"Всичко за сина ми" - сериал по БНТ 1

• 32 269
  • 413
  •   1
Отговори
# 165
Не знам за токчетата , ама да излъжеш детето ,че майка му е умряла е жестоко и нереалистично в стил турски сериал 5та категория . Аз си го върнах да гледам, стигнах до напиването и оставянето на детето и майката ,която не си виждал 11години сами 🙄 не продължих. Сценария е пълна кисела боза.

# 166
Малко ще върна назад темата с това, че в повечето български сериали гледаме все едни и същи лица. Ще дам за пример обаче Михаил Билалов и Захари Бахаров, които имаха чудесни роли в “Под прикритие”, “Денят на бащата” и “Вина”. Сериалите бяха много харесвани и гледани. Тук актьорите не блестят с умения, а сценарият тотално ги закопава. Не вярвам сериалът да пожъне успех и интерес сред аудиторията.

# 167
  • София
Чак днес "идвам" да попрочета мнения. В неделята бяхме на "Помпей" (макар аз да го бях гледал). Обикновено се вълнувам от БГ киното и сериалите, но което не ми харесва, не му отделям време.
Мисля си, след прочетеното от вас, че може да се върти като ситуационно-семейна комедия (или "драмедия"?), но - понеже у дома се гледат Капките - Рачков ще ми дойде в повече (както и беше примерно със "Столичаните" - в "найстия" им сезон, след като се бяхме зарибили с първите 2-3).
ПП. Апостолова имаше сполучливи роли в други продукции, а като сценарист мой има повече сполуки.

# 168
Не ми е реалистично дете на 11 години да иска всяка вечер да му се разказва за мама. Дори да живее в някое село до турската граница, а не на пъпа на София...

# 169
  • София
Не стига това, но това дете държи урната на масата за хранене и се държи като такова с тежки психологически увреждания.
Аз разбирам да помни майка си и тя да е починала в някаква трагедия като катастрофа пред очите му или нещо такова. А той не я помни изобщо, не я е виждал, ама е обсебен от нея.
Абсурдно ми е, прекалено е.

Другото което много ме подразни конкретно в епизод 2 е това непрекъснато пиянство. Това е типично за Милошев. Страшна култура е това, да показваш как хората масово пият и пушат.

# 170
Не ми е реалистично дете на 11 години да иска всяка вечер да му се разказва за мама. Дори да живее в някое село до турската граница, а не на пъпа на София...
Е, нали идеята е точно това 11-годишно дете да играе главната роля? Иначе повече би подхождала за 6-7-годишно, но момчето е в пубертета и няма как толкова много да го "подмладят".

# 171
  • София
Наскоро гледах един американски сериал, в който едно момиче също не познаваше баща си и дори вече в късна тинейджърска възраст не спираше да пита майка си и да се интересува какво е станало. Надявам се тук да няма такива от нас, израснали без родител. Вероятно всяко дете приема нещата по различен начин. Това ми е що-годе правдоподобно, но много други неща не са. Grinning

# 172
Има,и да не е лесно.

# 173

А относно подбора на актьорския състав, това си го има във всичките ни поне съвременни режисьори - да си използват един и същ каст. И Ники Илиев винаги използва едни и същи, и Халваджиян, и Милошев ...
Той и Алмодовар използва почти едни и същи актриси /няколко/ , но никоя не му е нито съпруга, нито дъщеря.

# 174
Можеше наистина да намерят друго дете за ролята, което да спечели публиката. Тук хем детето не е сладуресто и не радва окото, хем играта му не струва.
Определено има доста неща в сценария, които са твърде необясними. Едното е това, че детето няма никакви приятели, не ходи никъде, спи с баща си, напикава се и т.н. Героят на Рачков вместо да се мъкне сам по психолози е трябвало да заведе детето. Освен това е изключително странно как Рачков лъже, че майка му е умряла, той я ненавижда, а детето я е издигнало в култ и всичко в живота му се върти около починалата му майка.

# 175
Снощи изгледах и двете излязли серии. Набързо да споделя, че ми хареса. А най-много ми хареса това, че не е някоя тежка семейна драма, каквато очаквах от анонса.
Дойде ми леко и ненатрапчиво, не вдълбавам в детайли.

Смятам да го изгледам, без да имам свръхочаквания.

# 176
Точно в тази възраст децата се интересуват кои са и от какъв род произхождат, защото търсят себе си. Нормално е да пита за майка си и да заспива със снимката, защото друго от нея няма. Обаче тя как пристигна с малка чантичка багаж от Италия е нереалистично. Коя жена пътува с толкова малко багаж😀 И спи с грим Flushed
Христина е като върлина пред Рачков. Те дълго ли са били двойка? Тя преди него беше с Димо от ПИФ.

# 177
  • Бургас
Мислех да се въздържам от коментари, но пуста уста не трае Wink
Със закъснение изгледах епизод 2. И вероятно поради изключително занижените си очаквания, всъщност останах по-скоро с положително впечатление!  Това което определено ми  харесва е актьорската игра. Харесва ми Рачков, харесва ми дори играта на Рая Пеева!!! А Янина Кашева +Ириней Константинов са ми фаворити!  Simple Smile
За жалост обаче, по мое виждане сериалът страда от хронична недостатъчност  , която е типична и за някои от другите проекти на Милошев & – недостатъчно дълбок сценарий и режисьорски недомислици... Имам усещането , че са  тръгнали с един списък със задължителни неща, наливали са ги в сюжета и са отмятали по списъка; но не са се постарали да  измислят истински дълбока и многопластова история... Същото е и с персонажите – плоски, едноизмерни щампи, вместо живи хора, със сложна съдба... Актьорите няма как да надскочат тези липси само с можене. При тази база продукцията ми прилича повече на реалити развлекателно шоу или стендъп комедийно такова. Твърде много клишета – руси мацки, дългокрака еманципантка, елитно училище със строг директор, тъпи смешки, истерична пиарка, опитваща се да зачене , психотерапевт, трагична загуба ... Липсва умереност и респект  в експлоатирането на сериозните теми...Боже, деколтето на комедиантката всеки път ме стряска! Ама аз съм жена, все пак ! Мъжете да споделят... Wink
И най-съществения ми проблем – какво е искал да каже авторът!?  Знам че още е рано. Но имам смътното чувство , че  ще се опитат постепенно да представят   „майчицата“ като жертва  (в миналото) на амбициозния татко. Обаче аз не мога да състрадавам въобще на този тип родители  (без значение мъже или жени), които довеждат на бял свят дете, а след това решават да търсят себе си, истинското щастие, единствената любов,личностната си  реализация или каквото друго ви дойде на ум; 10 години забравят за детето, а сетне изневиделица се сещат , че са многострадални майки/бащи... Още повече, че у завърналата се „майка“ не долавям никаква родителска емоция, нежност, трепет... Само едно огромно его – АЗ, Аз, Аз!!! Има начин да се върнеш в живота на детето си, но не и като се втурнеш с взлом в един трудно подреден свят, като започнеш да прекрояваш ежедневието и порядките в чужд дом и живот!  Единствено от любопитство ще погледам още. Интересно ми е накъде ще отведат сюжета и героите. Дано не прекалят с обратите и лашкането между сериозна драма и гротеска...

Последна редакция: чт, 16 яну 2025, 10:35 от lady Koup

# 178
Скрит текст:
Мислех да се въздържам от коментари, но пуста уста не трае Wink
Със закъснение изгледах епизод 2. И вероятно поради изключително занижените си очаквания, всъщност останах по-скоро с положително впечатление!  Това което определено ми  харесва е актьорската игра. Харесва ми Рачков, харесва ми дори играта на Рая Пеева!!! А Янина Кашева +Ириней Константинов са ми фаворити!  Simple Smile
За жалост обаче, по мое виждане сериалът страда от хронична недостатъчност  , която е типична и за някои от другите проекти на Милошев & – недостатъчно дълбок сценарий и режисьорски недомислици... Имам усещането , че са  тръгнали с един списък със задължителни неща, наливали са ги в сюжета и са отмятали по списъка; но не са се постарали да  измислят истински дълбока и многопластова история... Същото е и с персонажите – плоски, едноизмерни щампи, вместо живи хора, със сложна съдба... Актьорите няма как да надскочат тези липси само с можене. При тази база продукцията ми прилича повече на реалити развлекателно шоу или стендъп комедийно такова. Твърде много клишета – руси мацки, дългокрака еманципантка, елитно училище със строг директор, тъпи смешки, истерична пиарка, опитваща се да зачене , психотерапевт, трагична загуба ... Липсва умереност и респект  в експлоатирането на сериозните теми...Боже, деколтето на комедиантката всеки път ме стряска! Ама аз съм жена, все пак ! Мъжете да споделят... Wink
И най-съществения ми проблем – какво е искал да каже авторът!?  
Скрит текст:
Знам че още е рано. Но имам смътното чувство , че  ще се опитат постепенно да представят   „майчицата“ като жертва  (в миналото) на амбициозния татко. Обаче аз не мога да състрадавам въобще на този тип родители  (без значение мъже или жени), които довеждат на бял свят дете, а след това решават да търсят себе си, истинското щастие, единствената любов,личностната си  реализация или каквото друго ви дойде на ум; 10 години забравят за детето, а сетне изневиделица се сещат , че са многострадални майки/бащи... Още повече, че у завърналата се „майка“ не долавям никаква родителска емоция, нежност, трепет... Само едно огромно его – АЗ, Аз, Аз!!! Има начин да се върнеш в живота на детето си, но не и като се втурнеш с взлом в един трудно подреден свят, като започнеш да прекрояваш ежедневието и порядките в чужд дом и живот!  Единствено от любопитство ще погледам още. Интересно ми е накъде ще отведат сюжета и героите. Дано не прекалят с обратите и лашкането между сериозна драма и гротеска...

Направили са българско сериалче ала Крамър срещу Крамър, обаче нито Рачков е Дъстин Хофман, нито Христина Апостолова - Мерил Стрийп. За сюжета, той е ясен, книгата на Корман всеки я е чел. Имам проблеми с всичко в сериала аз - идва ми нелеп. Зная, че трудно се прави комедийна драма, но тук нещата са твърде нереалистични и на моменти криндж, поне за сега. Като се сбиха с майката на вратата примерно, или напиването на Рачков, спането в едно легло с детето. Въобще, нещо не е наред със сериала, не мога точно да определя какво, просто за мен цялостното усещане някак не ми допада.

Последна редакция: сб, 18 яну 2025, 22:39 от Janelle

# 179
Нито с книгата, нито с актьорската игра може да се прави паралел

Общи условия

Активация на акаунт