Майски бебета 2024г. - Тема 5

• 18 410
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
Момичета, има ли някоя от вас със Сайбекс Мелио? Искам да сменя Балиоса, не е лоша количка ако не се носи.. А на мен ми се налага да я свалям два етажа и кръста ми замина.

# 151
И мен ми стана много странно как с 3 фетални, БХС и десетки рутинни прегледи никой не е успял да види нищо... Наистина малко наблегна на Ковид и антибиотика, които и двете няма как да разбъркат хромозомите на бебето. Но за отношението... думи нямам.

# 152
Не съм го гледала, но при монтаж може да е извадено от контекст, а и Цанов си е Карбовски за младите, цели сензация. Те да си го избрали, но мисля, че и при който Ютюбър да бяха направили интервюто, пак щеше да има ефект за фондацията. Цанов грам не го харесвам.

При Мазнейкова ли е раждала? Скандални неща съм чувала за тази жена, а и наскоро имаше и още по-скандален случай с анестезиолог там.

# 153
При Мажена Панова. Тази Мазнейкова и мъжа й са отврат, без извинение.

# 154
И за мъжа ѝ щях да кажа, но си замълчах.

Тази не съм я чувала, но добре че се отказах изобщо от Света София още в началото. А иначе работя до нея и щеше да ми е супер, но кумата ми пак нещо ми разказваше за нейна колежка, нещо недогледали или объркали...

# 155
Беше във Фермата въпросната лекарка, от там я знам.
Иначе тези Мазнейкови ги помня от едно време, била съм доста малка. Имаше случай с починала родилка и Венета Райкова беше отишла да ги интервюира. Рядко противни и нагли хора, особено жената.

# 156
И аз чисто човешки много съчувствам на Криско и жена му. Но от видеото в Ютюб и монтажа на Цанов основни неща не стават ясни - правили ли са пренатален тест, какво е било на феталните морфологии и пр. Не мога да асимилирам, че жена, която е някак известна и има бърз и лесен достъп до едва ли не топ специалисти в тази област, е била неглижирана в някои аспекти от проследяването на бременността. Съвсем целенасочено беше това с ковид и антибиотика (няма антибиотик, лекуващ рак), както и не са съвсем верни обясненията за плацентата. Всъщност, точно когато тя се образува, всичко от майчиния организъм отива в плода. Преди това той е защитен и черпи необходимото от друга структура. Тризомията се получава веднага след оплождането, като започне усиленото делене на оплодената яйцеклетка, така че това си беше чисто и просто насаждане на "Ето, гадните лекари са я лекували не както трябва и ето последствията". За отношението след това - ужас. Но какво друго да очакваш от екипа на Панова и тази болница. Имах нещастието да лежа там и да ме проследява техен лекар - много голяма грешка и цял живот ще съветвам всяка жена да бяга от там.

# 157
Казаха, че в Пейтриън има повече от разговора с Криско и Цвети. У мен също се пораждат много въпроси за прегледите, феталните, БХС, има ли направен пренатест.
А, всеки умен и четящ човек ще е наясно, че не Ковид и АБ по време на бременност биха довели до Даун.

# 158
Само че масата не са умни и четящи, то по Ковид време се видя. Затова не мисля, че Цанов е правилното място, но те си знаят. Дано поне има полза за каузата.

Но това е една пропусната възможност да се ограмотят много хора за важността на морфологиите и др. изследвания. Не знам последно касата покрива ли дори една? Ето това трябва да се промени.

# 159
Да много кратко интервю и нищо конкретно и подробно,въртеше се едно и също...

И големите светила правят грешки...колкото дечица така има ...
Според мен нямат пренатален тест от този кръвния,скъпия ....
Това трябва масово да се предлага на бременните,за мен е най-сигурния начин да се предотврати нещо такова ....🫤
Все пак детето има късмет с такива родители❤️
Успех на Криско и тяхната идея!

# 160
За съжаление няма 100% надежден метод. Няма нищо сигурно на този свят, освен смъртта. И при БХС и NIPT може да има фалшиво положителни или отрицателни тестове. При феталните също може да се случи пропуск. Всъщност най-надежно си остава амниоцентезата, но за това си трябва препоръка. В някои държави пренаталните тестове са включени в проследяването на бремеността. Да не говорим, че на новородените в Бълагрия се пускат скринингови тестове само за 2 заболявания, в Италия мисля, че пускат за към 40 болести. Поне на родените от догодина ще правя още 2-3 теста.

Последна редакция: пн, 16 дек 2024, 08:49 от sedi_

# 161
Леля ми работи в училище за такива дечица в малък град. Казва, че всяка година стават все повече и повече. В малките градове до колкото разбирам има жени, които изобщо не правят ФМ. До колкото знам тази техника е много скъпа, но не може да няма поне един такъв специалист.. Бременни жени да са принудени да пътуват до София, за да си проследяват бременността. И говоря за тези рутинните месечни прегледи.

# 162
Да много кратко интервю и нищо конкретно и подробно,въртеше се едно и също...

И големите светила правят грешки...колкото дечица така има ...
Според мен нямат пренатален тест от този кръвния,скъпия ....
Това трябва масово да се предлага на бременните,за мен е най-сигурния начин да се предотврати нещо такова ....🫤
Все пак детето има късмет с такива родители❤️
Успех на Криско и тяхната идея!

Тук не съм съгласна. Аз не съм правила преднатален, защото нямах никаква причина. Преднаталните тестова са голям бизнес, неслучайно всеки кабинет гъмжи от търговски представители и брошури. Лекарите взимат голям % от цената на всеки тест и масово взеха да ги препоръчват на всички. Да, като го направиш имаш някаква сигурност, но нужно ли е да изсипеш още 1500-2000 лв, когато така или иначе плащаме за какво ли не по време на следене?

Да не говорим за малки населени места, както спомена Precious. Там морфология им е скъпо да направят в близкия голям град, а какво да говорим за пренатест...

# 163
Аз съм ходила при Стратиева и Марков, които се славят като най-добрите специалисти и никой не ми е препоръчвал такъв тест. Казаха ми, че ако нещо излезе на БХС препоръчват такъв тест. Имам приятелка, която още когато беше отишла за установяване на бременност й бяха препоръчвали такъв тест, говорим 5/6 седмица.. От тази история бях останала с впечатление, че тези тестове са голям бизнес. Разбира се, ако ми бяха казали щях да направя.

# 164
Аз вчера прочетох за този случай.Наистина неприятна ситуация.Дано инициативата на Криско преуспее.Аз много пъти съм си мислила,че ако имам много пари,бих се занимавала с благотворителни цели.Ще помагам на дечица в нужда.От както имам дете,гледам на нещата по съвсем различен начин.

Общи условия

Активация на акаунт