Майски бебета 2024г. - Тема 5

• 18 483
  • 738
  •   1
Отговори
# 270
Да ви се оплача момичета,детето е с хрема.От снощи се влоши,преди това леко течеше носа.Надявам се да е от зъбите,все още няма избило зъбче.Температура няма,правя му промивки със солен разтвор и сиропче му дадох, че се прокашля.Явно секрета му се стича в гърлото.Повтарям се в последните ми коментари,извинявам се,просто ми е притеснено Confused
И ние сме така и ходих на Унг.Предписа тонизолотрен(хомеопатия) и капки за нос sensial gtt. Гърдите й са чисти, но сопола  е слязъл надолу и вече е жълт.Зачервено гърло.

# 271
  • Варна
Deni дано от физиологичния разтвор леко се облекчи детето. Хубаво е, че няма температура. Сега са почивни дни и не знам дали ще намериш лекар, да го заведеш. Освен да вземеш от аптеката нещо на първо време.
Бързо оздравяване🍀 и да посрещнете спокойно Новата година 😊.

# 272
  • София
Изолираха ешерихия коли в урината на сина ми Sad някой има ли опит?

# 273
Изолираха ешерихия коли в урината на сина ми Sad някой има ли опит?

Сигурна ли си, че си взела стерилната урина както трябва? Питам, понеже нефроложката при която ходихме сигурно 5 мин ми обяснява как трябва да му взимам урина и колко лесно било да не е стерилна и да има подобни резултати като при теб.

# 274
  • София
Не съм сигурна. Измих го добре, подсуших внимателно с чиста кърпа и сложих памперса (pinemed). После скъсах торбичката и я излях в контейнерче за урина.

# 275
Не съм сигурна. Измих го добре, подсуших внимателно с чиста кърпа и сложих памперса (pinemed). После скъсах торбичката и я излях в контейнерче за урина.

Аз също направих така, но за щастие той буквално веднага след това се изпишка и аз занесох пробата (след няколко неуспешни опита) Мисля, че тя каза дори да не слага памперс, което според мен би било много трудно да нацелиш момент и веднага да тичаш към лабораторията...

# 276
Ешерихия коли е доста често срещана бактерия, предполагам има антибиограма, ще изпишат антибиотик и ще се оправи. Не се притеснявай.
На мен нефроложката ми обясни, че трябва да измия бебето, колектора не бива да се държи повече от 10 минути и нещо ми обясняваше, че трябва да се мине със спирт преди да го изсипеш в контейнерчето, за да не се допира урината до лепилото.
Ако не си сигурна, занеси пак урина за изследване.

# 277
Благодаря за  за мненията.Днес лекувам с каквото имам.Нослето не е запушено,но много тече прозрачен секрет.В първия работен ден ще отидем при педиатърката.Ако ли не до спешното.
За вземането на урина-аз му нахлузих пликчето на пишлето и чаках да се изпишка.На 20-та мин го напълни.Първия опит беше с памперс и урината беше де разляла.
И от мен весело посрещане на Новата година Heart

# 278
Дени, ние имахме големи драми с хъркащо и течащо носле и купувах няколко спрея. Когато изби второто зъбче също доста течеше. Купувах няколко спрея, да ти кажа не видях кой знае какъв ефект. Но ако искаш мога да ти напиша кои, поне ще знаеш, че са безопасни и са изписани от педиатър. Иначе мисля, че най-много ни помогна анти рефлукс възглавничката за носа. Прави инхалации с физиологичен разтвор.

# 279
  • София
Нефрологът ме успокои, че щом няма никакви симптоми, по-скоро става дума за фалшив резултат. Предписа профилактично лечение, но не с снтибиотик. И след 10 дена да повторим изследването.

Весело довечера! ❤✨

# 280
  • Варна
Момичета пожелавам ви спокойна Нова година! Спокойни и спящи деца. Болничките да се възстановяват бързо🍀
 Forest_girl  поне няма да е на антибиотик. Занеси нова проба, да не чакаш 10 дена, за да се види има ли нещо.

# 281
Честита Нова Година, момичета Simple Smile Да бъде една прекрасна година, пълна с щастливи мигове. Бихте ли ми препоръчали уролог за Саши ? Става на въпрос за вродената фимоза, струва ми се, че се става повече, макар че всяка вечер под течаща вода придърпвам и почиствам. Иска ми се специалист да го види и да ни даде насоки ?

# 282
Честита Нова Година, момичета Simple Smile Да бъде една прекрасна година, пълна с щастливи мигове. Бихте ли ми препоръчали уролог за Саши ? Става на въпрос за вродената фимоза, струва ми се, че се става повече, макар че всяка вечер под течаща вода придърпвам и почиствам. Иска ми се специалист да го види и да ни даде насоки ?

До колкото знам, специалистите се водят в Пирогов (Габриела Славкова(за нея четох добри отзиви-много мила и добър специалист и е началник на отделението) и Стоян Пеев - него ми го спомена нефроложката при която ходихме), но ако се налага по-сериозна интервенция - на мен ми препоръчаха от друго място един сръбски специалист. Simple Smile Но фимозата мисля, че не е тежко състояние и не налага сериозна интервенция. Успех!

*** имайте си едно на ум, че тези състояния са често срещани и често се израстват (вижте някои статии онлайн, ако не сте) и не е нужна намеса. Има и доста теми тук с майки с опит за всякакви вродени урологични състояния.

# 283
Честита Нова Година. Много здраве,щастие и късмет да ви донесе 2025г. Heart
Ние водихме детето до спешното,вчера гласът му изчезна направо.Неможе да плаче даже.Оказа се вирусна инфекция.Зачервено гърло и кашлица.Та не е от зъбите.Поне ми е по-спокойно,че го прегледаха

# 284
За много години, момичета! Много здраве, щастие и късмет през новата година!
Дени, бързо да се оправяте. ❤
Момичета, да ви кажа майка ми започна да готви за детето, много й харесват домашните пюрета. Препоръчвам ви, ако имате време, не че отнема кой знае колко време, но си е занимавка.
Също така взех плодови пюрета от ДМ, които са с добавка сухар, грис от спелта, мюсли. Давам ги за междинна закуска, при нас е почти към обяд и също много се харесват.

Общи условия

Активация на акаунт