Турски Филми и Сериали - Обща тема - Тема 19

• 100 676
  • 759
  •   1
Отговори
# 660
"Пазара" и той много смешен с тая Иляйда и Алп.😀 Хич не й отива тая роля. Ама то и сценария не беше хубав. Уж по книга.
Момчето, което играеше мъжа й ми хареса.

"Някой ден" с Езгито и Салих още в първата серия не ми хареса. Шюкран с тия очила (спряха й предишния сериал и веднага скочи тук🙄), изчезването на Салих.. Напомняше на ролята му в "Лъжец".

А бе всичко ме дразни. Едни и същи сюжети, едни и същи актьори се въртят, финалите на сезоните и те едни и същи, катастрофи, стрелби, тоя ще оцелее ли, няма ли, ами ако си е продължил договора и не е избягал в друг сериал ще оцелее. 😀

Може би имам нужда от почивка от сериалите или просто да "пуснат" малко нови лица. Да се завърнат някои актьори, тези малко да се скрият...

# 661
Искам Шевал Сам , Ибо , Долунай Соусерт да се впуснат в един сериал ако може и тримата. Няма да откажа това Grinning

# 662
  • Кърджали
За "Някой друг ден" според мен ако беше за платформа щеше да е по-добре. И имаше някаква слабост в сценария. Към актьорите забележки нямам. Ще си догледам и последния епизод, основно заради Салих Бадемджи. Страшно много му отиват, според мен, такива роли на него. Общо взето докато го гледам постоянно се питам как може такова слънчево човече като него да изиграе такъв психопат и докато изпитвам отвращение от героя му, възхищението към актьора ми расте ли расте.
Ще си остана след това само в Далечния град. Това си е краста и половина..
Ще чакам да почне и сериала с Улаш Туна Астепе. Дано да е хубав и да имам нещо за гледане през лятото.

# 663
Александра, напълно съм съгласна с поста ви за сериала и за Салих Бадемджи. Май миналата година питах във форума за "Лъжец" и вие го препоръчахте, за което съм много благодарна, защото не бях гледала много сериали с него. Все още съм малко в началото на "Някой друг ден", но си спомням, че "Лъжец" ме грабна от самото начало, докато сега малко по-трудно ми е да преценя доколко ми харесва сериала, но аз все още съм преди по-сериозната поява на Салих, така че ще го изгледам.

Дописвам, че съм последен пост, кой е сериала с Улаш Туна Астепе?

Последна редакция: сб, 29 мар 2025, 11:20 от jfjallen

# 664
Здравейте!
Вчера прочетох няколко мнения за "Eşref Rüya", които в никакъв случай не искам да оспорвам.
Просто, ако ми позволите бих искала да кажа своята гледна точка.
Първо за началото- мисля, че  вече разбирам защо сценаристите са избрали  сериала да започне с края на Ешреф.
Отвъд повествователната техника, която прави историята още по-интересна като разкрива края от първите сцени, мисля, че такъв герой не би могъл да преживее толкова много убийства, които присъстват на всяка крачка в живота му. И все още предстоят. А най-вероятно не може да преживее и предателството на човека, който е търсил цял живот. Предстои да разберем, но според мен този похват по никакъв начин не ощетява историята.
Още от първия епизод се възхитих на
майсторството на оператора, което трябва да компенсира кратките реплики със значимите погледи на Ешреф.
Отлични ъгли на заснемане, много подсказващи, особено когато улавя
израженията на лицата на героите.
Чаатай не се нуждае от твърде много думи, защото начинът, по който изглежда веднага предава "субтитрирането" на устните. Харесва ми начина, по който е мислен характера му и начина, по който го играе, защото изглежда като истински шеф на престъпна организация. Мистерията му се подчертава от потиснатите с години чувства и създава впечатление за студен, хладнокръвен мъж, а отвътре е просто душа, която обича  едно и също момиче от детството, което не иска да предаде и което все още търси.
Аз също не обичам чист екшън, но мисля,че тук не става дума за такъв.
Мисля, че сериала има потенциал и заслужава да му се даде шанс.
Това в никакъв случай да не се приема като агитация, просто е изразяване на мнение.
Желая ви хубав ден!

