния пост се зачудих, има ли бебешка нощницс и какво представлява и различава от облеклото през деня примерно. 🙂

# 316
И при  мен е така. Някой път усещам и как ми се стяга мускула в областта около пъпа, , предполагам е матката което усещам, не коремен мускул Grinning

Момичета, а при вас как са движенията на бебчетата? Има ли затишие от по няколко часа, в които да спинкат?

Казват, че при контракция освен втвърдяване на корема, се усеща болка като менструална такава.
При мен няма болка, може би леко пристягане долу, но по-скоро е сякаш ми се пишка.

При мен ги има също затишията, направо се побърквам цял ден .Вечер най-често започва цирка

# 317
Като форма са еднакви, но пижамата е тънка и памучна, а ромпърите са по-дебелички. Аз съм взела 2 пижами размер 56 и един по-дебел ромпър. Както и няколко комплекти горнище и долнище. Моите 56 размер се водят 0-2 м, мисля, че размер 50 е за новородено, но такива не съм взимала, струва ми се, че са супер малки и, ако изобщо станат на бебето, ще ги израсте за 1-2 седмици.

# 318
И при  мен е така. Някой път усещам и как ми се стяга мускула в областта около пъпа, , предполагам е матката което усещам, не коремен мускул Grinning

Момичета, а при вас как са движенията на бебчетата? Има ли затишие от по няколко часа, в които да спинкат?

Казват, че при контракция освен втвърдяване на корема, се усеща болка като менструална такава.
При мен няма болка, може би леко пристягане долу, но по-скоро е сякаш ми се пишка.
Има затишия. И в 33та седмица продължават. След всяко такова ми излиза по един бял косъм.
Не съм усещала контракции, камо ли пък да ги засичат, освен едно като натискане с главичка отвътре, което трае няколко минути и почти винаги е от дясната страна. А съвсем отделно от това често ме боли черния дроб (вероятно когато е притиснат или след дълго вървяне).

# 319
Не е като ежедневното облеко. Аз харесах две такива имам снимка само на едната. Намерих в Пепко.
А какво по различно имат пижамите за новородено? 🤔 Дори не съм се замисляла за подобно нещо. Не е ли като обикновен ромпър да речем. И сега когато прочетох горния пост се зачудих, има ли бебешка нощницс и какво представлява и различава от облеклото през деня примерно. 🙂

# 320
Единствената разлика,  която виждам е, че за това ще трябват чорапки, аз предпочитам цяло, с ходила. Купих 3 броя такива.

# 321
Вечер най-често и при мен, но някой път и следобеда. Много ми се иска да не обръщам внимание и не се филмирам, обаче ни ми се получава.

Ще се видя с док във вторник и ще го питам как да ги следя движенията, защото в интернет откривам различна информация, а ми се иска да не се шашкам излишно.

При мен ги има също затишията, направо се побърквам цял ден .Вечер най-често започва цирка

И при  мен е така. Някой път усещам и как ми се стяга мускула в областта около пъпа, , предполагам е матката което усещам, не коремен мускул Grinning

Има затишия. И в 33та седмица продължават. След всяко такова ми излиза по един бял косъм.
Не съм усещала контракции, камо ли пък да ги засичат, освен едно като натискане с главичка отвътре, което трае няколко минути и почти винаги е от дясната страна. А съвсем отделно от това често ме боли черния дроб (вероятно когато е притиснат или след дълго вървяне).

# 322
Mariq878, честно да ти кажа грам няма да разбера, че е пижамка и бих го купила за ежедневно облекло. 😃 Та аз бих облякла вкъщи моето през деня с чорапи. Аз ли нещо не бивам, или не мога да дам ги различа. 🙄
Както и да е де, мисля в началото да е с антистрес пелена, а после с чувал и не мисля да ползвам пижамка, а бодита отдолу 🙂

# 323
Честно казано може и цял ден да си стои с него вкъщи, не че има къде толкова да ходим 😂. Ще си правим пижамени партита.  За чувалче за сън мислих, но ми се вижда клаустрофобично и отпадна от списъка. Общо взето май в движение ще се случват нещата, може пък да не и харесва и за бъдеще да вземе.
Mariq878, честно да ти кажа грам няма да разбера, че е пижамка и бих го купила за ежедневно облекло. 😃 Та аз бих облякла вкъщи моето през деня с чорапи. Аз ли нещо не бивам, или не мога да дам ги различа. 🙄
Както и да е де, мисля в началото да е с антистрес пелена, а после с чувал и не мисля да ползвам пижамка, а бодита отдолу 🙂

# 324
Сега отворих да видя какво е това антистрес пелена. То било модерната форма на пелена за повиване, аз му казвам "бурито" Grinning Между другото, тези ги има в Shein на доста добри цени, взех едно по-дебело и две тънички такива, както и чувалче за спане с ръкави. Взех и спално чувалче от Пепко, без ръкави, на етикета го наричат "портабебе", каквото и да значи това. Grinning Не бих се втелявала в терминологията ... пижамата за един може да е дневно комплектче за друг.

