Майски бебета 2024г. - Тема 5

• 18 405
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
Моята има 4 хранения, но сутрин и вечер мляко и обяд и следобяд пюре и каша съответно.

# 121
Момичета,започнах с кашите - оризова на хип. Никак не ми се получи.. много водна стана ( по упътване). Моля дайте снимки на вашите каши да знам каква трябва да е консистенцията.

# 122
  • Варна
Em22 прави я като консистенция на пюре. Ако стане течна, добави още малко от кутията. Ако стане пък гъста добави вода+АМ или кърма. Така правя аз. Определено Марти по-течна като е я яде, но като стане гъста, не му харесва.
Днес разглеждах за захранването с глутен. И т. к. овеса съдържа по-малко количество глутен и е добре да се стартира с него. Като се въвежда постепенно. Към безглутеновата каша да се добавя и глутена и така с нарастващ темп за  няколко седмици. Вие как процедирахте с глутена? Ползвахте ли някаква схема или направо предложите без да увеличавате количеството?
Вчера дадох плодово пюре  с киноа, хареса се.

# 123
Днес купих каша на Хип с банан и праскова. Към тези каши с плод добавя ли се плодово пюре? Извинете ме за тъпия въпрос. И с тези млечни каши да разбирам, че въвеждам млечните, нали така? 
Em22, аз я правя както пише със 100 мл. вода и две лъжички каша. Става ок, добавям и половин плодово пюре и детето си я хапва.

# 124
Винаги съм правила кашата на око, както ми се вижда ок на консистенция, защото в нея винаги добавям и плодово пюре и те са доста течни, та гледам резулатът да не стане много воднист. Ползва чисит каши без млечни и без плодове и си добавям към нея каквото си преценя. Също не давам отделно хранене плод. По-нататък може и да го направя, но не искам да го приуча на сладко (въпреки, че е неизбежно).

*mama 06* всеки процедира както прецени. Аз лично следвах схема първо с "по-леки" и постепенно да преминавам към другите. Някои директно си дават спелта/пшеница.

Последна редакция: чт, 12 дек 2024, 16:31 от sedi_

# 125
Започнах директно с овесена-цяла порция няколко дни сигурно 7
И аз така знам всяка култура по няколко дни
Няма да ги редувам с безглутенови или да смесвам.

В тези с плод НЕ добавям плодово пюре

# 126
Директно дадох спелта цяла порция каша.

Ако детето няма предразположеност от страна на родителите ми се вижда излишно няколко седмици да се занимавам с единия глутен. По ЗВБ директно го дават с коричка хляб.

# 127
  • София
А мога ли първата каша и първото плодово пюре да ги дам наведнъж? Че ние нямаме “междинна закуска” преди обяда и съм чувала, че кашите са безвкусни, та се замислих дали няма да е добре да ги смеся просто.

# 128
Аз така дадох, нямаше проблеми, даже цяло малко пюре сложих от тези на Гербер.

# 129
Ние сме в болница.Яни е с доказан грип А и директно влязохме. Вторник през нощта вдигна температура 39 градуса, която си я държа 24 часа, после започна да спада. Педиатърката ме наплаши, че е много опасно, защото е много малка и директно в инфекциозното. Сега е по-добре, засега го кара като обикновен вирус, надявам се да няма усложнения. Докато беше с висока температура почти не се будеше, беше ми ужасно мъчно да я гледам... Разбира се, аз също започвам да се разболявам, само се моля да не ми е чак толкова зле, за да мога да си я гледам.

# 130
Бързо оздравяване на Яни!

# 131
Ехх... Бързо да се оправяте!🍀

# 132
EllieFromTheValley скорошно оздравяване.Много неприятно.Дано се оправи възможно най-бързо малката душичка.
Аа до преди няколко дни бях болна,със стомашен вирус.Държа ме цяла седмица,неможех да стана от леглото.Нямах сили да вдигна детето,трудно е като няма кой да помага.

# 133
  • София
Бързо оздравяване! 💚

# 134
Бързо да оздравявате! ♥

Общи условия

Активация на акаунт