Майски бебета 2024г. - Тема 5

• 18 352
  • 738
  •   1
Отговори
# 45
И ние сме с крусти от бебе, с мустела къпя веднъж седмично (ако не забравя), иначе през ден мием главата. А тялото всеки ден.

Далеч съм още аз със захранването, тепърва ще започвам каши.. Някоя от вас беше писала за ориз. Как давате и кога се предлага?

# 46
  • Варна
Em22 аз давам оризова каша на Holle смесена с АМ следобед. Внимавай само, като добавяш водата в началото, ако е гореща, се сгъстява кашата много бързо и трябваше после пак да добавям вода до нужната консистенция.

# 47
И аз съм с оризовата на Холе. Не знам защо в началото се сгъстява, след това бързо се втечнява.. правя я с вода.

# 48
Аз рибата я дадох точно на 7м взех и телешко,свинското май е тежко наистина,но всеки лекар различно казва.
Извара съм дала в плодово пюре мн се хареса,взех една овесена каша и чакам старт

# 49
  • Варна
MisS Sunshine и при мен веднъж се втечни. Беше гъста и после стана като мляко. По един и същи начин я правя всеки път.
Мими, как мислиш да дадеш овесената каша? Чиста или с плод?

Последна редакция: нд, 08 дек 2024, 20:04 от mama 06

# 50
Момичета, дали бихте дали някоя идея за готин занимателен подарък за Коледа за момченце? Чудя се какво да купуваме на Гого и не мога да измисля.

# 51
Аз съм казала,че не искам играчки даже не знам какво искам от бабите...по скоро дрехи макар че и това има от кака си.
Да не говорим за играчки 😁😵‍💫🫢
Играе с всичко друго не и с играчки и основно ги лапа
Има една пирамида с рингове-играем силно казано,вадят се, хвърлят се или се лапат частите и интерактивна топка нз дали така се казва точно ....веднъж игра и това беше никакъв интерес.
Пуснете някой сайт и според месеците ...примерно този гледах аз
https://igra4kite.com/

Днес забелязах ситни пъпчици под очите някой имал ли е, според вас от какво са,мисля си дето си лапа ръцете после си търкат очите,замърсено.

Последна редакция: нд, 08 дек 2024, 22:31 от Mimi9999

# 52
Да попитам, след като не яде повече от 10-15гр на обяд, аз й отварям бурканче и сипвам в купичка 20-на грама. Имам месна заготовка (пилешко), какво количество трябва да добавя към зеленчуците и това количество увеличавам ли го в следващите дни или трябва да се дават едни и същи грамове? Като цяло колко гр месо дневно трябва да яде?
Също колко дни въвеждахте за първи път месо и веднага след него ли дадохте жълтъка?
Като редувам 2 дни месо и 1 жълтък (поне да ползвам 2 дни пюретата) , то тогава колко пъти трябва да дам жълтък, за да въведа следващ продукт?

Последна редакция: нд, 08 дек 2024, 23:18 от MisS_Sunshine_

# 53
По два дни въвеждах белите меса.
Жълтък още на следващия ден съм дала след втория ден пилешко.

# 54
Записвам се в новата тема с едно и половина зъбчета и въведени плодове - банан и ябълка.

И Луиза има крусти и тъкмо се чудих как да ги махам. Ще пробвам Мустела 😊

# 55
  • София
Момичета, на какви каши заложихте в началото - като марка, а и като вкус?

# 56
  • София
Взимала съм и взимам каши на Хип, Topfer, Слънчо и на ДМ някаква био с просо. На Слънчо е с Елда. На Хип са с ориз и царевица. Оризовата на Topfer е безмлечна. Стартирах с царевичната. Засега сме на тези вкусове. Овесена още не съм дала. Мисля, че тя е с глутен.

# 57
Всички каши са ми млечни 🫢
Оризова чиста ...слагах пюре плод не се хареса марка jotis
Елда чиста Хип слагам банан бива
Иначе много харесва на Хип лека нощ с просо и ябълка и една царевична на Хип с плодове.
Предстои глутен.
Взе да избира малката😁
Пускам снимка на любимите

# 58
  • София
Мерсии! Още един въпрос - колко време след старта на захранването имате заместено хранене?

# 59
Мерсии! Още един въпрос - колко време след старта на захранването имате заместено хранене?

Това е абсолютно индивидуално. Ако детето започне да харесва пюретата може да имаш и на втората седмица (както беше при нас), но може и с месеци само да си пробва и да дояжда с кърма. До годината основното ядене е мляко.

Да попитам, след като не яде повече от 10-15гр на обяд, аз й отварям бурканче и сипвам в купичка 20-на грама. Имам месна заготовка (пилешко), какво количество трябва да добавя към зеленчуците и това количество увеличавам ли го в следващите дни или трябва да се дават едни и същи грамове? Като цяло колко гр месо дневно трябва да яде?
Също колко дни въвеждахте за първи път месо и веднага след него ли дадохте жълтъка?
Като редувам 2 дни месо и 1 жълтък (поне да ползвам 2 дни пюретата) , то тогава колко пъти трябва да дам жълтък, за да въведа следващ продукт?

До 20 гр месо дневно. Заготовките като ги отвориш, трябва до 24 часа да се изядат, коментирахме го и в предната тема. Затова аз давам два поредни дни месо, два жълтък, иначе трябва да го хвърлям. Препоръчвам ти обаче да си намериш някоя схема и да прочетеш малко какво, как и кога. На Хип е най-лесна.

Общи условия

Активация на акаунт