Майски бебета 2024г. - Тема 5

• 18 361
  • 738
  •   1
Отговори
# 60
Момичета, днес започваме 8 седмица от захранването. Бързичко заместихме обедното хранене, от седмица давам и каша следобед. Според вас колко грама е добре да давам пюре на обяд. Бебето ще стане на 7 месеца на 18. Сутрин хапва 180 мляко, на обяд пюре 125, следобед каша 100 грама вода, 2 лъжици каша и половин плодово пюре, вечер пак мляко 180.

# 61
  • Варна
Някъде бях чела, че месото трябва да е 10 гр.,останалото да е зеленчуци.Увеличава се количеството на пюрето, а не количеството на месото. В пюретата от 125 гр. е едва 8% месо.Аз след 2 дена пюре с  месо, давам зеленчуково  с жълтък.
Ние стартирахме с царевична и оризова каша на Holle.

# 62
Момичета, днес започваме 8 седмица от захранването. Бързичко заместихме обедното хранене, от седмица давам и каша следобед. Според вас колко грама е добре да давам пюре на обяд. Бебето ще стане на 7 месеца на 18. Сутрин хапва 180 мляко, на обяд пюре 125, следобед каша 100 грама вода, 2 лъжици каша и половин плодово пюре, вечер пак мляко 180.

Ани е на 7 м. и 1 седмица, също имаме заместени обяд и следобедна. Обядът е 150-160 гр. пюре с месо или жълтък, кашата следобед също е толкова общото количество с плод.

Тази седмица мисля да започна да предлагам и закуска: попара, кус кус, елда. Това към 9-10 часа, иначе в 6 си яде мляко.

# 63
Аз имам доста от тези пюрета по 125 на Гербер, може би ще започна да добавям към месното и по малко зеленчуково, защото ми се струва малко 125 грама. На кутията с мляко пише 3 хранения по 180, но просто няма как да ги докарам 3, със заместено обедно и следобедно хранене.
Моята госпожица спи до 8/8:30 и май няма как да стане при нас това с попарата, защото яде мляко и след това направо пюре на обяд.

# 64
Аз имам доста от тези пюрета по 125 на Гербер, може би ще започна да добавям към месното и по малко зеленчуково, защото ми се струва малко 125 грама. На кутията с мляко пише 3 хранения по 180, но просто няма как да ги докарам 3, със заместено обедно и следобедно хранене.
Моята госпожица спи до 8/8:30 и май няма как да стане при нас това с попарата, защото яде мляко и след това направо пюре на обяд.

И аз имам такива, просто си правя миксове да ги докарам на грамаж.

180 мляко пък още не може да изпие, даже има някои и по 120. Това в 6 сутринта например, че после пък в 9 не иска да яде, ако е пила повече.

# 65
Записвам се. Благодаря на zoya за темата!

Загубих се аз последно време, но родителството ми заема цялото време и не смогвам до форума.

Ние се захранваме от 12.11 (Виктория беше на 5 месеца и половина) и имаме голям успех. Заместихме 2 хранения и към момента имаме 3 млечни хранения, 1 пюре и една каша, общо 5 хранения за деня.

Странно за мен беше, че лекарката ни държеше да я захранваме с купешки пюрета, защото били стерилизирани и не са губели витамините в тях. Изведе и довод, че с домашните пюрета, нейните бебета пациенти по-често развивали анемия 🤷‍♀️.
Та реших да се доверя и уреда на филипс ми седи нов в кутията 🤣
Сега като вкарам всичко ще почна да си правя домашни, за да видя как ще и се отразят.
Тя си хапва всичко и не ми е върнала нито една храна, то затова е 8.700 на 6 месеца 🤣

Иначе като цяло яде 180мл АМ (спряхме с кърменето) 150гр пюре за обяд и половин доза каша, с половин бурканче плод за следобедна. Предимно се храни с пюрета на hipp.

# 66
И моята педиатърка нещо не беше много впечатлена от идеята аз да приготвям пюрета. Майка ми е накупила домашно месо и много искаше да приготвя, но педиатърката ми каза да задържим, за да свикнело бебето с консистенцията на купените. 🤨 Струва ми се, че е свикнала вече, но както и да е.

# 67
Вярвате ли в урочасването майка сега ново20 миглите й било слепени,урочасана била ...
Днес бяхме на док,забравих да питам за глутена да почваме ли ..видях братовчедка ми заприказвахме се ....като цяло цял ден забравям по нещо,много съм разсеяна

# 68
Чак да вярвам не май, но за някои неща съм доста суеверна.
Като цяло вярвам в хората с лоша енергия и гледам да нямам в обкръжението си такива.

# 69
Аз също вярвам, че има хора с лоши очи и енергия. Измий очите на детето, така казва майка ми.

# 70
Аз така и не мога да махна тази закуска с кус кус или попара. Попарата не я харесва, а с кус куса като усети, че е по-сухо и отново не иска. Давам мюсли и грис и с тях успявам. Какво друго мога да дам на закуска? Thinking

# 71
Не вярвам в урочасване, лоши очи и подобни работи. Нито във врачки, астрология и суеверия. Като цяло съм доста рационален човек, а и това с лошите очи към бебе ми е супер странно - мисля, че на никого не му пука за чужди бебета, та да си прави труда да ги урочасва 🫠.

При нас няма заместени хранения, защото карам по ЗВБ, а и още кърмя на поискване. Не бързам за никъде, но ми се иска от януари да започна да мисля в посока отбиване, което да стане някъде около годинката. Идея нямам още как, записах един уебинар на Ася Демирева за отбиване и надявам се да ми се изясни 😬.

Последна редакция: вт, 10 дек 2024, 07:22 от Marisol.

# 72
Аз така и не мога да махна тази закуска с кус кус или попара. Попарата не я харесва, а с кус куса като усети, че е по-сухо и отново не иска. Давам мюсли и грис и с тях успявам. Какво друго мога да дам на закуска? Thinking

Елда, киноа.

# 73
  • София
Попарата как я правите?

# 74
Каката от скоро яде попара почти на 5г е 🤣

Общи условия

Активация на акаунт