Бебе на 2 месеца отказва да преглътне лекарството

• 1 132
  • 17
  •   1
Отговори
Здравейте.Имам бебе на 2 месеца момиченце.От колко седмица търся теми свързани с нашия проблем първо проблема беше давене на всяко хранене.Първо помислих че е от биберона сменихме всички възможни.Обаче бебето започна да се дави докато спи,докато я държим в ръце постоянно давене и кашляне.Ходихме на лекар естествено смениха млякото то я запече спряхме го.Посетихме друг лекар прегледа я всичко външно наред.Напраи кръвна картина завишени левкоцити.4-10 нейните са 13.9.Изписа сиропи 5 вида за кашлица и антибиотик.Бебка ОТКАЗВА да ги погълне със спринцовка изплюва цялото количество не знам как да залъжа толкова малко бебе.Помощ!

Последна редакция: пн, 02 дек 2024, 23:49 от Не се сърди, човече

# 1
https://m.bg-mamma.com/?topic=1703605
Питайте тук. Може някой да има отговор

# 2
Здравейте.Имам бебе на 2 месеца момиченце.От колко седмица търся теми свързани с нашия проблем първо проблема беше давене на всяко хранене.Първо помислих че е от биберона сменихме всички възможни.Обаче бебето започна да се дави докато спи,докато я държим в ръце постоянно давене и кашляне.Ходихме на лекар естествено смениха млякото то я запече спряхме го.Посетихме друг лекар прегледа я всичко външно наред.Напраи кръвна картина завишени левкоцити.4-10 нейните са 13.9.Изписа сиропи 5 вида за кашлица и антибиотик.Бебка ОТКАЗВА да ги погълне със спринцовка изплюва цялото количество не знам как да залъжа толкова малко бебе.Помощ!
Сиропите аз отмервам и слагам в биберона, така не ги плюе а ги гълта. На мен малко ми звучи като тих рефлукс, зависи колко кашля. Как 5 вида лекарства и антибиотик, много ми се виждат, идете на някой друг лекар според мен.

# 3
Ако имате изписан антибиотик давате по малко в бузката, така няма как да изплюе, но по малко, не наведнъж. Не повече от половин милилитър наведнъж, със спринцовка избутвате съвсем малко. Иначе и на мен ми прилича на рефлукс, но може и да има хрема и да се дави от секрети.

# 4
  • София

Децата до 3г. възраст не могат да отхвачват и съответно тия сиропи за кашлица дето им изписват са безполезни! Сменете си лекаря!

# 5
Минахме през 3ма лекари за 1 ден.И тримата казват да пие.Аз още не съм и давала само антибиотика Сумамед.Витаммн Ц и спрей за нос стеримар. Иначе и е изписано още Cluconate lactate за за 5 дни. Стодал за 7 дни и сироп за рефлукс GASTROTUSS този сироп се опитах да дам изплю го повърна го и просто няма начин.Ще търся други доктори не знам.Препоръчайте ми,моля.

# 6
  • София
А CRP пуснаха ли преди да изпишат въпросният антибиотик? Защото за едни левкоцити само не е много сериозно това... Кажете от къде сте, за да Ви се препоръча лекар евентуално?

# 7
А CRP пуснаха ли преди да изпишат въпросният антибиотик? Защото за едни левкоцити само не е много сериозно това... Кажете от къде сте, за да Ви се препоръча лекар евентуално?
Не са правили ние сме млади родители от 2 месеца не знаем какви са процедурите ,какво изследвания трябват.Опитаме да се допитваме до лекари но май не ни взимат много на сериозно.От Плевен сме.

# 8
  • София
Минахме през 3ма лекари за 1 ден.И тримата казват да пие.Аз още не съм и давала само антибиотика Сумамед.Витаммн Ц и спрей за нос стеримар. Иначе и е изписано още Cluconate lactate за за 5 дни. Стодал за 7 дни и сироп за рефлукс GASTROTUSS този сироп се опитах да дам изплю го повърна го и просто няма начин.Ще търся други доктори не знам.Препоръчайте ми,моля.

Въобще не е нужно да давате всичко изписано.
Стодал е вода със захар, никаква полза няма от него.
Калциевият глюконат по принцип е за алергия, може и без него.
Общо взето, основното е антибиотика.
Трябва да давате и пробиотик и той ще помогне повече на стомаха, отколкото останалите сиропи.

# 9
Отидете другаде  на контролен преглед. Сополи има ли бебето? Отпаднало ли е? Така на око много взеха да изписват антибиотици. А сиропи за кашлица мисля че не се дават на деца под 3 години. Нищо че на нас едно време са ни давали, това не е основание.

# 10
Отидете другаде  на контролен преглед. Сополи има ли бебето? Отпаднало ли е? Така на око много взеха да изписват антибиотици. А сиропи за кашлица мисля че не се дават на деца под 3 години. Нищо че на нас едно време са ни давали, това не е основание.
да има сополки ,не е отпаднала даже си е много жизнена ,всичко си е наред външно с нея само едното давене/кашляне и сополките.Направиха и кръвна картина висок и са и левкоцитите затова антибиотик.

# 11
Нормално е да са високи левкоцитите при всеки един вирус. Както ние не пием антибиотик за всеки сопол, така и при децата не е нужно. Аз на жизнено дете, без висока температура и отпадналост не бих давала. Чистете нослето с морска вода и помпичка.
Каллицата може да е от сополите, но може и да е рефлукс.

# 12
Щом има сополи вероятно всичко идва от тях. Аз бих давала Коризалия бейби и промивки на носа с физиологичен разтвор. Сироп за кашлица на бебе не се дава, калциев глюконат няма да навреди, но не е фатално, ако не успее да го приема. И за мен сополите не изискват антибиотик ако няма температура.

# 13
Сумамед е жесток! И при нас имаше отказ. Аз давах капка по капка на залъгалката, друг начин няма. Вярно е, отнема доста време (половин час), но поне не го плюе. Като поотрасна, започнахче да пляскаме, все едно че е станало нещо велико, та чак си го искаше. В момента е на 3г и половина, пие Панцеф без проблем, изпишат ли Клацид- плюе. Попитайте все пак, немогат ли да го сменят с нещо друго.

# 14
Ако детето няма висока температура, не е отпаднало, храни се и цапа пелените, то не знам за какъв антибиотик става дума. Не знам какви са тия лекари, които изписват антибиотици само на база брой левкоцити, но това е несериозно. Гърлото зачервено ли е? Гной, нещо? Калциевият глюконат и Стодал са скъпи хомеопатии, не работят и не си заслужават парите.

Ако няма обективни причини за антибиотик, промивайте носа с физиологичен разтвор. Възможно е да има и рефлукс, както вече са казали. Проверете и влажността в стаята - трябва да е поне 50-60%, за да диша бебето добре. Проверете прашно ли е. На тази възраст ноздрите им са много тесни и трудно аспирират по принцип, но това се израства.

И последно - проверете дали не е глътнала нещо? Може да звучи абсурдно, но имаше случай по новините, където едно бебе го разнасяха по лекари един месец, те му изписваха какви ли не лекарства и илачи на око, и накрая се оказа, че е глътнало някакъв малък предмет и затова се дави.

Общи условия

Активация на акаунт