Стилът ни според възрастта (40+) Лайфстайл тема за пораснали момичета. Декември '24

• 147 284
  • 2 226
  •   1
Отговори
# 1 770
  • София
Харесвам филцовата шапка, но с уговорката, че я видя върху главата на притежателката и. Relaxed
Иначе ми дава препратки към учителката ми по литература.

Докато ви чета в почивките във фитнеса, да ви покажа и лентата, с която съм днес:

# 1 771
Магни, в днешно време всеки показва такава културна и социална идентичност каквато пожелае. Дрескодовете не са това, което бяха, но все още важат, не само тези супер официалните. За едни хора имат значение - аз съм от тях - обличам се не само за себе си, а и желая да оставя добро впечатление у околните, с едно облекло ще оставиш едно впечатление в една социална среда и възрастова група, същото в различна обстановка ще остави друго впечатление. Grinning А вълшебници са тези, които успяват да го направят навсякъде, но това според мен се дължи повече на духа и индивидуалността на човек, отколкото на облеклото.
Има и жени хамелеони, какъвто стил да сложат винаги им отива.
Други казват, че не ги вълнува какво мислят хората и за двете категории няма значение стига да са ок със себе си и да са постигнали това, което целят.
Облеклото може да бъде и помощник в комуникацията, а може и да навреди когато става въпрос за нещо извън свободното време.

Grinning По въпроса с фенските аксесоари кой ги няма, това е друга категория.

# 1 772
Весели празници и от мен, момичета! Не пиша често, но пък ви чета.
Каскетче като това от Манго имам и си нося. Удобни са, защото не сплескват косата, а пък топли (с вълна е).
По въпроса за промените. Почти отрязах късите поли и рокли, някак не се чувствам удобно с тях. Тази година за първи път облякох дълги Поли до средата на прасеца и много ми хареса. Засега само плисирани. Започнах да нося бежово и бяло - до сега не се харесвах с тях.
Иначе за цвят на коса, грим и т.н. няма никаква промяна.

# 1 773
Черният каскет, който показах е на Макс Мара
https://www.online-fashion.ru/product/max-mara-weekend-bartolo-002-15341/
Показах го, за да онагледя предложението си /снимка с манекен/
Шапката  Baker на Манго, която търсих снощи да купя е тази
Скрит текст:
Изчерпана е
https://shop.mango.com/bg/bg/p/%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8/%D1%88%D … ker_77086346?c=99

Аз нямам никакви асоциации свързани с черен каскет и никакви послания не свързвам с него. Нямам представа за какво става дума.

Магни, щом ти трябва с конкретна цел да закриваш ушите най добре пробвай различни модели на място и ще си прецениш кой ти отива, кой не.

Аз много пробвам шапки преди да купя. Дори две шапки еднакъв модел не застават еднакво, камо ли различни модели. Харесвам и нося шапки - зимата само с шапки ходя - защото ми отиват и защото топлят.

Цитат
Siska,  твоето е едно от вярванията на френския стил, смятат че ако не променяш прическа, парфюм, ходиш с един стил дрехи през годините когато остаряваш промените ще са по-малко видими, тъй като хората те асоциират с това, което са те запомнили като млада
Зари, нелогично е това, моите наблюдения са съвършено различни. През деня срещаш куп непознати хора - ако си облечен в стил модерен от преди 20 години, с прическа от преди 20 години и т.н. неща от миналото - тези хора ще те виждат на възрастта, която си и от горе поради старовремския стил.

А хората, които те познават чудесно знаят на колко години си - не им изглеждаш по млада. Имам такъв пример - съученичка, която не промени стила си от преди 30 години - не изглежда никак добре. Доста смях и иронични коментари предизвиква сред нас останалите - нелепо изглежда както в нашите очи, така и в очите на децата ни, които я познават покрай нас.

Последна редакция: пт, 27 дек 2024, 21:49 от Sweta

# 1 774
Sweta, в аутлета на Манго има подобни, но не са карирани.

# 1 775
Честита Коледа и от мен, дами! Flowers Evergreen Tree Здраве и късмет за всички пожелавам. Flowers Four Leaf Clover

Такава шапка стои много хубаво на права, дълга руса коса. Топли и е много уютна като усещане.

https://www2.hm.com/bg_bg/productpage.1264627001.html

# 1 776
GGT, благодаря за предложението, но не си купувам шапка онлайн. Аз писах - много меря, оглеждам се - само от магазин купувам. Понеже стои до лицето ми - много съм придирчива в избора на шапки Simple Smile

# 1 777
Моята асоциация с черен каскет е:
1. Шанел момиче
2. Офицер

Тия дни аха да си купя тази, но мааалко ми стискаше. Иначе стои с-у-п-е-р шик 😍

и излезнах от магазина с това

# 1 778
  • София
Имам някакви най-обикновени зимни шапки, за когато е много студено. Няма начин да обикалям доброволно улиците зимата, за да се опитвам да докарам и някакъв стил в шапките. Едва издържах два коледни базара, заради малката, втория път не повече от 20минути. Да идва лятото.