# 665
  • Кърджали
Александра, напълно съм съгласна с поста ви за сериала и за Салих Бадемджи. Май миналата година питах във форума за "Лъжец" и вие го препоръчахте, за което съм много благодарна, защото не бях гледала много сериали с него. Все още съм малко в началото на "Някой друг ден", но си спомням, че "Лъжец" ме грабна от самото начало, докато сега малко по-трудно ми е да преценя доколко ми харесва сериала, но аз все още съм преди по-сериозната поява на Салих, така че ще го изгледам.

Дописвам, че съм последен пост, кой е сериала с Улаш Туна Астепе?
"Çift kişilik oda"/"Двойна стая" - римейк ще е на някакъв корейски сериал, ще започне към края на сезона и ще го излъчват през лятото. Забравих коя ще му е партньорката /но то аз и без това основно заради Улаш ще го гледам, ако го гледам, та.../

# 666
Деврим Озкан. Интересен каст. Дано се получи добре.

# 667
Имаше нужда от летни сериали, с оглед че миналата година нямаше поради чисто финансова гледна точка.

# 668
Гледала съм корейския сериал, който при тях стана хит, най- вече заради изключителната красота на главните герои. Честно, подбраният тук каст не ми изгежда като подходящ за иначе не особено забележителния сюжет. Но ще погледна, разбира се. Ако си мисля за натюрел- подходящ би бил Алперен Дуймаз- трябва да излъчва меланхолия, но и да има сексуален заряд.

# 669
За "Ешреф ...", едва ли биха показали финала. Има една фраза : Совите не са това, което са. /нещо такова беше/.

# 670
За "Ешреф ...", едва ли биха показали финала. Има една фраза : Совите не са това, което са. /нещо такова беше/.
И защо да не го покажат?
Такъв похват съществува в киното.
"Този похват се нарича in medias res или обърнат (обратен) наратив.
1. In medias res (от лат. „в средата на нещата“) – когато разказът започва от кулминационен момент, а след това връща назад, за да обясни как се е стигнало до него.
2. Обърнат (обратен) наратив – когато филмът започва с финала и след това разказва историята в хронологичен ред или чрез ретроспекции."

Това не го прави по-малко интересно. Wink
Разбира се, ако този похват не е добре изпълнен, може да развали напрежението или да направи историята предвидима. Но в ръцете на добър сценарист и режисьор, той може да направи сериала още по-въздействащ.
Но, аз мисля, че тук случаят няма да е такъв.

# 671
  • Кърджали
За Ешреф, ако са показали финала в началото /аз обичам този похват, може би защото обичам да знам как ще завърши една история/, то това би бил финалът само ако сериалът не започне да се удължава сезон след сезон. Защото при техните условия, това най-много ще го пишат финал на сезона и ще го извъртят някак.

Кратко интервю с Озан Акбаба и Синем Юнсал.
https://videa.hu/videok/film-animacio/.-w4pUE6IV71xWLBAI
https://vk.com/wall609002571_1632

# 672
Синем и Озан са топ попадението на този сезон. Радвам се че точно те са Алия и Джихан. Очаквам всички награди да вземат. Без тях Далечния Град нямаше да е това което е в момента.

# 673
За Ешреф, ако са показали финала в началото /аз обичам този похват, може би защото обичам да знам как ще завърши една история/, то това би бил финалът само ако сериалът не започне да се удължава сезон след сезон. Защото при техните условия, това най-много ще го пишат финал на сезона и ще го извъртят някак.

До колкото познавам стила на Чаатай,  сериала ще е едносезонен.
Със сигурност това, което показаха е финала.
Аз също харесвам този похват, но не, защото обичам да знам края, а защото си задавам въпроса „Как се стигна дотук?“, което поддържа интереса ми.
Защото, ако историята показва края още в началото, това може да означава само едно- че героите не могат да избегнат съдбата си, независимо от действията им.

# 674
Честит Рамазан Байрам на празнуващите!
Сега тия дни няма да има сериали и си пускам скечовете на Güldür Güldür. Гледам си сериите като се понатрупат. Някои са много смешни, други за пълнеж, но няма как два часá все да са силни, разбирам.
Има няколко турски филма, които може да видя. Arab Kadri, Demir kadın Neslican и Alabora Aşk. Не съм гледала още и сериала Pasion Turca, но ми е в списъка.

Общи условия

Активация на акаунт