Майски бебета 2024г. - Тема 5

• 18 397
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
На моето дете като давам нещо непасирано,се задавя.Каквото е глътнал,повръща.Как да го науча да дъвче и да яде по-едри парченца?Взела съм едни бисквитки,но още не съм му давала от страх да не се задави Confused

# 571
Не е драма да се задави, както казах. Почни с нещо меко, банан или авокадо, или както каза Ваня със сварени зеленчуци на парчета. В началото ще гагва, но по мое наблюдение бързо схващат.

# 572
Как правите домашните пюрета с месо? Аз ли бъркам нещо… Варя месото, варя зеленчуци, пасирам всичко и месото пак е на леки парченца. Господина не му хареса. Вие как готвите?

# 573
Аз онзи ден й дадох парче банан. Ближеше го и накрая започна и да прави движение с уста все едно дъвче. Не знам от къде познава това движение. Вчера й дадох парче банан, но го смачка и падна на земята. Продължих да й давам от ръката. Смятам после да й оставя парче банан на таблата и сама да го вземе. В началото е с малки крачки, но лека по лека се научават какво да правят.

# 574
Аз давам вече по-смело парченца - банан, бисквитка, бебешки снакс от ДМ. Справя се добре с попарата и пастата звездички, дъвче си ги (доколкото може с 2 зъба 😀) Пробвах и питка, и хляб, че даже малко кекс 😀 Но да си призная започнах със снакса, с идеята, че се разтапя от слюнката. Така ми беше някак по-спокойно.

# 575
Как правите домашните пюрета с месо? Аз ли бъркам нещо… Варя месото, варя зеленчуци, пасирам всичко и месото пак е на леки парченца. Господина не му хареса. Вие как готвите?
С моя пасатор оставаха мини парчета и не искаше да яде пюрето. Купих чопър от лидл ( преди няма месец) и смила всичко до хомогенна смес. много съм доволна

# 576
Аз давам вече по-смело парченца - банан, бисквитка, бебешки снакс от ДМ. Справя се добре с попарата и пастата звездички, дъвче си ги (доколкото може с 2 зъба 😀) Пробвах и питка, и хляб, че даже малко кекс 😀 Но да си призная започнах със снакса, с идеята, че се разтапя от слюнката. Така ми беше някак по-спокойно.
Този снакс нещо като оризовки ли е?

# 577
И моят не искаше някъде към 7ми месец парчеца и плюеше всичко, но започнах да му давам някакви големи неща като банан да си гризе. По-късно и палачинки направих. Реално си ги смучеше и сега няма вече проблем с парчета. Опитвайте, защото колкото повече време ядат пюрета и то гладки по-трудно ще приема други текстури.

Последна редакция: чт, 30 яну 2025, 21:41 от sedi_

# 578
  • Варна
Deni и ние сме като вас. Като оставя пюрето на по едри парченца се задавя и повръща. Опитах да му давам на върха на лъжичката по- малко количество и да изчакам да мине време след като го преглътне и сякаш така е по-добре. Като му давам зеленчуково пюре с яйце-белтъка го намачквам, но остават парченца и там няма проблем. Днес правих за следобедна закуска  киноа с банан и кисело мляко 1 лъжичка, добавих и малко от кашата с  просо. Хареса му и си го изяде.
Утре мисля да пробвам да му дам сам да яде парченца банан, да видим как ще му се отрази. Май е време за този етап, както е писала Sedi_

Последна редакция: чт, 30 яну 2025, 21:39 от mama 06

# 579
На моето дете като давам нещо непасирано,се задавя.Каквото е глътнал,повръща.Как да го науча да дъвче и да яде по-едри парченца?Взела съм едни бисквитки,но още не съм му давала от страх да не се задави Confused
На първо място опитай да запазиш спокойствие, дори и да се задави. Виж за разликата между chocking и gagging и кога трябва да се намесиш и кога да оставиш бебето само да се справи. Както са казали и другите дай меки храни, които лесно се смачкват с венци. Давай големи парчета (колкото 2 пръста), за да може да му е удобно да ги хване. Също помага ако се храните заедно, показвай как да дъвче, даже мляскай срещу него, за да види какво става с храната вътре в устата.

# 580
Момичета, един страничен въпрос - мислили ли сте тази година да пускате бебе на ясла? Борис ще е на 1г 4 м септември, когато започва яслената група.. колко ще върви не знам, камоли да говори ама се чудя. А догодина ще е голям и не знам… чудя се. Вие мислили ли сте по въпроса?

# 581
Аз ще я пускам от септември, да. Връщам се на работа от началото на октомври (редовно, иначе вероятно ще работя още от май). Но мъжът ми е перманентно хоум, аз също имам възможност, когато се налага, иначе с боледуването не я виждам.

# 582
И аз пускам от септември. Връщам се на работа.

# 583
  • София
Аз няма да бързам да го пускам. Ще си го гледам възможно най-дълго. Не ме притеснява дали ще ни приемат. Работя в детска градина и в краен случай ще го взема при мен.

# 584
Няма да я пускам и няма да се връщам на работа втората година.

Общи условия

Активация на акаунт