Отговори
# 120
Добре дошъл на Ивайло! Heart

# 121
Да е жив и здрав Ивайло! 💙

Много щастие и късмет! 🍀

# 122
Някоя от вас усещала ли е , като пукане на кост, когато бебето мърда ? 🤔
През цялата бременност с ММ не сме се сдърпали даже... до днес, в деня на изписването грам не ми се иска да се събираме дори и за малко, обаче той си е на друго мнение и това си е.
Вече съм в 37 г.с и усещам, как пича няма място и пробва да си направи мезонет, че и хълца, като луд..мрън 🫣

# 123
Честит да е Ивайло!
Аз съм 36+5 и наистина усещам, че няма място и му е тясно. От няколко дни на едно място на корема ме боли все едно кожата от разпъване, но болката е доста гадна. До обяд добре, но след обяд почва да ме боли все повече мускула на дупето и кръста (вече цяла седмица), гърба, да ми се подуват краката, не знам защо повече десния и да ме боли това място на корема. Абе общо взето последните една-две седмици са ми тегави от към такива болежки, снощи даже си поревах, като опитах да си легна и ме сряза тоз мускул на д-то. Оплаках се 😅

# 124
  • Пловдив
Едната ми госпожица много ме опъва мен. Имам чувството че си опира ръце и крака във вътрешностите ми и с дупето навън пробва да види дали може да ми пробие корема. Голямо разтягане, заяква. Доста са активни, ще ги видим като се появят какви дивачки ще са 😂 Питах майка ми какво бебе съм била и тя - по 3/4 пъти ставах на нощ, че все премрънкваше. Та не очаквам най-спокойните деца.

# 125
Честито, Киви 🥝!!!
Честит да е Ивайло!!!
Да расте здрав, силен и щастлив!!!
🥳🤩🤩🥰👶👣👩‍🍼🤱👨‍🍼🚼🍼🐣👶👣👶
Явно върлува гаден вирус! Доста месеци се предпазвах с пробиотици и Биозин мама, въпреки, че децата "мъкнеха" всяка седмица по някакъв бацил!
Миналата седмица вече ми лепнаха нещото, което описвате. Наистина започна с болки в гърлото и пресипнал глас. После като ме тръшна и температура, стана "красота". А като се включи и това чудо с приближаването на границите на кръвното, мога само да лежа или ходя като зомби. Дано да се оправи като родя, че как ще се оправям с бебето, ако се будя всеки път като парцал.
Хем се радвам, че след раждането има надежда да се пооправят тези състояния, хем не мога да се отпусна. Подготовката е в разгара си и изисква много енергия, която в това състояние просто ми липсва. Като умрял телефон се чувствам.
Намрънках се. Но поне някоя от вас може да се е чувствала така и да знае, че не става въпрос за симулация или глезотии.
П.П.
Момичета това което описвате със стрялкащите болки било уж сигурен знак, че бебето се намества главично. Ето линк със знаци, които показват главично предлежание:
https://youtu.be/k2Vtn4ULQhI?si=kfa1t7HK5qyLcBxL
Съгласна съм, че тези притискания не са най-приятните усещания, но определено ги предпочитам пред секциото и се моля господинът да се кротне вече в тази важна финална позиция. Пък и очният даде зелена светлина за естествено раждане!

На мен днес ми потече носа, изсъхнала ми е лигавицата същевременно и много ме дразни нос и валко гърло. Почнах инфлуцид и вит Ц. Личната рече Анирон може също, ама го пих допреди 2 седмици и ми писна от тоя аверон. Да задържи госпожицата ден два с раждането, че хич не ми се мисли със запушен нос и главобол как ще раждам. А и кръвното днес ми се вдига до 120/130 😵

Последна редакция: нд, 08 дек 2024, 21:27 от mamelitka

# 126
И аз съм парцал просто, не съм болна, но имам сили да стоя права точно 5-10 мин. Едва свършвам нещо на бързо. Вчера за малко да припадна, добре че се усетих какво става, за да седна. Бебето рита ли рита... сън няма...

# 127
Честит да е Ивайло! ☺❤
И аз го усещам моя младеж как се намества хубавичко. Даже днес вече се палпирах и главата не се движи, а е фиксирана; няма мърдане 😀 Но пък нямам контракции. Днес съм на плюс 14000 крачки и не излиза. Две три стягания и една по-болезнена и това е. 😌
Много ме стряска недоспиването. Имам проблем с него. Снощи даже до посреднощ го мислих и ме хванаха депресиите и тревожността. Как мислите да се справяте с това? 😒
Муун липсва нещо, къде е, какво става?

