Майски бебета 2024г. - Тема 5

• 18 376
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
@zoya споделям, че и кремчето за зъбки на бочко върши същата работа при храненето, а понеже е билково, може да се слага без ограничение през деня, докато калгел е по-силен и е до 6 пъти. Simple Smile)

# 76
Аз хем вярвам хем не на тези суеверия.Някои ми се струват небивалици,но например да му измия очите след среща с непознат го правя.
Ние сега сме на път да заместим 2-ро хранене,това с кашите.Обяда го заменихме за 1 месец.Като цяло яде всичко засега,на пуешкото само се намръщи.Плодовете също ги папка с голямо желание.Тази седмица и аз мисля да дам риба.
Днес падна от дивана.Оставих го на барбарона и отидох за секунди до кухнята и само чух как се озова на земята.Порева малко и му отмина.Тая лоша мама е за бой Grinning

# 77
Аз да ви кажа, вчера щях да я изпусна от повивалника. Направо едвам се съвзех, миличката ми само с уплах се размина, но аз определено няма да го забравя. Беше пуснала страшна бомба и почти я изкъпах на мивката, ръцете ми бяха мокри и тя започна да се върти, и ми се изхлузи. Благодарна съм, че успях да я хвана и не се случи нещо лошо.
При нас зъби няма, няма подуване, няма мрънкане нищо. Май на всички в чата  на групата във ФБ вече има наченки и само ние изоставаме.
Отделно ходихме на нефролог и ни казаха, че има лека задръжка на урина в левия бъбрек, но уж щяла да го израстне. Доста съм се притеснила и се надявам след 3 месеца като отидем на преглед нещата да се по-добре.

# 78
И при нас няма зъби, Лин 😂

Аз затова откакто почна да шава повивалник не ползвам, даже го продадох. Само на леглото я сменям.

# 79
  • Варна
Аз вярвам в уроки, защото съм била урочасвана. То не е задължително да е от лоши очи, може и като му се радват пак да го урочасат детето. Аз съм взела червена връвчица и съм я вързала на крачето. След уроки всички дрехи се слагат за пране и се къпе детето, за да се отмие всичко.
Safemylove  може да даваш всякаква каша - глутенова, безглутенова (овесена, оризова, царевична, просо, гриз), щом не харесва попара и кус кус.
Забелязвате ли вече децата ви да проявяват характер?
И ние още нямаме зачервени венци. Но се муси, прави разни муцунки, цъка си с език за да си почеши венците.

# 80
На мен ми е адски удобно на повивалника, но и моята госпожица много се върти вече. В момента съм при нашите и използвам леглото, но ме заболява кръста, особено при къпането вечер, когато повече време стоя така превита.

# 81
Ние още преди няколко месеца продадохме повивалника и сме само на леглото. Като вече понякога и на пода (върху килимчето за игра) му сменям памерса щото само се гоним из леглото.

Как приемат бебетата кус кус и бебешка паста? До сега сме само на пюрета и каши и от скоро му дава попара и му беше тегаво в началото, въпреки че я докарвам до каша. Повече се задавя, та малко се притеснявам за бебешката паста.

# 82
При нас има 2ро зъбче вече. Явно на един път ще излизат. С кус куса се задавя, а попарата просто не и харесва.
Аз повивам на спалнята отдавна, че много шава.
За характер не знам ама почна много да разбира…

# 83
Дени споко🩷и моята е падала ...Да ви кажа отдавна я връзваме в коша за пътуване- вкъщи там й давам млякото и докато го направя 😃ми то не седи бре ....точно там падна веднъж, мм беше до тоалетна,аз изморена легнах си и я оставих на него...и дум...нищо й няма ама от тогава кошарата свалихме и все вързана

Няма зъби!

Днес заби чело на нощното шкафче,обикаля на спалнята и аз я пазя...гоним се 🤣🤣
На земята рядко я пускам каката играе там и се притеснявам да няма нещо дребно.

Най ми е сигурно в кошарата вече.

Кус кус не съм давала още...притеснявам се от задавяне,но и е рано от утре започвам глутена

# 84
Ние още си ползваме повивалника, но не се отделям от нея. Иначе и тя много шава.

При нас няма зъби, но долу целият венец е много подут. А тя е крива и всичко, което хване с яд го пъха в уста, направо откача. Чакам първото зъбче скоро.

Вие давате ли тази междинна закуска?
Аз давам малко плод, както си е по схемата на Хипп. Общо взето понеже яде малко и сме доста далече от заместено хранене, се опитвам да дам междинна закуска, обедно и каша за следобяд. Че като яде по малко, то поне да яде от всичко.
Има малък прогрес по този начин.

# 85
Аз не я оставям никъде другаде освен на килима долу. На спалнята изобщо не я слагам, на дивана рядко и само до мен.

Не давам междинна, защото тя и без това е на половин доза каша, че е голяма пухкавелка.

# 86
И при нас само подуто от както стана на три м...мъка ...и нищо.
Не давам междинна обърквам се нз колко я държи и кога да я храня после 😃

# 87
  • София
Момичета, възможно ли е бебето да има сополи от никнещи зъбки? Венецът е подут отдолу, раздразнителен е от 2 дена, лиги и хапане - от мноооого време.

и още един въпрос - предстоят ни изследвания в 6м и преглед при нефролог. Записах детска консултация и нефролог в единн ден, за да не се разкарвам, но сега се замислих, че нефрологът може би ще иска да види резултатът от изследването на урината?

# 88
  • София
Форест, възможно е сополите да са от зъбче. За нефрологът аз отидох с готовите резултати.
Повивалникът още го ползвам. Гого много се върти, чевръст е. Внимавам, засега няма проблеми. Но ми е удобен. На леглото като му сменям памперса или го обличам не ми е удобно. Кръста почва да ме боли.

Последна редакция: вт, 10 дек 2024, 10:10 от Muffin...

# 89
Форест моята беба е така. От както почнаха да я мъчат зъбите е със сополи. Сега като избиха зъбчетата е една идея по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт