Как се отразява липсата на пандемия на вашите СО и интимни запознанства? – 12-та коледна

• 8 782
  • 364
  •   1
Отговори
# 150
Честито и от мен! Нека бъде здрав, останалото - както го иска и както го направи!

# 151
Онзи, не можеш да очакваш котка да се държи като куче. А това с благодарността и други човешки качества дето им приписваме ... това си е характерно за вида животно и няма общо с човека. Обичам и котки, и кучета, но скоро щях да набия един собственик на куче. Лабрадор ми скочи на гърба в парк /парка не е за кучета/. И якето, и панталона бяха таман прани, а беше почти кално. Така ми се прииска да раздавам шамари, не е истина. Ами ако ме беше бутнало? Ами ако ме е страх от кучета? Като не са ви възпитани любимците няма да ги пущате така свободни. Аз ако исках да ме цапа куче щях да си взема. Ама, ха! А вашата съседка може да доде да ви чисти градината. Но животното си е животно и не всеки вид подлежи на дресировка.

Стрелците са весели непукисти. Така по-лесно се минава през живота. Здрав да ти е, Анонимче!

Лане, много е лесно да говориш като си на сухо, топло и нахранен. Помисли животните навън така ли са. Мога ли да улесня живота на някое животно в момента - ако мога, значи го правя.

# 152
Инче, гледам куче - немска овчарка. Храня го, поя го, има колиба и място за тичане. Обезпаразитявам го редовно. С две думи - грижа се за нея. Съседското куче пък не го гледат. Хвърлят му по нещо и са го оставили на самоотглеждане. Понякога му хвърлям и на него, ама овчарката ревнува и не дава. Кажи ми, аз ли съм виновен, че собствениците му не го гледат ? Аз като поема ангажимент си го спазвам, защото хайванчето си иска своето. То е навън.
С котката в къщи ситуацията е различна. Там слугинажа е пълен - като почнеш от храната ( защото е капризна ) и стигнеш до ежедневното ( понякога и 2 пъти ) чистене на тоалетната и. Животното си има нужди. Щом съм го взел да го гледам, значи съм поел ангажимент да има нормален живот според възможностите ми. Кастрирано е и не се пуска навън за да не прави бели. 
За уличните животни - ами хората прилагаме двоен стандарт. Щом искаме да ги има, трябва да контролираме популацията им. И да имаме и някакви грижи към тях. Но не се прави. А защо е голяма и болна тема.
Харесвам животните, но освен харесването имаме и отговорност към тях. Проблема е, че много хора не го осъзнават и не искат да поемат тази отговорност.

# 153
Няма правила и всеки се оправя както може и както реши. Случаи - всякакви. Безотговорни хора - колкото щеш. Не мислят, вземат животно и после - искало грижи. Мен, ако питаш - и хората сме много на тази планета. Joy

# 154
  • София
Онзи, не можеш да очакваш котка да се държи като куче. А това с благодарността и други човешки качества дето им приписваме ... това си е характерно за вида животно и няма общо с човека. Обичам и котки, и кучета, но скоро щях да набия един собственик на куче. Лабрадор ми скочи на гърба в парк /парка не е за кучета/. И якето, и панталона бяха таман прани, а беше почти кално. Така ми се прииска да раздавам шамари, не е истина. Ами ако ме беше бутнало? Ами ако ме е страх от кучета? Като не са ви възпитани любимците няма да ги пущате така свободни. Аз ако исках да ме цапа куче щях да си взема. Ама, ха! А вашата съседка може да доде да ви чисти градината. Но животното си е животно и не всеки вид подлежи на дресировка.

Лане, много е лесно да говориш като си на сухо, топло и нахранен. Помисли животните навън така ли са. Мога ли да улесня живота на някое животно в момента - ако мога, значи го правя.

Не мога, така е. Разликата е от земята до небето. Simple Smile И не споря, споделям мнение. Както и не очаквам да има много съгласни, напротив. Но относно благодарността, не съм съгласен. И не щото аз го казвам, а има сериозни проучвания по въпроса. Аз обобщих. Отделно, след всички кучета, които съм имал и наблюдения над котки, си позволявам да изразя мнение.
Последното ми куче за 8 години не е скочило на никой, а от малко е учено да ходи без повод. /Лан може да се изкаже, евентуално/ Simple Smile

Аз предпочитам да дам на някой бездомен. Simple Smile

# 155
  • Далечният изток
Ох, добре. Мислех, че аз нещо съм сбъркана като не харесвам котки...

# 156
  • Варна
Няколко сме.

# 157
Днес се порадвах на коледната варненска украса, която светеше дори посред бял ден през мараня от пушеци на скара и се нагледах на един коледен базар, който основно беше с храна или по точно мръвки всякакви във всякакви вариации. Една наденица, не много дълга, но за сметка на това (забележете! ) - тънка - 12лв. Ай, сиктир, ще ям на Джастев наденицата Blush, ем се не изтърква, ем ми идва безплатно. Joy
Какви ги плещя, а даже и греяно вино не съм пила. Joy
Пп Иначе "наготвих" от ТиганЪ и съм доволна, прилична им е храната, пу, няма да съм край печката. Ми, ко, петък е. Stuck Out Tongue Winking Eye

Джасте, то тези наденици са най-готините. Накрая и бонус има  Wink

# 158
  • София

Зависи. Може в началото, може в края. Joy

# 159
Да, кучето се учи и социализира. Но това е отговорност на стопанина. Много хора си мислят, че те са умни животни и сами се учат. Да ама не - уроците идват от собственика и трябва да са ясни. Ако не са - след време има проблеми с поведението на добичето. Същото е и с котката у дома. И тя търпи обучение.
Обаче забелязвам, че в последно време съседските котките нещо ги мързи да си го заравят ... произведението. И докато преди упорито копаха и си заравяха сега нещо го карат през просото. Ще я видим тази работа на пролет...

# 160
И котките се учат, но много по-трудно. И като цяло са неконтролируеми и затова ми харесват. Своенравни са като мен. Разбирам се идеално с котки. Моите винаги са били добре възпитани от мен и не са ми стъпвали на врата. Както ги научиш. Wink

# 161

Зависи от гледната точка Wink

# 162
  • София
Скрит текст:

Тц, няма гледна точка. Първо сиренка, после, кремка. Grinning

# 163
Скрит текст:

Тц, няма гледна точка. Първо сиренка, после, кремка. Grinning
Като нищо може да попадне на стилтън или рокфор ... а има шанс и за горгонзола. А няма да се учудя и ако и трюфели има покрай сиренето   Mr. Green

# 164
Като си говорите така и се сещам за оня виц дето двама щели да играят на една игра - тя го лапва и познава вкуса и почнали:
Тя: Ммм, горгонзола!?!
Той: Чакай, ма, още не съм го измил!
Joy Joy Joy

Пп Почти украсих. Включихме лампичките. На вратата сложих украсата, много е сладка и весела. Остана елхата, ама нея утре.
Пп Котките не се дресират, не мож им се наложи с лошо, трябва си такт, търпение и да ги респектираш. С Мая се нагодихме една друга, тя знае докъде и се простира своеволността, аз знам докъде мога да я контролирам, като цяло сме в синхрон. Тя се съобразява, аз тоже. И двете си знаем границите и се чувстваме прекрасно. Но тя е едно чудесно, чудесно животно, добричко, кротко и всичко разбиращо. Прелест е.

Общи условия

Активация на акаунт