Отговори
# 165
Момичета, днес за първи път ми направиха преглед за разкритие. Беше брутален 😀. Не очаквах такава болка. Аз съм в 38+3 и имам само 1см разкритие, което е доста демотивиращо 😂 Мислех си, че тези дни ще излезе… Има ли някоя от вас с опит, която да разкаже малко как се е движила с разкритието си през първата бременност? Ще бъда благодарна, ако сподели 🙏🏻

А тези прегледи без причина ли ги правят? С първата ми бременност никой не е бъркал в мен до деня, в който не отидох с изтекли води. Даже не е ставало дума профилактично да ме проверяват. Иначе и аз отидох с 1см разкритие и на следващия ден родих. Има жени с по 4см разкритие две-три седмици и пренасят. Няма закономерност, отнясяща се към раждането. 1см пак е нещо😅

Последна редакция: пн, 09 дек 2024, 15:58 от Анонимен

# 166
Здравейте, момичета,
От доста време ви чета, но до сега не се е налагало да се включвам - винаги някой пита моят въпрос преди мен или отговаря също преди мен Simple Smile. Много благодаря за темите и подкрепата, въпросите и отговорите, които давате. И аз като вас нямам търпение вече да родя, но нямам все още никакви признаци за скорошно раждане. Коремът ми се е смъкнал, ходя по МНОООГО пъти до тоалетната и от време на време леко стягане я в кръста, я в корема и това е. В петък АГ ми сервира, че заминава на почивка преди моя термин и се връща в деня на термина ми и планът е да ходя на дежурен кабинет в болницата, в която работи, при който се падна. Най-гадното в цялата работа е, че постоянно ми говори за секцио, въпреки че бебето е в идеална поза да раждане, а аз в перфектна родова кондиция. Обяснението е - бебето върви голямо 39 г.с. 3.5кг, ако може да го счетем за голямо. Много се притеснявам, ако вземе, че започне раждането да не започнат отново да ме убеждават на място за секциои да ме подхлъзнат, защото на тях така им е по-удобно, аоще повече, когато моят АГ не е там. Време не остана за смяна на лекар и болница. Направо ще се побъркам, правя всичко възможно за да подпомогна започването на раждане, но нищо. Sad Sad Sad Някоя от вас знае ли дали е задължително да усетя нещо физически преди това или може да се случи напълно спонтанно идването на контракциите? Възможно ли е да започне през деня? Това ми е първа бременност - 39г.с + 1

# 167
Днес мина и петият преглед за разкритие… Или както аз го наричам “единственият ми секс в момента” 😂😂😂😂, та даже и болезнен. Имам напредък- шийката почти на макс е скъсена, ама разкритието е ню-ню… Не можело и един пръст да се вкара… значи разкритието сигурно е още под 0,5 см… И все пак каза, че съм на финалната права и че раждането може да започне във всеки един момент… Демек няма нищо ново под слънцето… Вечер яките ритници и контракции и нищо, ама пак поне напредък, щото миналата седмица даже и шийката не беше скъсена Simple Smile

# 168
Тя нещо много ново ти е казала, на финалната права си била, това и ние можем да кажем. Термина ти е след 3 дни. 🤣

На мен нищо не са ми мерили, нищо не са проверявали....така, че съм в пълно неведение. Ама при липсата на каквито и да е признаци за раждане съм сигурна, че даже ММ е с повече разкритие от мен. 😀

gigato2, що за глупост, че бебе 3500 е голямо? Мислех, че това е нормалното тегло по принцип. Не би трябвало да могат да те принудят за секцио, след като  няма никакви индикации за това. Какви са тия доктори...съжалявам, че те стресират така баш накрая. Настоявай си на естественото раждане или помисли за друга болница, ако има такава в твоя град.

