Бащите са втора категория хора

• 2 800
  • 47
  •   1
Отговори
# 15
Равни права имат, определено. Това означава "равноправни". В тази дума не влиза думата "задължения" и не, нямат равни задължения.
Дърво, нали и ти разбираш откъде идва това неравно третиране, което, много ясно, е несправедливо. Идва от там, че майката е носила това дете, след това го кърми, това няма как да се промени. По тази причина детето е повече свързано с майката в началото, какво да правиш - природа. Не го ли знаеше???
И не виждам защо се сърдиш и си като гръмнат, след като следващата инстанция е променила първоначалното решение.

Природните дадености не правят бащата втора категория човек, но се чудя защо някой баща би се почувствал втора категория. Ако ти се грижиш за бременната си жена, докато тя носи твоето дете и ако участваш 50:50 в отглеждането на бебето и детето, няма как да си втора категория родител. И не би следвало да ти минава и мисъл за такива категории.

# 16
  • Пловдив
Защо да нямат равни задължения?

# 17

Принципно имат и права и задължения, но историята показва, че много малко си ги изпълняват и клинчат.
Искат права, но не искат задължения.
Искат да виждат децата, не да ги гледат.

# 18
  • Пловдив
Съгласна, ама то всеки иска, ако може, права без задължения. Wink

# 19
  • София
А, и аз щях да клинча, ако ме оставят.
С изключение на кърменето (природа) всички останали задължения са еднакви. Ако решат, че не са еднакви, се пращат сами във втората категория.

# 20
А по темата, колко да е страдал този повече от един обикновен съмняващ се мъж, чието бащинство виси на доверието в партньорката и евентуално някой физически белег у новороденото? 😁

# 21
А по темата, колко да е страдал този повече от един обикновен съмняващ се мъж, чието бащинство виси на доверието в партньорката и евентуално някой физически белег у новороденото? 😁

Нищо общо с темата.
Който има съмнения - има ДНК тестове.
Елементарно решение.

# 22
Ами ето, природните дадености: някой е длъжен да го носи това дете в корема си, пак някой трябва да седи с него поне първата годинка и това е този, който го кърми - все задължения, които бащата при най-добро желание не може да поеме. Хайде с кърменето - ако е на адаптирано мляко, ако бащата вземе бащинство, но масовото е майката да го прави.
И после бащата има равни права. Ами да, дал е половината клетка, но майката винаги е дала повече и това се усеща.

# 23
То не само се усеща, ами се вижда.
И не е само за кърмене, ами нон стоп висенето около бебето.
Колко мъже го могат това. Денем и нощем покрай бебе, че и къща да оправят, да чистят, готвят.
Кой мъж го може това?
Никой.
Е,може и да има такива случаи, но са голяма рядкост.

# 24
  • София
Реално почти всички възрастни го могат. Колко го правят е отделен въпрос.
Бащата спокойно може да си гледа детето, когато не е на работа. Всъщност, не "може", а "би трябвало".

# 25
Не съм майка, нито баща, ама много странна тема...

Предполагам, че има къде-къде по-фрапиращи случаи на незачитане на бащите.
Но това е смешно за мен - в подобна ситуация като тази с размяната на бебетата - да се гледа размера на обещетенията за двамата родители и да се изказват такива предположения за това колко са прецакани бащите. С какво - с 20 000?
Прецакани са, ако заради съдебно решение не могат да се грижат за дете, за което са способни да се грижат по-добре от майката. В случай че то бъде присъдено на нея, само защото е майка.
Ама за някакви пари... Ами нормално, страданието, причинено от размяната, да е отчетено като по-травмиращо за човека, който е носил в себе си бебето толкова месеци. А не е могъл в първите дни и седмици от живота му да е до него, да го кърми и тн. Някъде бях чела, че точно тези първи дни са много важни и физически и емоционално за майката и бебето да са заедно. Та, да за една адекватна майка, желаеща бебето си и да се грижи за него, негативните последици от случилото се са по кофти и нищо чудно обещетението за нея да е по-голямо. Но то тея пари няма да ги върнат дните назад...

# 26
Последните новини бяха, че децата все още не са разменени.

Е, как?!? Отдавна ги размениха. Някъде месец след като откриха какво е станало.

# 27
Мъж и куче-както ги научиш! Simple Smile в кръга на майтапа.
В 21 в. живеем. Майката и бащата са равнопоставени в отглеждането на децата. Както аз мога да работя и да изкарвам заплата колкото неговата, та и по- голяма, така и той  гледа, къпе и приспива децата!

# 28
Последните новини бяха, че децата все още не са разменени.

Е, как?!? Отдавна ги размениха. Някъде месец след като откриха какво е станало.

Това е добре. Аз търси после инфо, но така и не открих.

# 29
Абе, ужасна история.....

Като тръгнах да раждам, това ми беше големият страх. Не ми пукаше за раждането и болката, обаче се ужасявах от мисълта да не ми сменят бебето. И една моя приятелка ми се смееше, когато й разказвах. И години наред лекинко ме бъзикаше.....докато изведнъж същото нещо се случи реално. (тя е смятала, че никога това не може да стане в 21 век и в нашата реалност) Направо те оставя без думи тази ситуация - кой и защо го е направил и умишлено ли е?!?

Общи условия

Активация на акаунт