Майски бебета 2024г. - Тема 5

• 18 480
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
Да, Мими писа и то май не след първото даване на жълтък.

# 436
При ЗВБ няма такива сложни математики 😀. Дадох малко сварен жълтък, изчаках 1-2 часа и дадох цялото яйце. След 2 дни й направих омлет. С глутена просто сварих малко паста. Останаха ми само ядки да въведа и то просто се мотая, не че чакам нещо конкретно. Мъжът ми иска да й дава гъби и скариди, аз понеже не ям, ще го оставя той да реши кога 😅.

# 437
Варях всеки път ново яйце,яйца и за нас няколко така и така 😁
5пъти вс беше ок ..
На 6 и 7 повърна два часа след яденето ...беше голям шок за мен направо се давеше беше легнала пред заспиване.
Четв сме на лл и ще споделя.

# 438
При ЗВБ няма такива сложни математики 😀. Дадох малко сварен жълтък, изчаках 1-2 часа и дадох цялото яйце. След 2 дни й направих омлет. С глутена просто сварих малко паста. Останаха ми само ядки да въведа и то просто се мотая, не че чакам нещо конкретно. Мъжът ми иска да й дава гъби и скариди, аз понеже не ям, ще го оставя той да реши кога 😅.

Аз затова винаги давам пример по ЗВБ как е. Глутен се въвежда с коричка хляб или паста, яйцето го даваш на омлет, не чакаш да стане да годинка, че да дадеш белтък 😏

Сега вече на 8 месеца ѝ правя палачинки, мъфини, солен кекс, баница. Изобщо не мисля кога какво и колко е яла.

# 439
Аз жълтък давам вече втора седмица по 1/4, та скоро трябва да увелича на 1/2 жълтък три пъти в седмицата. Сварявам няколко яйца, които съхранявам в хладилник и беля, когато ще се дават. Обаче голям проблем - отказва пюрета. От няколко дни много трудно изяжда дори 5 лъжички. Поради това не си изяжда порцията с месо или с жълтък. Изчаквам, предлагам наново - не. Като ѝ дам каша, изяжда повече, а понякога и цялото количество. Какво да правя? Така не може да си набавя никакъв протеин и полезни вещества.

Иначе вчера въведох глутен с овесена глутенова каша - 3 лъжички, днес ще увелича.

Имам желание до края на 7ми месец да въведа и млечни или белтък/ядка, обаче не знам как ще стане с тези капризи.

# 440
Как ще въвеждате ядки? И какви? Дадохте ли риба?

# 441
Как ще въвеждате ядки? И какви? Дадохте ли риба?
За ядките май няма много избор - тахан или брашно, иначе са много твърди. Аз днес взех бадемов тахан, още не знам с какво ще го дам, може би с някакви палачинки.

Риба дадох на 7 месеца.

# 442
Тахан върви на банан и авокадо.

# 443
И на кисело мляко с мюсли. Аз поне много обичам.

# 444
Момичета, а новите меса по два дни достатъчно ли е да се дават?  Ще въвеждам телешко, свинско и агнешко. Че вече от два месеца само пиле, пуйка и заек и тотално забравих как ги давах в началото.

# 445
Аз ги давам по 2 дни. Само свинско, агнешко и риба имам останали.

# 446
Към месните пюрета добавяте ли допълнително заготовки месо? Нещо се замислих дали това месо - около 8-9% е достатъчно

# 447
Аз не добавям.

# 448
  • София
И аз не добавям. Дадох белтък днес. Засега всичко е точно. Другата седмица мисля да започна с млечните.

# 449
Към месните пюрета добавяте ли допълнително заготовки месо? Нещо се замислих дали това месо - около 8-9% е достатъчно

Не добавям, сметни си го. 8% от 190 гр пюре е близо 16 гр. Препоръката е до 20.

Общи условия

Активация на акаунт