Майски бебета 2024г. - Тема 5

• 18 413
  • 738
  •   1
Отговори
# 165
Всеки си знае.😉
На мен никой не ми е предлагал,сама си реших и избрах пакет за моя сигурност.
Нямах притеснителна причина,но съм чувала за много недоглеждане от страна на лекари.
Важното е да са здрави децата!
Всеки си решава да прави или не,да дава пари или не!

Да много кратко интервю и нищо конкретно и подробно,въртеше се едно и също...

И големите светила правят грешки...колкото дечица така има ...
Според мен нямат пренатален тест от този кръвния,скъпия ....
Това трябва масово да се предлага на бременните,за мен е най-сигурния начин да се предотврати нещо такова ....🫤
Все пак детето има късмет с такива родители❤️
Успех на Криско и тяхната идея!

Тук не съм съгласна. Аз не съм правила преднатален, защото нямах никаква причина. Преднаталните тестова са голям бизнес, неслучайно всеки кабинет гъмжи от търговски представители и брошури. Лекарите взимат голям % от цената на всеки тест и масово взеха да ги препоръчват на всички. Да, като го направиш имаш някаква сигурност, но нужно ли е да изсипеш още 1500-2000 лв, когато така или иначе плащаме за какво ли не по време на следене?

Да не говорим за малки населени места, както спомена Precious. Там морфология им е скъпо да направят в близкия голям град, а какво да говорим за пренатест...

# 166
Така е. Както и не може да си направиш тестове за стотиците генетични болести, които съществуват. Въпреки, че са с различна честота, няма как да си сигурен, че точно на теб няма да ти се случи това 1:100000. Но може да си спокоен за тези 10/50, за който си си пуснал (стига да не е фалшиво отрицателен резултат), Аз си пуснах тест, след което се обадих да им кажа да ми го отменят, защото след като прочетох, че при близнаци не мога да кажат от кое бебе има проблем. На мен ми бяха сложили 2 ембриона, имах много високо ЧХГ, т.е бяха близнаци, но на първия преглед имах само 1 сак. Т.е другия беше загинал. Резултатът, който щеше да излезе най-вероятно щеше да е за загиналият близнак и сигурно трябваше да правя амниоцентеза на здрав плод. Говорих си с доктора на феталната, той каза че няма нужда да си пускам тестове, но за мое успокоение ако искам да си пусна. Не го направих точно заради горното нещо. Като цяло и не очаквах, че ще успея да забременея и не ми се рискуваше. В крайна сметка бебето се роди с инфекция и беше на 2 антибиотика след всичкото пазене 9 месеца. Това не го бях очаквала.

PS: Аз бях на 1000% убедена, че като дойде момента ще си направя пренатален тест, докато релано не дойде момента да преценявам плюсове и минуси.

Последна редакция: пн, 16 дек 2024, 11:14 от sedi_

# 167
Хей, момичета колко заместени хранения имате? Саши скоро ще направи 7 месеца и педиатърката ме съветва да заместя и закуската. Иначе имаме 2 заместени на обяд зеленчуково/месно и следобяд каша с плод. Харесва храната от детската кухня и по съвет на педиатърката да му давам сутрин кашата с плод, на обяд супата от кухнята и следобяд основното от кухнята. Аз сега просто ги давам в два дни. Вие как процедирате ?

# 168
Много ми стана мъчно за Криско и жена му, не мога да си представя какъв ужас са изживяли. Ние също много се колебахме за пренатест, но на първата ФМ всичко беше чудесно и решихме да не правим. Според мен поне ФМ трябва да е безплатна и достъпна за всички. Тук също са платени и по желание.

# 169
Хей, момичета колко заместени хранения имате? Саши скоро ще направи 7 месеца и педиатърката ме съветва да заместя и закуската. Иначе имаме 2 заместени на обяд зеленчуково/месно и следобяд каша с плод. Харесва храната от детската кухня и по съвет на педиатърката да му давам сутрин кашата с плод, на обяд супата от кухнята и следобяд основното от кухнята. Аз сега просто ги давам в два дни. Вие как процедирате ?

Ооо вече сте на кухня, много яко. Мисля на консултацията този месец да взема бележка и аз да я запиша.

Иначе имаме две заместени и вече два пъти давам и закуски, като мисля да зачестя и да заместя и нея.

# 170
Ние имаме две заместени хранения, обяд (пюре) и следобяд (каша), а сутрин и вечер е на мляко.

# 171
Кога обмисляте преместване на бебето в самостоятелна стая?

# 172
И ние имаме две заместени храненето, като се мъча и за закуската. И ние сме на частна кухня, но не взимам всеки ден, защото едното ядене го оставям за следващия ден.
Другата седмица ще я местим в стаята и.

# 173
Момичета, млечните каши по-редки ли са? Взех онзи ден на Хип в банан и праскова и днес реших да дам. Точно както пише на кутията 140 вода 3/4 лъжици каша. Първо сложих 3 лъжици и си остана водниста, добавих още една никаква промяна. Сложих още малко пак си остана рядка. Дадох я на детето, но мисля, че въобще не се засити. Дадох й половин пюре с извара и кайсии след това, което много й хареса.

Последна редакция: пн, 16 дек 2024, 16:18 от Precious girl

# 174
Аз не давам само плодова каша мисля,че не засища ....някаква култура глутен или не +плод вътре тоест самата каша е готова вътре с плод и не отварям бурканче.
Правя я на око
Топля си 150 вода,но винаги ми остава.
Две заместени хранения обяд и следобед

Аз искам да напредна с глутена и мисля,че от 8м може кухня,сещам се за една.
Уж разнообразно гледам да яде и все седя и ги мъдря тези пюрета

# 175
Аз млечна съм взимала само готова в буркан, та не съм забелязала.

Сега видях, че държавната кухня е от 10 месеца. Значи ще пробвам първо с частните, мисля след НГ Simple Smile

Иначе за стая - бих искала по-скоро, но ремонтът ще е чак напролет. Та ще е към годинка.

# 176
Мими, правилно ли съм разбрала. Смесвам 150 мл. вода да кажем с 2 лъжици оризова каша и две от тази?
Ето за тази говоря аз.

# 177
  • Варна
Ние вече сме от два дена на цяло пюре от 125 гр. До сега Марти ядеше само по 60 - 70 гр.  за обяд и толкова  каша за следобед. Та се налагаше да давам и мляко след това. Но последно време видях, че като си го изяде търси още. Та лека полека си доизяждаше цялото бурканче.

# 178
Мими, правилно ли съм разбрала. Смесвам 150 мл. вода да кажем с 2 лъжици оризова каша и две от тази?
Ето за тази говоря аз.

Здравей ами не хихи
Отварям една каша не две ....култура с плодове,снимам ти една примерна от моите и действам по нея

Овесена каша с ябълка и ванилия вътре и вс е точно хаха

Снимам и една безглутен
Любима на детето

# 179
Ние нямаме заместено хранене. Яде средно по 10гр за закуска , за обяд и за следобедна закуска. Общо 30гр.
И междудругото минахме на 2 дремки.

Общи условия

Активация на акаунт