Майски бебета 2024г. - Тема 5

• 18 477
  • 738
  •   2
Отговори
# 420
Прави се манту, да

# 421
  • София
Привет! Имам нови 2 въпроса 🥹

1. По схемата на Хипп, жълтък се въвежда един ден и от следващия се започва редуване жълтък и месо. Така ли направите и вие или го направихте както се въвеждат другите неща- по 2-3 дена?

2. Като започна да въвеждам глутен се чудя дали да не изместя кашата да е на обяд, а зеленчуковото пюре следобяд. Добра идея ли е, някой правил ли го е така?

3. Пак за глутена: по Хипп го дават да се въвежда 2-3 лъжички и всеки ден да се увеличава. А др Владимирова го дава в пропорция към безглутенова каша в продължение на няколко седмици. Вие как процедирахте?

Благодаря предварително! ❤

# 422
Аз схемата на хип я гледам ориентировъчно, защото тя е със захранване от 4 месец, а аз почнах от почти 6ти. Педиатърката ми каза, че няма голям проблем ако се въвеждат по-смело храни, защото вече е по-голяма. Давах жълтък 4 дни поредни, след което почнах 2 месо, 2 жълтък.
Глутен от ден 1 давам по половин порция каша, защото моята е кюфте и трябва да хапва по-малко. Не съм го въвеждала с постепенно увеличаване.

Защо искаш да изместиш кашата на обяд заради глутена?

# 423
  • София
Мерсии за отговорите! Чудя се дали да изместя кашата за обяд заради глутена заради възможни реакции - да следя през деня.

# 424
Мерсии за отговорите! Чудя се дали да изместя кашата за обяд заради глутена заради възможни реакции - да следя през деня.

Всичко преди 17 часа е окей. Не бих давала сладка каша за обяд, в момента им създаваме хранителни навици и е по-добре да свикват, че на обяд е солено.

# 425
  • София
Да, права си, има логика. Аз не добавям плод към кашата, но тя и без това сладни. Мерси много! ❤ а давате ли остатък от жълтъка от предния ден?

# 426
Аз днес ще започна с жълтъка. Даже първото яйце ми се спука. Варих ново, че знам ли. Смятам на всяко предлагане да варя ново. Мисля да давам през ден, през два. Реално да дойде 3 пъти в седмицата. Тази ще дам днес, четвъртък и неделя.
Ето една схема за ориентир:

Ако няма никаква реакция по кожата, на втората седмица ще мина на 1/3, на третата по половин.
Месата ще вкарам след това или към третата  седмица. На всеки продукт давам по два дни, но жълтъка си е алерген, а моето бебе има склонност към атопия и ми се иска поне 2 седмици да са само за жълтъка.

# 427
От жълтъка няма кой знае каква реакция, при белтъка е по-голяма драма. На нас педиатърката ни каза единствено да очакваме зеленикаво изхождане заради жлъчката.
Ние сме по схема 1/4 за 2 седмици, след това до 8-ми месец по 1/2.
Всеки ден варя ново яйце. Всичките храни, които правя за нея са от днес за днес.

# 428
Ваня, много са две седмици само за жълтък. Както каза Лин той не е и алерген, освен това ако има реакция максимум след втория път ще я видиш. Едно момиче беше обяснило в групата, че при първа среща с алерген организмът не знае какво да прави, но при втора вече е подготвен с антитела и ще има реакция.

Forest, не бих съветвала да даваш жълтък от предния ден, защото изсъхва. Не е драма да свариш днес две яйца и да дадеш едното днес, другото утре, ама вече белено и рязано и аз не бих го яла, та какво остава за бебето.

# 429
А колко дни да дам на жълтъка (като не давам всеки ден)? Седмица ок ли е? Или след 2-рото предлагане (и няма реакция) мога да продължа да вкарвам нови храни. И на мен 2 седмици ми е много и искам да продължа с месата.

Сега й дадох жълтък и докато си изяде пюрето, за да изям и аз останалото яйце, жълтъка беше поизсъхнал. Ще варя всеки път ново яйце, но не мога винаги точно да е съвсем прясно. Варя го към 9/10, а тя яде около 11/11.30. Мисля, че така е ок.

# 430
  • София
Всеки път варя ново яйце. От няколко седмици давам цял жълтък. Утре смятам да започна лека-полека  и с белтъка. Имам въпрос. Тъй като все още въвеждам глутен, мога ли да дам всъщност белтък?

# 431
Аз както казах варя в един ден две ѝ давам на текущия и на следващия. Нищо му няма на яйцето, в хладилник като е.

Ваня, мисля, че след третия път спокойно можеш да си продължаваш с месо.

Мъфин, аз бих въвела, ти май от доста време вече даваш, досега да е показана реакция.

# 432
  • София
Много благодаря, супер полезни сте както винаги ❤💐

# 433
  • София
Да, от края на декември започнах с глутена. Малко се притеснявам с този белтък, но няма начин.

# 434
Момичета, не се притеснявайте толкова. Ако нямате вие или таткото някаква непоносимост не мисля, че има от какво да се притеснявате. До сега май само Мими е писала, че бебето повръща от яйце и май не беше сигурна, че е точно от него.

Общи условия

Активация на акаунт