🤰Февруарчета 2025 г. -Темa 4

• 32 194
  • 766
  •   1
Отговори
# 345
Ние взехме Pampers Premium Care - по един кашон от размери 1 и 2. Една приятелка има останали доста размер 0, купувани от Великобритания, Mamia Newborn, и ще ми ги даде, в случай че малката се роди по-мъничка.

Рязко ще сменя темата и ще мина към въпроса с памперсите. На нас ни препоръчаха едни английски, но се оказа че вноса им бил труден напоследък и във въпросния детски магазин ни предложиха друг вариант английски, които били “много хубави” Little angels размер 1. Вие на какви сте се спрели? Също така взимали ли сте пелени? Всички ме питат взехте ли, а аз като цяло не виждам за какво могат да се ползват.

# 346
Кармолис за смучене много ми помогна на мен. Има и версия без захар. Другото, което ми облекчи е Исла Мус. Тантум верде е леко гранично, но май в трети триместър вече няма проблеми, а то вече наистина бързо помага.

# 347
Казват че хомеопатия можем да приемаме. Азпреди време се оправих с комбинация от инфлуцит, тонзилотрен и цинабсин за 0 време

Posaranka, магнезиев цитрат ли пиеш? Ако да, той има разхлабващо действие. Иначе при притеснение за ГД не пречи и самичка да си пуснеш една глюкоза на гладно, а след консултация с АГ да направиш и обременяване при нужда.

По темата за спешната помощ мислех да не се включвам, но тъй като още чоплите - затова си има триаж. На базата на него се преценява кой случай какъв е по спешност и за къде е. Бременна жена с дехидратация и човек с инфаркт или инсулт не се изпращат на едно място, отделно редът е винаги по спешност на състоянието. Освен ако не става дума за някакво спешно отделение в селска болница с буквално 1 лекар, но и в такава ще приемат първо човека с инфаркт/инсулт.

Мен ме хвана грип и цял уикенд съм със сополи, болки в гърлото и отпадналост. Наливам се с конски количества чай с лимон. Споделете, моля, какви хапчета могат да се взимат за гърло от типа на Стрепсилс, че да не ходя до спешен кабинет и да не разлайвам кучетата допълнително.

# 348
Ние купихме памперси на Пуфис по препоръка на повечето край мен. Предполагам, че и тук на всеки му е допаднала различна марка. Може би в процеса вече ще видим дали ще пробваме и други. За Памперс ми казаха, че пропускат, но имам и 1 позната, която е много доволна от тях

# 349
Сигурно въпроса ми е доста глупав, но утре ми предстои вземане на вагинален секрет, та бих искала да Ви попитам как се процедираше тази дейност? 😅
тъй като отдавна не съм ходила на генеколог, нямам и изобщо спомен някога да са ми вземали такъв секрет.
И още един въпрос - насочихте ли се вече към козметика за бебето? Доста се чудя между мустела, хип и а-дерма имаше също някаква, но ми е трудно, все пак и още като не знаем каква ще е кожата на бебето и какво ще понася..

# 350
И мен ме мъчи един вирус цяла седмица:

За гърло фитолор прополис с мед и джинджифил. Гаргара със сода, чай с лимон.

Аз увеличих биозин мама х 2, един курс осцилококцинум и последно си взех инфлуцид. 

За хремата - стеримар.

В аптеката ми казаха, че авиронът бил най-ефикасен и веднага да съм започвала с него. (Но той не ми е потвърден от АГ и личната), както и ми препоръчаха Орофар херба, те пак са изцяло билкови, но и те са само по препоръка на аптекар.

# 351
И на мен отдавна не са ми взимали секрет, а мисля, че е крайно време. Да не говорим, че от известно време имам някакво бяло течение, надявам се да не е някаква инфекция.
Предполагам, че трябва да се вземе съвсем леко и щадящо, без да се натиска навътре, за да не стане проблем. 😀
Относно козметиката, ще взема на Мустела неща за начало, ако не допадне на бебето бих сменила с Хип или Юриаж.
Памперси съм взела по един пакет 1ца и 2ка на Памперс премиум кеър. Като отново ако не допаднат на бебето бих ги сменила с други. Гледам, че на Хъджис също са доста препоръчвани.
Сигурно въпроса ми е доста глупав, но утре ми предстои вземане на вагинален секрет, та бих искала да Ви попитам как се процедираше тази дейност? 😅
тъй като отдавна не съм ходила на генеколог, нямам и изобщо спомен някога да са ми вземали такъв секрет.
И още един въпрос - насочихте ли се вече към козметика за бебето? Доста се чудя между мустела, хип и а-дерма имаше също някаква, но ми е трудно, все пак и още като не знаем каква ще е кожата на бебето и какво ще понася..

