Майски бебета 2024г. - Тема 5

• 18 315
  • 738
  •   1
Отговори
# 705
И аз давам 2 дни месо и 1 ден 1/2 жълтък. Защото тя си яде 3-4 лъжички и предпочитам 2 дни да давам от едно пюре.

Нашата се изхожда различно , поне веднъж на ден със сигурност, но най-често 2-3 пъти.

От 2 седмици насам се буди на всеки час през нощта. Крива е и често мрънка. Чакаме Горни зъбчета и мисля, че е заради това.

За меса съм давала пилешко, пуешко, заешко. Сега ще дам телешко.
Тези, които са въвели глутен, всички глутенови каши ли сте дали?

# 706
Давала съм пшеница, овес и пълнозърнеста микс каша. Мисля, че вече ни е време за питка или палачинки хих
Тези, които правят обедните пюрета сами, слагате ли мазнина? Тепърва мисля да му слагам масло, чудя се какво и колко количество (предполагам половин-една чаена лъжичка ще е окей).
Вчера бяхме на консултация, малкия господин е толкова игрив, че е свалил 100гр вместо да качи.

# 707
С нищо не мажа дръжката.
Момичета, които сте със Сайбекс, мажете ли с нещо кожата на дръжката?

# 708
И аз не мажа дръжката.

По темата с жълтъка давам цял жълтък от 8ми месец по препоръка на педиатърката, като редувам 2 дни месо и 2 дни жълтък. Разбира се понякога са през ден.

Като цяло ако детето няма някакви реакции, алергии и пр. няма никакво значение каква комбинация се ползва.  Доста изчетох за това захранване, кога, къде, какво, колко и навсякъде пише различно. Общо взето всеки си храни детето както сметне за добре 🤣.Не съм въвела белтък, риба и ядки, но скоро и това ще стане.

Все още нямаме зъби и сме в яка регресия, която не минава. Режима тотално ми заминава. Преди седмица започна и протест при заспиването през деня. Нон стоп е катерене по мен, в леглото и навсякъде.

Упорито я слагам на гърне след всяко хапване и се надявам да помогне, когато дойде време за махане на памперса.

# 709
  • Варна
Нашите изхождания са 2-3 пъти на ден, но може и 4-5 пъти.
Относно яйцето в дните когато не давам месо или риба, давам половин яйце (жълтък и белтък) , като ги редувам. Вече въведох и телешкото.
За маслото - дават го с големината на лешник. Около половин чаена лъжичка се пада някъде.

# 710
Когато давате палачинка или солен кекс с жълтък в тях, брои ли се, че детето е консумирало жълтък? Аз се замислих, че като давам коричка хляб или дори детските бишкоти, в тях пише, че има яйце, та това значи ли, че и белтък има в тях и бебешкият организъм се среща с нищожно количество от него?

# 711
Когато давате палачинка или солен кекс с жълтък в тях, брои ли се, че детето е консумирало жълтък? Аз се замислих, че като давам коричка хляб или дори детските бишкоти, в тях пише, че има яйце, та това значи ли, че и белтък има в тях и бебешкият организъм се среща с нищожно количество от него?

Брои се. В хляба се съмнявам да има яйца, много е скъпо, но в другите нещо щом пише значи има.

# 712
Вие попара давате ли? Вашите деца харесват ли?
С чай или вода я правите? Тези, които правят с чай, какъв купувате?

# 713
Вие попара давате ли? Вашите деца харесват ли?
С чай или вода я правите? Тези, които правят с чай, какъв купувате?

Давам, но не се харесва. Правя я с вода. И мен ме интересува с чай дали е по-приемливо и какъв е чаят.

# 714
Моята щерка изобщо не обича попара. Давах в по на едро, по на дребно, пасирано. Не и не. Пробвах преди 1 седмица с повече масло и сиренце, тогава изяде половината. Иначе от магазина ми дадоха шипков чай ама не съм пробвала честно казано.
Последния път имах успех с кус куса, с повечко водичка и пак масло и сиренце.

# 715
Давам попара с вода. Моята си яде, но тя яде всичко така чеее. 🤣

# 716
Нашата мъка със зъбите започна. Първите две зъбчета избиха лесно, може би преди два месеца, но дотам. Давам Камилия, мажа гелчета, не помага май особено.
Днес не иска да яде. С мъка сутрешното мляко, после плодово пюре, отказва пюре с месо, пак отворих плодово и го изяде на няколко пъти. За вечеря едва изпи 90 мляко.
Моята госпожица отказваше попара, но последно време в правя с повечко вода и я хапва.

# 717
С вода я правя, иначе купих бебешки плодов чай от Galen. В него има ябълка, шипка, резене и лавандула. Не го хареса, ама тя като цяло още пие по 50 мл. вода на ден. Надявах се с него да се получи, ама уви.

# 718
  • София
Момичета, тук или в другата група някоя от вас беше споделила, че е купила столче Britax Romer от немския амазон на половин цена. Може ли да споделите модел, или ако имате линк? Може и на лично. Благодаря!

# 719
Момичета, тук или в другата група някоя от вас беше споделила, че е купила столче Britax Romer от немския амазон на половин цена. Може ли да споделите модел, или ако имате линк? Може и на лично. Благодаря!

Аз, ето https://amzn.eu/d/2j1j4NQ

Общи условия

Активация на акаунт