# 169
Ох като почнат някакви такива приказки за големи бебета 😒
То зависи и от майката все пак. Моето го мериха миналата седмица 3.600 и никой не си е направил устата за секцио. Ама и аз съм висока и широка и веднъж е минало бебе 3.600 по пътя 😄 Имай предвид, че отклонението на това изчерваве е +/- 500 гр.
Gigato2, Ти в коя болница си?

И моята е отпуска, но в моята болница така или иначе не мога да си избера доктор, така че съм с нагласата при който се падна. Повече се надявам на яки акушерки 🤞

# 170
И при мен така. Надявам се изобщо да не се стига много, много до доктори. Моя не дава дежурства в АГ-то, та при когото се падна. Само, че съм чувала, че едната опция е доктор на 83 години, та това малко ме плаши. Grinning Ама ако няма проблеми и само с акушерките ще минем.

И аз не вярвам много на изчисленията за килограми, особено при последните прегледи като видях като бебка се движи колко различни размери му излизат на доктора, чак смешно ми стана, единият път му излезе термин края на януари, после ноември...абе машини. И на мен ми каза, че е към 3.500, ама няма да се изненадам и 3 да е и 4 да е. Теория на вероятностите.

# 171
Ох като почнат някакви такива приказки за големи бебета 😒
То зависи и от майката все пак. Моето го мериха миналата седмица 3.600 и никой не си е направил устата за секцио. Ама и аз съм висока и широка и веднъж е минало бебе 3.600 по пътя 😄 Имай предвид, че отклонението на това изчерваве е +/- 500 гр.
Gigato2, Ти в коя болница си?

И моята е отпуска, но в моята болница така или иначе не мога да си избера доктор, така че съм с нагласата при който се падна. Повече се надявам на яки акушерки 🤞

Торакс Пловдив
Иначе от стрес дали вече най-накрая няма да раждам, май скоро няма да родя 🙃

# 172
Факт е, че бебето като е готово, тогава излиза. На челна стойка дето не застанах на моята и така и си седи на топло.
Повече разходки помагат, качване на стъпала, секс с мъжо за омекотяване на шийката,  едната акушерка ми каза за люто и топли душове.  Душовиете практикувам повече за болката в кръста, ама това лютото с тия киселини не ми се рискува. С единия от батковците   ананаса ми помогна за получаване на леки контракции. Това е което се сещам за методи за подпомагане на родовата дейност, но колко са действащи не се знае Simple Smile важно е спокойствие и позитивна нагласа.

А относно размерите единия беше 3750, 51 см, другия 3850, 52 см. Една приятелка роди напълно нормално бежщже тежащи 4 кг, така че 3500 не е уау тегло, ще се справиш.
Не разбирам тия доктори, които "убеждават" за секцио без показания. Предните два пъти родих без избор на лекар или екип нормално, дано и при теб се стекат така нещата и да родиш както желаеш.

# 173
Включвам се с две неща, които ми помогнаха много - едното е за гърдите, противно на разпространението, че след секцио минава някакво време, преди да слезе кърмата, аз на следващия ден бях ужас - камък, червени отоци, всички екстри, от които се опасявах Simple Smile Помогна ми студен компрес (но не тия на лансинох, оказаха се пълен боклук, поне за мен), а директно с кърпа, за да покрие и областта около гърдите, която също е оточна + обратен натиск около ареолата, за да тръгне поне малко коластра + соев лецитин (това ме спаси направо, но трябва да минат няколко дни, докато подейства).
За хемороидите - сдобих се с тях буквално два дена преди секциото, пълен кошмар. След консултация с хирург да слагам лед и да мажа с крем Фитороид, нещата започнаха да се успокояват.
Пожелавам на всички леко раждане!