# 352
  • Варна
Мария памперси взех по 2 пакета 1 и 2 размер на Памперс премиум кеър. Покрай мен са доволни от тях и в темата за подготовка за малкия човек, повечето бяха за тях. Та за начало такива, после може и да сменя марката, ще видя в движение.
BlackAngelll и на мен утре ще ми вземат. В кабинета на акушерката на кушетката, полегнала, и с една клечка като за уши ама по- дълга ми взема секрет.
За козметика- взех на Бебо, имам мостри на Юриаж, сега и на Мустела ми дадоха един сет. Та аз и с козметика се заринах.
За боледуването ползвах фитолор спрей за гърло, грип стоп капки за нос или капки сребърна вода, лукчета, гаргара със лимонтозу.
За пелените аз също имам доста и бархетни и муселинови. От приятелка и колежки знам, че ще трябват и то доста като количество. Ползват се за всичко, за на рамо докато се оригва фа не ме оповръща, докато спи в кошарата зад главата се слагало пак, падала им косичка, за подсушаване след баня първо с пелена после с хавлия ни обясниха на една лекция, приятелка като кърмеше навън пак с такава пелена се скриваше. Та така….

Последна редакция: нд, 15 дек 2024, 22:57 от Daisy_D

# 353
Alyssa благодаря за изчерпателния отговор, точно за тях питах. Вече определено намирам сериозен смисъл в приложението им и определено ще взема.

Мамиа бяха първите, които ми препоръчаха. Другите известни марки, бяха с доста противоречиви мнения. В процес на ползването ще видим кои ще паснат. 

Вагинален секрет ми взимат почти през цялата бременност. АГ общо взето е много внимателен, определено не е гадно,като цитонамазката, въпреки че си има все пак дискомфорт.

От козметиката взехме Uriage свекърва ми го препоръча от опит с първото внуче. Да отбележа, че ползвах лосиона и много ми хареса, ако не допадне на бебка аз ще го използвам.

# 354
Моля за мнения за Д-р Славкова в св. Лазар (преди е била във Вита). Мисля да се преместя при нея за раждане (най-вероятно секцио). Не мога да открия лекар и болница, с който да се чувствам спокойна …

# 355
Пелени взехме памучни,бархетни и тензухени. Муселиновите ми се сториха много твърди и груби а и около мен майките много не ги харесват. За памперсите ,аз лично имам желание да спестя на планетата разграждането 500г. поне на памперсите от моето дете. За начало ще взимам биоразградими ,лятото мисля да мина на многократни (дано ми се получи)и да не го гледам с памперси до 3г възраст.
Рязко ще сменя темата и ще мина към въпроса с памперсите. На нас ни препоръчаха едни английски, но се оказа че вноса им бил труден напоследък и във въпросния детски магазин ни предложиха друг вариант английски, които били “много хубави” Little angels размер 1. Вие на какви сте се спрели? Също така взимали ли сте пелени? Всички ме питат взехте ли, а аз като цяло не виждам за какво могат да се ползват.

# 356
Моля за мнения за Д-р Славкова в св. Лазар (преди е била във Вита). Мисля да се преместя при нея за раждане (най-вероятно секцио). Не мога да открия лекар и болница, с който да се чувствам спокойна …
Д-р Славкова е прекрасен специалист, на нас ни води феталните, но останах с впечатление, че не държи да води раждания. Другото е, че е в Св.Лазар, а за мен там е хотел. Организацията им е под всякакво ниво, там ми пускаха болничните - едвам се организираха за процедурите за болничния, пък какво остава за раждане. Звънят си и не си вдигат телефоните. Неонатологията е една малка стаичка два на два. Акушерките повечето са млади момичета, които са неопитни. При запис на тонове 15 мин не можаха да намерят тоновете на бебето. Цените в Св. Лазар на база предлаганото са безумни.

# 357
Откъм козметика се заредих с Бебо, за сега няма да зареждам други, ако не се налага. Пелени взехме памучни, тензухени и муселинови. Не съм сигурна, че ще имаме нужда от всички видове, но реших да взема да има🤣 Секрет са ми взимали вече няколко пъти, изобщо не усещам дискомфорт, а и става за няколко секунди. Аз също съм с бяло течение, не е обилно, мислих, че пак има някаква бактерия, но беше чиста микробиологията. Края на месеца ще ми пуска отново всичките изследвания и ще видим как ще е секретът. Мога да споделя, че по препоръка на АГ използвам в момента Лактобор гелчета за профилактика (дори в листовката си пише, че е подходящо за бременни). Взех си вчера и ще поставям по 1 на 3дни. Когато имах е.коли и пих антибиотик (въпреки че той не успя да премахне бактерията) след това правих 7дневен курс с тези гелчета и бактерията изчезна.

# 358
На мен сега с ковида ми изписаха точно авирон, мисля, че няма от какво да се притеснявате, подходящ е.

[video][/video]
И мен ме мъчи един вирус цяла седмица:

За гърло фитолор прополис с мед и джинджифил. Гаргара със сода, чай с лимон.

Аз увеличих биозин мама х 2, един курс осцилококцинум и последно си взех инфлуцид. 

За хремата - стеримар.

В аптеката ми казаха, че авиронът бил най-ефикасен и веднага да съм започвала с него. (Но той не ми е потвърден от АГ и личната), както и ми препоръчаха Орофар херба, те пак са изцяло билкови, но и те са само по препоръка на аптекар.

# 359

Като раждала в Свети Лазар, бих препоръчала болницата и лекарите там. Засичала съм д-р Славкова по коридорите, като съх ходила на преглед. Имах нужното спокойствие по време на бременността, както и след раждането. Атмосферата е уютна и комфортна, което спомага за възстановяването. Получих много адекватни грижи и съвети от акушерките, които не са само млади момичета- може би зависи от смяната.

Общи условия

Активация на акаунт