Отговори
# 180
Jollie в коя болница беше?

# 181
Здравейте отново😊 до четвъртък включително бях на системи (магнезий) нямах разкритие,но имах контракции и болка ниско долу.От днес усещам същите придърпвания ниско долу и откъм влагалището все едно и бебето е доста активно.(да добавя днес имах стомашни проблеми ) и се чудя дали не е това прочината Според вас дали трябва да ходя на лекар? В момента пътувам към София и ми е доста притеснено.

# 182
Здравейте, честито на всички родили! Да са здрави бебчетата и да се възстановяват бързо майките!
Аз съм в клуба на неспящите и чакащи секцио следващата седмица. Колкото повече наближава, толкова повече се притеснявам, и аз не знам защо. Трета седмица ще съм само на тонове, силно се надявам девойката да си дочака датата, защото изобщо не знам ще разбера ли дали идва момента… сега съм 36+4 и вече наистина ми тежи, боли ме всичко и се чудя дали ще е по-добре след това…
Снощи с първи път мисля, че усетих истински контракции на 2-4 пъти, а не подготвителни ииии още повече се спекох. 🫣
Moon какво се случи? Отиде ли до доктор все пак или за по-късно днес го остави?

# 183
Добро утро в този студен, дъждовен ден! 😀

Давам отчет...всичко ни е наред, обаче...обърнала си главата с тила назад, което не било добре. Трябвало да е настрани. Доктора каза, че ако не се завърти правилно, естественото раждане било много трудно, дълго и болезнено. Което значело, че може да се наложи секцио. Стана ми тъпо, защото много се върти постоянно, миналият четвъртък беше в правилна позиция, сега как реши 2 дни преди термина да си обърне главата на грешна посока не знам...стискайте палци да се намести както трябва. Според доктора и за това още не е почнала никаква родова дейност.

Майка ми ме напрегна...казах й, тя почна...защо не те приемат в болницата тогава още днес, защо не отидеш в друг град, направи нещо да се обърне правилно, бременна си от 20 месеца...абе като цяло вместо да ме успокои, че и секцио да се наложи, не е страшно, важното е и аз и бебка да сме добре, тя направо ми скапа деня. И на мен не ми е приятно, но си бях спокойна, в крайна сметка да, тъпо е, че се е обърнала така, ама като всичко й е наред съм склонна и 10 операции да мина. Не ми трябваше такъв негативизъм.

# 184
Добро утро в този студен, дъждовен ден! 😀

Давам отчет...всичко ни е наред, обаче...обърнала си главата с тила назад, което не било добре. Трябвало да е настрани. Доктора каза, че ако не се завърти правилно, естественото раждане било много трудно, дълго и болезнено. Което значело, че може да се наложи секцио. Стана ми тъпо, защото много се върти постоянно, миналият четвъртък беше в правилна позиция, сега как реши 2 дни преди термина да си обърне главата на грешна посока не знам...стискайте палци да се намести както трябва. Според доктора и за това още не е почнала никаква родова дейност.

Майка ми ме напрегна...казах й, тя почна...защо не те приемат в болницата тогава още днес, защо не отидеш в друг град, направи нещо да се обърне правилно, бременна си от 20 месеца...абе като цяло вместо да ме успокои, че и секцио да се наложи, не е страшно, важното е и аз и бебка да сме добре, тя направо ми скапа деня. И на мен не ми е приятно, но си бях спокойна, в крайна сметка да, тъпо е, че се е обърнала така, ама като всичко й е наред съм склонна и 10 операции да мина. Не ми трябваше такъв негативизъм.

Най-важното нещо е вие да сте добре, ако ще и през гърба да я вадят, не се спичай. Всичко се случва с причина, аз затова избягвам да споделям освен с мъжа ми, защото всички все много знаят, сто баби хилаво бебе ✌🏽. Леко раждане ти желая 🍀

# 185
G.G15, не съм майка ти (макар че съм нечия майка и като такава мога да бъда безкрайно досадна и неприятна Joy). Така де, аз ще ти го кажа "Все тая как ще родиш. Важното е ти и бебето да сте добре. Лекарите ще преценят дали има нужда да оставаш в болницата".

Днес ми е някакво и на мен такова...тъпо. Гризе ме мисълта дали не трябваше да оставя детето у дома, да сме си малко само двамата. Вечер след градина е нервен и превъзбуден, но ако изобщо не е ходил на градина е симпатично хлапе. Сутринта утрепахме няколко часа в болницата с него, да го прегледат. Ако нямаха куклен театър днес щях да си го оставя. Хем ми е мъчно, хем вече ми е трудно всичко, бебето е 3 кг и тежи. Та така Simple Smile

# 186
Момичета, знаете ли кога се получават парите за 45-дневния болничен: 5 работни дни след края на периода и на части във всеки месец от болничния?
G.G15, сама знаеш, че важното е да сте добре. Нормално е да те жегне, щом идва от майка ти, но трябва да тренираме непукизъм в подобни ситуации. След раждането подобни неуместни мнения ще завалят.