# 128
И аз съм парцал просто, не съм болна, но имам сили да стоя права точно 5-10 мин. Едва свършвам нещо на бързо. Вчера за малко да припадна, добре че се усетих какво става, за да седна. Бебето рита ли рита... сън няма...
Следи си редовно кръвното и ако може да има някой покрай теб! Когато колабирах децата се случи да са вкъщи, че нещо пак бяха сополиви! Доста се изплашиха, но слава Богу, че бяха те. Веднага звъннаха на личния лекар и изпълниха много стриктно това, което той ги посъветва. Аз не бях особено адекватна.
Зареди се с кисело мляко🥛🐮🐄, че само айрян със сол ми помага и пооправя нещата.

# 129
Недоспиването от 2 месеца ми е най-добър приятел, неразделни сме. Снощи за първи път си легнах по-рано, може би беше 23 часа. Е до 2 часа станах 4-ри пъти до wc и то не толкова, че ми се ходеше, ами просто не мога да спя и се будя постоянно. Толкова недоспиване ми се насъбра, че не зная как ще го карам после и с бебе в ръце, чак малко ме е страх, но пък ще влезем в някакъв ритъм надявам се.

От около 2 часа имам много чести стягания на целия корем, но рядко с болка. На моменти даже ми е трудно да си поема въздух. И той пък не спира да се ратяга и да бута. Дали не е от това, че последните 3 дни се натоварих доста с чистене и подреждане?
 Почвам да се замислям, ако тръгне нормално раждане дали ще разбера навреме 😕

# 130
Недоспиването от 2 месеца ми е най-добър приятел, неразделни сме. Снощи за първи път си легнах по-рано, може би беше 23 часа. Е до 2 часа станах 4-ри пъти до wc и то не толкова, че ми се ходеше, ами просто не мога да спя и се будя постоянно. Толкова недоспиване ми се насъбра, че не зная как ще го карам после и с бебе в ръце, чак малко ме е страх, но пък ще влезем в някакъв ритъм надявам се.

От около 2 часа имам много чести стягания на целия корем, но рядко с болка. На моменти даже ми е трудно да си поема въздух. И той пък не спира да се ратяга и да бута. Дали не е от това, че последните 3 дни се натоварих доста с чистене и подреждане?
 Почвам да се замислям, ако тръгне нормално раждане дали ще разбера навреме 😕
     Не мисля, че е от това! Аз последните 2-3 дни почти само съм лежала и имам същите симптоми от 2 часа- разтягания или обръщания с яко опъване… както и отчасти твърд корем, дано е финално нагласяне, че вече искам да се свършва Simple Smile

# 131
Ох от толкоз разтягане само стриите ми се уголемиха :/ бебе не излиза. Ама вече мисля че всичко е готово. Даже вчера и чантата натоварихме в колата и няма да я връщам. Дано не се повреди нькоя козметика от студа 😄

Само гърлото да се стабилизира, че хич не знам ако си болня и зараждаш дали те отделят и т.н. вече не е ковидно време, ама все пак вирси са си 😒

# 132
И при мен няма заспиване… миналата нощ ставах 10 пъти до тоалетна. И на сутринта чак заспах хубаво, голям купон е! 😀

# 133
И при мен няма заспиване… миналата нощ ставах 10 пъти до тоалетна. И на сутринта чак заспах хубаво, голям купон е! 😀
Пък аз си мислех, че само аз съм таласъм!!
По цели нощи не заспивам, а през деня съм като ранен самолет на автопилот.
Сега имало някакъв ретрограден Марс, който правел хората по-нервни и напрегнати. Незнам внушавам ли си, но на мен със сигурност ми влияе. Направо съм кълбо от нерви, а това много ми провокира контракциите.
Като ви чета и като гледам какви лупинги прави и моето джерме си мисля, че и бебоците явно здраво държат "връзка с кораба майка", който явно в момента е акостирал някъде близо до тоя Марс😁😜😜🤭♂️👨‍🚀🚀☄️🌌👽🌑🌓🌕🌗👨‍🚀🛰️🚀🌌☄️😜😜😜😁😁♂️
П.П. Малко off topic, но да попитам някой ползвал ли е такива компреси при кърмене и доволни ли сте?

Вършат ли работа?
Аз предните деца ги кърмих доста време 1.6 и 2 години, но тогава нямам спомен за подобни компреси. А понякога се случват неразположения с гърдите??

Последна редакция: пн, 09 дек 2024, 07:17 от mamelitka

# 134
И аз съм в отбора на всевъзможни болежки, неспане, отоци по крайниците и така нататък. 
Съчувствам на всички, пък и на себе си Joy

Общи условия

Активация на акаунт