Всички, които видях бяха страхотни! Магни, не успях да видя втората снимка, но тази, която си оставила е уау!

Много обичам бижута. И злато, и сребро, и мед много обичам. И кожени гривни. И огромни колиета с естествени камъни или кост. За сметка на това мразя да си сменям често бижутата и просто последно време нося само злато, от време на време сменям обеци, пръстени, за да не ми писва.

Последна редакция: пт, 27 дек 2024, 19:27 от Klemy

# 1 779
Клеми и двете модни недоразумения си стоят. Не в един пост.
Отивам да си получа поръчката от Зара. Стискайте палци да са правилния размер. Верно е игра на тото понякога.
Шапки и аз трябва да меря. Вероятността да не се харесам е голяма. С нос като моя трябва много да се внимава. Хубавелките са друга история - всичко им отива.

# 1 780
Света, точно в това е френския шик, дрехите ти да са timeless. А прическата на едно каре какво да променяш толкова например - Ана Уинтър и една плеяда френски звезди не са си променяли прическата през целия живот.
Grinning далеч съм от визията на кинозвезда и моден гуру, но това верую се прилага от много французи и франкофони, както с всичко при някои успешно, при други не. Може да си купя очила като на Анна Уинтър, но няма да стана моден гуру като нея.
Grinning И друго имат по отношение на парфюмите, че трябва да не се сменя, да е като запазена марка, като влезеш в стаята и без да те виждат по парфюма да се разбира, че си ти. Старото поколение признава за шал само Hermes, може да има един, но ще е на бранда, младите пък смятат, че това е бранд за новобогаташи, руснаци и китайци.
Timeless и удобството е и основната битка в модата след края на Втората световна война между Шанел и Диор. Мадам е привърженик на непреходността и удобството, Диор на пищността и еклектиката повлиян от контактите си с художниците импресионисти, тя и първата му колекция се казва New Look.
Коко обаче си остава вярна на себе си.
Което пак ще кажа е добре за нас потребителите, колкото повече избор, толкова по-добре.

Последна редакция: пт, 27 дек 2024, 15:41 от zari65

# 1 781
  • Ямбол
Аз май си показах последната шапка Joy . ПОвечето ми са от този тип - beanie hat.

Имам и тип федора, няколко барети в различни цветове също, ама почти не ги нося. Бийнито най-много ми топли, защото ушичките ми са на топло. По тази причина нося и слушалките зимата Joy. Имах и такава шапка като модел, но от естествена кожа, с естествен косъм и с вълничка отвътре, направо ми завираше главата и ми дразнеше, затова се отказах от нея:

Обичам да експериментирам с външния си вид. Сега обмислям да си оставя косата да порасне отново и да пробвам пак тази прическа:

Скрит текст:

# 1 782
Зари, според мен е до човека и неговото светоусещане. Лично за мен дрехите  timeless носят ретро звучене.

Цитат
Старото поколение признава за шал само Hermes, може да има един, но ще е на бранда, младите пък смятат, че това е бранд за новобогаташи, руснаци и китайци
Hermes, всеки сезон излизат с нови колекции. Ако някой е привърженик точно на техните шалове, защо да носи един такъв от преди 30 години. Защо не втори, трети според новите тенденции, които излизат всеки сезон?

С две думи и най общо казано ако си привърженик на Hermes, носи според тенденцията в момента сега, а не според тенденцията на бранда от преди 30 години.

Аз съм от средното поколение, но много ми харесват стилни по възрастни дами облечени премерено и с вкус, същевременно съобразено с тренда на 2024/25 година. Вчера видях една дама изглеждаща по описания начин - тих лукс в сегашно време - много ми хареса.

Това е моето мнение и няма да го променя, в същото време приемам, че има различни гледни точки и в никакъв случай не го натрапвам. Светът е шарен Simple Smile

# 1 783
MagniМ , aко палтото е черно, защо и шапката? Иначе аз харесвам шапките от този магазин. Преди имаха и физически магазини, но май вече нямат.
Иначе този тип са непретенциозни, но  топли и нестандартни
Тези с асиметричната периферия (мисля че се водят модел "клоше" ) стоят елегантно с палто, вятъра не ги  отнася и топлят на ушите Simple Smile

Тази преливаща федора също ми харесва
А тази  е много мадамска
Абе добре е шапката, особено ако е филцова да си е един красив акцент, не само да ти пази главата от атмосферните влияния Simple Smile.
Karen,  много ми харесва  шапката ти.
Аз имам предварително получен подарък за рожденият ми ден от сестра ми -  комплект от барета в жълто-горчичен цвят и шал на много и многоцветни котки.  Истинска радост за очите е Simple Smile.

Последна редакция: пт, 27 дек 2024, 20:18 от pep_si

# 1 784
  • София
Sweta, защото тия Ермета са безумно скъпи, предполагам за това не си купуват всеки сезон нов.
 Харесвам вечни модели, като класически дънки индиго, примерно.

Не харесвам Шанел, Диор са моите хора. Сигурно заради импресионистите.

Общи условия

Активация на акаунт