Майски бебета 2024г. - Тема 5

• 18 387
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
Мисля,че няма да искат резултатите от изследванията.На мен педиатърката ми ги взе като и ги отнесох да ги види.
При нас също няма зъбче,макар,че лигавенето,хапането започнаха още в 3ти месец.Подути са венците та очаквам и аз скоро да избие някое.А прозират,6 отгоре и 6 отдолу.

# 91
И при нас течеше нослето от зъбче.

# 92

и още един въпрос - предстоят ни изследвания в 6м и преглед при нефролог. Записах детска консултация и нефролог в единн ден, за да не се разкарвам, но сега се замислих, че нефрологът може би ще иска да види резултатът от изследването на урината?

Не е искал нефрологът резултати, той си гледа бъбреците на ехограф и това го интересува. Ако има нещо в урината тип бактерии, това се лекува от личния.

# 93
И при нас нефрологът не ни иска резултати.

# 94
При нас нефролога искаше да види резултатите, така че има вероятност. Аз не ги носих принтирани, но ги бях снимала на телефона и от там ги показах.

Аз засега съм давала само кускус, от готово пюренце и беше доста намачкан, така че нямаше проблем с него.

# 95
  • София
Имам глупав въпрос: Когато се въвежда белтък трябва ли да се даде с жълтъка? Или трябва да е отделно? И тези от вас които сте въвели глутена преди белтъка ли го дадохте?

# 96
Аз идвам с въпрос към Зоя. Цял жълтък ли даваш?

# 97
Имам глупав въпрос: Когато се въвежда белтък трябва ли да се даде с жълтъка? Или трябва да е отделно? И тези от вас които сте въвели глутена преди белтъка ли го дадохте?
С жълтъка го давам. Глутен след жълтък въведох.

# 98
  • София
Благодаря, Мока.

# 99
Не съм носила изследвания при нефролога,но картончето беше в мен и можех да набера сайта.После от нефрология се носи на лл,но само ги видя и ми ги върна и толкова.
По колко дни давате една глутенова култура примерно овес?
Аз жълтък,глутен днес и после вече нз

# 100
Не съм носила изследвания при нефролога,но картончето беше в мен и можех да набера сайта.После от нефрология се носи на лл,но само ги видя и ми ги върна и толкова.
По колко дни давате една глутенова култура примерно овес?
Аз жълтък,глутен днес и после вече нз

Аз овеса мисля, че малко по-дълго го давах, 1 седмица може би, и после взех някаква смес овес, ечемик, спелта и след това минах на чиста спелта. Вече правя и попара от сухари спелта, а сега започнах да давам и пшеница. Водех се от тази схема, но според мен, ако няма предразположост може и по-смело.

# 101
Аз имам въпрос относно глутена. Редувате ли дни с глутен и дни без ? Аз давам нещо с глутен веднъж на всеки 3дни.

# 102
Аз разбрах, че глутена е с натрупване и необходимо да се дава поне 20 дни последователно. Може и да не съм разбрала нещо.

# 103
Аз директно каша от спелта дадох, сега и сухари взех за попара.

# 104
Аз знам, че глутенът се въвежда постепенно в нарастващо количество, подобно на захранването със зеленчуковото пюре. И се редува с безглутенова каша. До края на първата година - само една глутенова порция на ден. Също така знам, че белтъкът на яйцето не е подходяща храна за деца под 1 год. (силен алерген е), поради което не се дава.

От тези две нефроложки ли бяхте доволни: д-р Кремена Димитрова и д-р Татяна Цанова? За да се ориентирам при кого да запиша час.

Общи условия

Активация на акаунт