# 325
# 326
Аз също си пия магнезий, не знам дали той може да претъпи усещанията. Мисля следващата седмица да го приемам през ден и след това да го спра, но ще се консултирам с АГ.

Не знам как повечето без да знаят дадена ситуация определят къде кога се ходи. Именно и затова ограничих писането тук, постоянно има някакви нападки и поставяне на рамки за “нормално”. Толкова ли е трудно да се приеме, че хората сме различни и съответно ситуации и тяхното овладяване също са различни? Преди да отидем до спешното се консултирах с АГ по телефон и след прием на деган и нещо си за стомашни киселини си продължавах да повръщам. Пиех вода на малки глътки и нея повръщах, електролити и тях повръщах. АГ ми каза, ако не спра да повръщам да отида точно в болницата за системи, защото е опасно. Опитвах се да легна да спя с идеята, че ще отмине - не, не отмина. В 1ч през нощта след 10тото поредно повръщане на стомашни сокове, тръгнахме към спешното, защото от там се минава, за да ме приемат в болницата за системи и точно така стана. Толкова зле ми беше, че не можех сама да ходя, виеше ми се свят и по пътя до спешното повърнах още 3пъти. В мига, в който ми сложиха 1вата система повръщането спря. И дори лекарката там ми се накара и ме пита защо съм отлагала и не съм отишла по-рано. Няма да коментирам какви последици ми казаха, че е можело да има за бебето.
Та, скъпи дами, ако някои повръщат, но успяват да овладеят положението вкъщи - разбира се няма нужда от ходене в спешното, НО ако не спира повръщането, точно там е мястото! В кабинет на АГ няма как да помогнат
Миналата сте през приемен кабинет, не спешно отделение. Има разлика.
И не е нападка, а правило, което е разписано в наредба. Има наредба, в която са изброени случаите, в които се оказва спешна помощ и дефиницията за спешно състояние. За останалите случаи има дежурен кабинет, приемен кабинет, неотложна помощ и т.н. Хубаво е тези неща да се знаят, за да не лишаваме някой с наистина нужда от спешна помощ, от възможността да я получи.
От малко повече повръщане, няма да се стигне до смърт, но от инфаркт може и да се.

Иначе за дрехите, до момента сме купили само комплект за изписване. Направо тези две седмици ни заринаха с дрехи и бебешки неща и така, като гледам, вече всичко имаме Grin

# 327
Ей за какво толкова трябва да се спори за глупости в тази група не знам.
КПП трябва да приемеш факта, че не всеки път ти си права и всеки трябва да се съобразява с твоето мнение. От началото на тази група постоянно влизаш в конфликт с останалите и си налагаш мнението (което дори не е търсено) за всяко нещо. Не знам за останалите, обаче на мен ми писна да чета безмислени спорове, тази група е за обмяна на опит, а не да си доказваме кой колко знае, и кой колко умен е.
И да, за да те приемат на системи в болницата се минава през спешна помощ, за да издадат лист за приемане в болница. Ако нямаш документ от лекар, с който да те приемат в болницата се минава през спешното. В приемен блок отново ще те върнат към спешна помощ именно заради този лист.
Нека този спор приключи вече.

# 328
KPP, в Майчин дом (а и повечето АГ болници) точно спешен кабинет се води. В Майчин дом конкретно се влиза от Спешното и се говори с няколко души преди изобщо да пуснат пациента навътре. Ред не се спазва, взима се по ред на спешност по преценка на лекарите. Така че, не, няма никой да пострада ако някой реши да отиде, защото се притеснява от нещо.
 Хора с инфаркт по принцип не ходят в АГ болници, но ако е бременна със съмнения за инфаркт - ще я вземат преди повръщащата.

# 329
@Aнонимна, абсолютно е така.
КРР, не знам какъв ти е проблемът, нещо хормоните ти ли играят в повече, че се заяждаш с почти всеки в тази група, но позволи ми да знам лично аз откъде съм минала, за да ме приемат в болницата, защото аз и мъжът ми бяхме там, а ти не. Тук не говоря за наредби, а за реален случай с мен самата. Отделно да те уведомя, че от неовладяно повръщане може да се стигне до загуба на околоплодни води, което само по себе си е застрашаващо за бебето. Самите лекари в болницата ми го казаха, преди да решиш, че съм го прочела някъде или съм си го измислила. Другото, което е, в спешното реагираха достатъчно бързо и не са изоставили някой друг нуждаещ се, защото ми прави впечатление, че за втори път правиш сравнения с други спешни случаи.

Общи условия

Активация на акаунт