Последна редакция: вт, 10 дек 2024, 12:14 от Lqlq

# 174
Момичета, днес за първи път ми направиха преглед за разкритие. Беше брутален 😀. Не очаквах такава болка. Аз съм в 38+3 и имам само 1см разкритие, което е доста демотивиращо 😂 Мислех си, че тези дни ще излезе… Има ли някоя от вас с опит, която да разкаже малко как се е движила с разкритието си през първата бременност? Ще бъда благодарна, ако сподели 🙏🏻

А тези прегледи без причина ли ги правят? С първата ми бременност никой не е бъркал в мен до деня, в който не отидох с изтекли води. Даже не е ставало дума профилактично да ме проверяват. Иначе и аз отидох с 1см разкритие и на следващия ден родих. Има жени с по 4см разкритие две-три седмици и пренасят. Няма закономерност, отнясяща се към раждането. 1см пак е нещо😅

Моята докторка ми каза, че вече е време за този преглед 🥹 Явно е рутинен ?

# 175
  • Пловдив
Мен ме провериха за разкритие още в 30 седмица, когато влязох в болница с доста контракции. Никакво нямах, беше си неприятно, но бързо забравих. По- гадно ми беше взимането на вагинален секрет от акушерката на смяна. Моята АГ по-нежно го прави 😀

# 176
Момичета, аз съм способна още утре да отида и да ми направят секциото и да се приключва . Това вече не е нормално.
Излязоха ми ентерококи на микробиологията, изписаха ми 9-тия поред антибиотик… няма да го пия. Преди три седмици приключих номер осем заради стрептококи. Такова нещо през живота не ми се е случвало, реве ми се. Какви са тия бактерии, дали пробите не са читави, не знам, дано само да не съм повредила бебето. От третия месец като се почна и няма свършване с инфекции и бактерии.

# 177
Здравейте,
При изследване на урина ми излезе следи от белтък в урината, после правих 24часова урина и излезе, че белтъкът е завишен - 0.5 при норма до 0.15. В 35гс съм, някоя от вас да е била в подобно положение и какво се предприе? Кръвното си ми е ниско от началото още 100/60. Нямам отоци. Аз съм в болница за задържане от 2 месеца и говореха за изписване, но при това положение, не знам...

# 178
Ето ме и мен.
Нас най-накрая утре ни изписват, ако всичко е наред с изследванията на бебо, но никой не очаква някакво аномалии заради гестационния. 7 дни е многоооо време  тул вече...
Но, освен гестационния, аз съм и с полислостозни яйчници, та някаква кърма започна да идва едва вчера
 Тук една акушерка много ме хареса и 5 ден не спира да ме окуражава и напътства, за да тръгнат нещата. Слагам го на гърда, изцеждам по малко, но си е основно на адаптирано - поне качва по учебник.
Все още много спи, ама още малко ще е сигурно 😀
Иначе аз нямам шевове и рсзкъсвания, но един голям неболезнен хемороид, направо се изплаших като го напипах.....
Сега слагам крем и свещички, пък ако не тръгне да се принира ще ходя на доктор...

# 179
Така като гледам, всеки бере някакъв зор. Без значение бебето в корема ли е още или някъде наблизо.

Аз бях в болница за един ден. В събота вечерта и през нощта не усещах почти бебето, не можах и много много да спя. Сутринта казах на мъжа ми и без никакво колебание отидохме до болницата. Лекарката на смяна първоначално при прегледа каза, че всичко е ок. Пуснаха тонове и направи преглед разкритие. Тоновете, според нея, бяха с контракции. Шийката скъсена на половина. И реши да ме остави в болница.
Наливаха ми магнезий буквално денонощно.
Днес ме прегледа моята лекарка, която счете престоя ми в болница за ненужен. И така си тръгнах Simple Smile
Болки си имам относително регулярно. Сега уж почивам повече и се пазя. Бебето го измериха 2650 гр в 35 седмица. Силно се надявам да дръпне в идните 15 дена, да си дочака датата и да е здраво.
Блъскам протеин на прах и като храна, дано помогне.

Пак да кажа, прегледът за разкритие не е нищо страшно. Имам два в последните 24 часа. Повече ме боли като си махам черните точки с лентичка (което отдавна не правя)

Общи условия

Активация на акаунт