Бебе на 2 месеца отказва да преглътне лекарството

• 1 315
  • 17
  •   1
Отговори
# 15
Ако детето няма висока температура, не е отпаднало, храни се и цапа пелените, то не знам за какъв антибиотик става дума. Не знам какви са тия лекари, които изписват антибиотици само на база брой левкоцити, но това е несериозно. Гърлото зачервено ли е? Гной, нещо? Калциевият глюконат и Стодал са скъпи хомеопатии, не работят и не си заслужават парите.

Ако няма обективни причини за антибиотик, промивайте носа с физиологичен разтвор. Възможно е да има и рефлукс, както вече са казали. Проверете и влажността в стаята - трябва да е поне 50-60%, за да диша бебето добре. Проверете прашно ли е. На тази възраст ноздрите им са много тесни и трудно аспирират по принцип, но това се израства.

И последно - проверете дали не е глътнала нещо? Може да звучи абсурдно, но имаше случай по новините, където едно бебе го разнасяха по лекари един месец, те му изписваха какви ли не лекарства и илачи на око, и накрая се оказа, че е глътнало някакъв малък предмет и затова се дави.
Здравейте.Благодаря за полезния отговор.Аз мисля по същия начин не сме давали никакви лекарства на малката,купихме ги опитахме един път и се отказахме.Слагаме само спрей за носа и едни капки който един микробиолог ни направи.Преди хранене и слагаме спрей или капки и давене няма.Само нощем се закашля може би заради сухия въздух и то все по рядко.🤗

# 16
  • Лясковец
Повдигнете матрачето за да не е тялото изцяло в легнало положение,направете и носен секрет,моето бебе го мъчиха тежки сополо,оказа се бактерия която се лекуваше само с някакво кремче за очи.Ако и е трудно да диша нощем има лепенки Синулан,вършат чудесна работа нощем,отпушват нослето и диша спокойно.Предполагам че е задна хрема или бактерия,често се случва при малки деца,макар ,че малкия ми вече е на5 и от два месеца също го мъчи хрема,изпи доста сиропи и хапчета,и едва тази седмица има подобрение от кремче и сироп които до сега не му бях давала.Моят съвет към вас,вземете си един тефтер и си записвайте,симптомите при боледуване,лекарствата които приема детето и дали има ефект.След време ще знаете кое му действа и кое не,особенно ако ви е второ,в един момент се объркваш,кое дете от кое имаше алергия,кой антибиотик му влияе добре  и кой не.Лекарствата поглъщаше също със метода на биберона,правя малко по голяма дупка отпред и го поставям вътре,имаше едни сикилонови и ставаха за тази цел,не знам дали все още ги има.Бързо оздравяване.

# 17
Повдигнете матрачето за да не е тялото изцяло в легнало положение,направете и носен секрет,моето бебе го мъчиха тежки сополо,оказа се бактерия която се лекуваше само с някакво кремче за очи.Ако и е трудно да диша нощем има лепенки Синулан,вършат чудесна работа нощем,отпушват нослето и диша спокойно.Предполагам че е задна хрема или бактерия,често се случва при малки деца,макар ,че малкия ми вече е на5 и от два месеца също го мъчи хрема,изпи доста сиропи и хапчета,и едва тази седмица има подобрение от кремче и сироп които до сега не му бях давала.Моят съвет към вас,вземете си един тефтер и си записвайте,симптомите при боледуване,лекарствата които приема детето и дали има ефект.След време ще знаете кое му действа и кое не,особенно ако ви е второ,в един момент се объркваш,кое дете от кое имаше алергия,кой антибиотик му влияе добре  и кой не.Лекарствата поглъщаше също със метода на биберона,правя малко по голяма дупка отпред и го поставям вътре,имаше едни сикилонови и ставаха за тази цел,не знам дали все още ги има.Бързо оздравяване.
Здравей!Матрачето е повдигнато.Направихме носен секрет оказа се,че има стафилококи сега на ново,нови антибиотици нови капки нови чудеса.Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт