Майски бебета 2024г. - Тема 5

• 18 396
  • 738
  •   1
Отговори
# 105
Аз знам, че глутенът се въвежда постепенно в нарастващо количество, подобно на захранването със зеленчуковото пюре. И се редува с безглутенова каша. До края на първата година - само една глутенова порция на ден. Също така знам, че белтъкът на яйцето не е подходяща храна за деца под 1 год. (силен алерген е), поради което не се дава.

От тези две нефроложки ли бяхте доволни: д-р Кремена Димитрова и д-р Татяна Цанова? За да се ориентирам при кого да запиша час.

Последните проучвания препоръчват белтъка да се въведе още първата година. По старите схеми е след година, да.

# 106
Аз имам въпрос относно глутена. Редувате ли дни с глутен и дни без ? Аз давам нещо с глутен веднъж на всеки 3дни.

Не изключвам глутена. Има дни, в който правя микс каши - такива с глутен и без глутен, защото трябва да се изядат. По принцип също въведените неща трябва периодично да се дават.

# 107
Аз бях при Татяна Цанова  стори ми се добър специалист. Тя видя и тази лека задръжка на урина при Вики. Обърнете си внимание на направлението, защото ако не е специално за детски нефролог [ при нас беше "Ехография на други коремни органи"], ще е необходимо да си платите прегледа 120лв.

# 108
И аз така знам поне месец се дава всеки ден глутен.
Днес бях в шок оставям я да играе в кошарата докопала солите на кака си в бурканче са.... как ги е отворила нз ...стана тихо отивам да я видя,те отворени и пръснати...и тя гледа и се чуди,два пъти проверих устата нямаше, а и щеше да се задави сиг.

Абе като стане тихо е съмнително....голяма беладжийка

# 109
Аз идвам с въпрос към Зоя. Цял жълтък ли даваш?
Вече съм на цял, да. Постепенно увеличавах докато стигна до това количество. Той обаче не го изяжда винаги целия.

# 110
Вече съм на цял, да. Постепенно увеличавах докато стигна до това количество. Той обаче не го изяжда винаги целия.
Чист ли го даваш или в пюре?

# 111
  • Варна
И аз съм чела, че белтъка трябва да се даде до годинката. Дори Маги Пашова  сина си на 7,5 месеца е захранила направо   с цяло яйце. Ние вече сме на половин жълтък и мисля да поизчакам още малко, за да предложа и белтък.

# 112
Скрит текст:
Чист ли го даваш или в пюре?
Смесвам с пюре. Също така е цяло яйце, не само жълтък. Явор беше захранен с цяло яйце като беше на 6+++ месеца. Само първия път предложих чист жълтък, после равни количества жълтък и белтък.

# 113
Много ти благодаря! Както винаги, много полезни съвети! 😘

# 114
Аз дадох първо малко сварен жълтък, изчаках 2-3 часа за реакция и дадох цялото яйце. Вчера й направих омлет, излапа го почти целия 😅.

Дадох и риба, почти не яде, но май не беше гладна, пък и тя доста се разпадаше и не й беше удобна. Трябва да мисля как да я поднеса за по-лесно ядене.

# 115
Аз записах час при др. Цанова през СуперДок за 3 Януари. Досега не бях записвала час онлайн, дано не е станала някаква грешка Grinning

# 116
Не е, от няколко години само така записвам часове. 😉
Момичета, от кога се минава на тези по-големите пюрета от 190 грама?

# 117
Не е, от няколко години само така записвам часове. 😉
Момичета, от кога се минава на тези по-големите пюрета от 190 грама?

Аз поне от месец давам (захранвам от началото на 5 месец, а сега е 7.5). Моят за сега си хапва обилно, даже трябва да го спирам. ЛЛ каза да давам пюренце колкото давам мляко и по това се водя. В момента сме на 180мл и г/д толкова и ядене давам в грамове, но си зависи от детето, ако то не иска да яде толкова няма какво да се насилва.

Последна редакция: ср, 11 дек 2024, 11:37 от sedi_

# 118
И майка ми така твърди, че пюрето трябва да е колкото млякото. Но тук скоро коментирахме и повечето момичета дават по 150 грама, в схемата на Хип пише 130 грама. Моето бебе има 4 хранения, та мисля, че на обяд ще й е добре 190 пюре.

# 119
Напоследък и моят син яде по 4 пъти АМ.Със заместения обяд стават 5.Пюре му давам по 150 гр,но днес например изяде 100 гр заешко със зеленчуци.Хич не му хареса,давам за първи път.Не потърси да яде след това.Пюрето беше на Хип.Пробвах го и аз,тежко ми се видя,явно и на него му дойде в повече

Общи условия

Активация на акаунт