# 187
  • Пловдив
G.G15 , аз да ти споделя моята тактика. Просто не споделям всичко с майка ми. Например това, че може да се наложи секциото да ми е по-рано не съм й казала. Казах на мъжа ми, споделих го и тук. Майка ми знам, че щеше да се притесни много и да е ежедневен порой от въпроси как съм, що съм и си го спестих.

# 188
Добро утро на всички colo fechado като мен и на мацките с по 4 cm от 2-3 седмици с термин 12.12 Simple Smile)) Желая на всички мами със скорошни термини в най-скоро време да цъфнем и вържем като на снимката- ама по най-неболезнен начин! А на майката на астралната близначка на моята неродена кукла, с най-Gangsta nickname G.G15 ще кажа- ето това е позата и на моята, за която говоря от 2 седмици… Седи си в тая неблагоприятна поза и това е… Тази поза заемали много малко бебета- само 0,5 %. В немскоговорящите страни такива деца се считали за големи щастливци и с много дарби, защото още отсега гледат към звездите. Казаха ми, че това няма значение сега, а се гледа чак по време на раждане, защото дотогава много деца си търсели “правилния” изход и се обръщали… Ако не стане и се закучи нещо, аз ще искам секцио и то навреме… Няма да чакам 20 часа преди да го поискам и да се измъчим и двете като грешни дяволи Simple Smile

# 189
Ах тези подкрепящи майки.....моята също ме натоварва в стресови ситуации вместо да ме подкрепи. Затова нищо не знае и последна разбира новините 😄

G.G15, довери се на лекарите. Понякога нещата не стават по най-лесния начин, ама важното е да сте добре на финала Simple Smile

Дух, моят батко също е.много драматичен тези дни. Вчера драми на прибиране имахме.  Днес плакал и не искал да ходи на детска. И аз се чудех дали да не си стои вкъщи, ама използвам сега да поиграе с децата, че скоро ще стои вкъщи с бебето 😄

# 190
Фалан, ще го спираш ли?
Моят батко всяка сутрин се буди и преди да отвори очи казва "днес нали няма градинка? Няма, нали". А обича да ходи.

# 191
Нас ни изписвят, урааа!

Аз баткото го спирам от градина за 4 дни, другата ще си ходи вече (е, по празниците ще у дома), но да го заключа с бебешки режим и дс му спра живота, защото имаме бебе няма как да стане...
Вируси, не вируси - риска на професията с по-големи деца.

# 192
Много хубави новини, Icyyyyyy!

Lqlq, честита рожба!

G.G.15, аз затова ограничавам информацията. Никой не знае кога е секциото освен мъжа ми. Така или иначе ще разберат, че бебето се е родило.

Аз взех да се чудя утре дали в крайна сметка да не си поискам единична стая. Вярно, в двойна стая ще има друга жена за подкрепа, особено след секциото, но същевременно може да ми надуват главата. А и ставам да пишкам 35534 пъти. Тези, родили секцио - минус ли ще е да избера самостоятелна стая?

# 193
Според мен си зависи от това какъв човек си ти и какъв човек ще ти се падне.
На мен момичето, с което бях в стая след раждането ми беше много симпатични. Много бяхме различни по начин на мислене и характер, но мо беше добре, че има още някой в стаята. Единствено не ми допада ше, че тя искаше все да е включен телевизора, а на мен ми пречеше това. Но си е мой проблемът, че не й го казах директното. Беше ми неудобно и срам.
И бебето пак, за да не я притеснявам не го взимах нощем, но сега смятам да си го взимам. Ако има проблем, винаги може да ти сменят стаята. Така ми казаха на мен

# 194
Аз по моите наблюдения със 7 дневния ми престой - за секциото е до човек е. Има жени, които едва се движат след секцио, други са много по-подвижни.
Аз като само дете съм егоист и самостоятелната стая за тези 6 от 7 нощувки ми беше рай...тоалетна , светлина, тъмнина, аз си го определям и не трябва да говоря с никой без да ми св говори...
Много жени се чувстват чудесно по двойки и си помагат.
Провери дали има шанс да оставяш бебето за през нощта ако си сама в стая и така по-лесно можеш да решиш

Общи условия

Активация на акаунт