"Всичко за сина ми" - сериал по БНТ 1

• 32 238
  • 413
  •   1
Отговори
# 15
Ще гледам. Ако правилно разбирам, че актьорите почти ще играят "себе си", надявам се да им се получило, че ми се гледа приличен български сериал.

# 16
И аз ще гледам.
Дано да е интересен.
Който няма възможност да гледа днес, повторение на първи епизод ще има в събота от 16:00 часа.

# 17
Първите минути са обнадеждаващи от към визия и операторско заснемане на сцените. Да видим сега сценарият и играта.

# 18
Ох, Рая Пеева е много слаба актриса

# 19
Засега бива, но Рая Пеева много преиграва и с тази логорея ...
Понеже съм и аз Руми, и подскачам всеки път, когато Рачков каже "Руми ..." Joy

# 20
За съжаление изпуснах началото, усетих се в 21:29, че сериалът е започнал. Дали ще може да се гледа на друго място освен по БНТ, за да наваксам с пилотния епизод?
Преди можеше да се гледа "Вина" в различни пиратски сайтове. Но новият сериал "Тревожност" така и не излезе...

# 21
Харесва ми, ще го гледам. Много ми е забавно, без да е прекалено.

# 22
  • Галифрей
Гледах епизода за сега честно казано харесва ми. Ще продължа да го гледам. Заснемането е супер! Детайли. Играта на актьорите е супер. Каквото й да си говорим Рачков си играе супер. Хем не е Ален Делон ама жените му се лепят 😂
Тази сюжетна линия с майка ти е “умряла” никой не я виждал  са се вдъхновили от сериала “ Незабравима”
Същото беше там но по различно заради сложните ситуации.
Боян ся какво ги прави тия жени 😆 Иначе ролята на Рая й паства като ръкавичка.

# 23
За съжаление изпуснах епизода , но ще чакам да го качат в YouTube! Яд ме е , но съдейки по коментарите изглежда интересен , супер . 😊😊

# 24
  • Галифрей
За съжаление изпуснах епизода , но ще чакам да го качат в YouTube! Яд ме е , но съдейки по коментарите изглежда интересен , супер . 😊😊

За тубата ще отнеме малко време. Но не се тревожи ще го има в други платформи. Като ги намеря ще дам линк. Иначе почва обещаващо леко е не е прекалено драматично.

# 25
Нямате ли връщане назад по кабелната тв? Т.нар. гледане "с отложено време"?

Рая Пеева доста преиграва, наистина.
Тамън да кажа "нямаше ли по-добре изглеждащо хлапе за главната роля",  а не това тумбесто, с ужасна прическа и без никакво излъчване момче, ама се сетих, че.. за тази роля явно не е имало кастинг. Продуцентът директно е набутал сина си. А той.. мънка под носа си.

# 26
  • София
Да не се цепя от колектива: и аз ще му дам шанс (жена ми не е на това мнение). И не, малко са БГ сериалите, които съм харесал - но (да кажем) БНТ има няколко добре направени в последните 10 години.
И да, линкнах статията за шуробаджанашкия сериал в друга тема (конкретната май не бях я видял още). В 24часа има пространно интервю преди старта - има някои добри неща там и още повече "кланова" реклама.
След ефира:
Да не забравя - фоновия шум/звук/оформление отново е над основния говор на играещите. След "Гунди" мислех, че са счупили прокобата (или традицията в БГ киното - да не се чува нищо друго, освен музиката и стрелбите). И то на 5.1 усилване. Представям си какво е на общо "стерео". Обективно - по-добре е от други образци на БГ-озвучаването от близките последни 5 години. Направо забравям за написаното по-горе. Пуснахме да слушат и комшиите и чувахме.
В 21:10 още една мацка си провери теста за бременност в тоалетната на заведението. Сетне разбрах, че тя там работи. На път съм да оправдая и тоя сценарен похват/хрумка - зер, тя е ситуирана в кръчмата и няма дом, където да провери има ли най-сетне дете от шефа (примерно). Тук за пръв път ми хрумна да гледам утре на запис. Нейсе, дадох му шанс (просто Ливърпул - Ман Юн вече бяха свършили).
2/3-ти от 5-те актьора с повече от 2 реплики декламират също в традицията. Ами те, традициите са за това.
Интересна ми е идеята Рачков да играе "себе си". Евентуалните колизии в сюжета също ще ме задържат още някоя серия - дали ще е относително достоверно като казус; дали ми звучи достоверно и прямо - или съшито с бели конци (като в Търновското Дяволско гърло - дето Апостолова сценарира и играе).
Като имам предвид фабулата с появяващата се - обявена за починала - мама и самият Рачков в роля, това можеше да бъде що-годе забавна ситуационна комедия. Може пък и да е. Ако напротив - танцуващият спортен кючек по другите шоА (които води или съ-води) ми излиза с философски мисли за живота - сигурно ще съм ги пропуснал поради инерцията - която личността му води при появата му в кадър.
Заснемането не е лошо. Имаше хубави кадри и няколко едри планове (детайли), които будеха сарказъм - ако това е била целта, ОК. Ако не - значи нищо не съм разбрал.
Има още, но засега ще се спра. Ще погледам още.
Ще се самоповторя само в едно (с надежда, вероятно): ако е надграден ситком с по-забавен "наклон" - ще го следя като такъв. Съвременна самоирония в героите (ако има и е разбираема и не е клише) - също ОК. Не-преиграна съдбовност в елементи на сюжета (героите) - също. Но всичко това - до определени граници.

Последна редакция: нд, 05 яну 2025, 22:32 от EmBrother

# 27
Добър първи епизод, има потенциал в сериала. Ще видим как ще се разгърне сюжета, но от към режисура и заснемане беше на ниво. Издава модерн вид, което може да бъде както положително, така и отрицателно за един сериал, но мисля че изглежда добре за историята, която искат да представят.

Много ми хареса, че вървеше гладко епизода. Един час не се усети как мина. Сцените си идваха една след друга и нямаше влачене, дори и в по-тихите такива, където показваха емоциите на героите.

А за Рая Пеева смятам, че игра доста добре, въобще не мисля, че преиграва. Много ми привличаше вниманието в сцените с нейно участие. Дори и в тези с Рачков, който заради голямото си екранно присъствие обикновено обира всички погледи, ми беше интересна как ще отреагира героинята и. Не знам как няма повече театрални / актьорски роли, а се занимава да води някакви безсмислени предавания.

# 28
Непопулярно мнение: Доста преиграват всички... "Синът" мънка под носа си, както някой отбеляза.. Не виждам нищо ново или увлекателно, поредната БГ-бозица, всичко ми изглежда много фалшиво.

А Рачков толкова ми е втръснал вече, от 20 години е на екран и все едни и същи реплики и кълчене... Имаше времена в които го харесвах като комедиен водещ, но те отдавна отминаха, прекалено се лигави напоследък...

Като актьор не ми допада - има абсолютно същото държание, говор и гримаси.

Моята оценка, дори след само от един изгледан епизод е 3/10. Нямам намерение да си го причинявам отново. ✌️

# 29
Моето мнение е почти същото. Гледала съм доста стари филми с деца и имам база за сравнение с  изпълнението на "сина". Ами мънка наистина. И се опитва да предаде емоция, но не би. Рая Пеева ми е отдавнашна антипатия. Рачков си е Рачков. Но аз съм мазохист и лесно не се отказвам, та ще погледам още няколко епизода. Дано потръгне.

Общи условия

Активация на акаунт