Отговори
# 210
Много ви благодаря !
Пиф, тъй като едва ли ще хванем срока (надявам се ), значи следващите година ще се подава.
Работила съм 5-6 месеца. В такъв случай и аз и таткото ли ще подаваме?
Какво имаш предвид, че няма да хванеш срока, че няма да родиш до 31.12 ли?
Няма значение дохода, а данъчната основа. Но за всеки случай по добре мъжа ти да подаде, имаш време до април.

# 211
Пифи, щом ти е любима тема и аз да питам Joy Аз работих от Януари до 11 Юни, оттогава съм болничен. Той си е работил през цялата година. Първо дете ни е. И двамата ли подаваме? Мисля, че него го осигуряват повече. Не знам какъв е срока за тяхната фирма. Моя термин е утре. Преди малко ми падна и част от тапата Grinning Очакваме я идните 2-3 дни.

Много ви благодаря !
Пиф, тъй като едва ли ще хванем срока (надявам се ), значи следващите година ще се подава.
Работила съм 5-6 месеца. В такъв случай и аз и таткото ли ще подаваме?
Да, ние с термин края на декември ще подаваме през 2025.
Много зависи от осигурителния ти доход, защото ако си осигурена на минималната и си работила 12 месеца ще ти стигне да си върнеш данъка за едно дете, на ако си с две деца, то трябва да се включи и дохода на бащата, защото няма да се достигне 1200 лева удържан данък.
Според мен, за да ви е по- лесно, нека бащата подаде, ако е на по- висока заплата и да не попълвате две декларации за едно и също нещо.

Съветвам таткото да подаде ,след като е с по-висока осигуровка, но дори и да е на минималната, за едно дете е достатъчна данъчната основа.
Аз ще подавам през работодателя ми, просто защото при мъжа ми счетоводителката няма по негови думи физическа възможност сама да подаде за всичките служители (или просто работодателя няма възможност да изплати на всички облекчение)

# 212
  • Пловдив
Дух, за срока имам предвид, че за да е през фирмата, декларацията трябва да се подаде до 13.12.

# 213
Диляна, единият родител подава във вашия случай.
Двамата подават, ако са повече деца и съответно родителите се осигуряват на малки суми.По - добре бащата да се ангажира с данъчната декларация.
Лятна буря - при моя работодател срокът беше до 30.11😃

# 214
Те пък направо никакво време не са дали да се попълнят. Айде за декември разбирам да е примерно до 17-18 да не е по празниците, ама чак пък да ви дадат 1 ден за попълване и предаване, за мен е безумие.

# 215
Момичета, извинявам се ако вече е отговорено, ама нещо през редовете прочетох - за данъчните облекчения може да се подаде по два начина - или чрез работодател до края на годината или с лична данъчна декларация до април следващата година.

# 216
Аз да питам родилите/раждалите мами - с какво облекло раждахте? Grinning Представям си, че няма да ми е удобно с болнична нощница и се чудя какво да си подготвя. Тениска, нощница, мек сутиен, нещо такова?

# 217
Bu2020 ,и двата пъти раждах с нощница от болницата,която се закопчава от пред.След това вече може да си облечеш нещо твое.Идеята е в крайна сметка и да не си цапаш твои дрехи.
Иначе днес бяхме на профилактичен с бебо,наддал е ,което е много добре.Дано така продължи.Но съм много притеснена, защото баткото ни беше тези дни с разстройство,сега я е повалило майка ми и се притеснявам за бебо.Дано успея да го опазя.От горе на всичкото съня ни е много оскъден .Или Вики става за ядете или баткото не иска да спи,и през деня не мога да почивам и вече започва да ми се отразява... Снощи оставих баткото с баща му, защото просто вече нямах сила.А пък после аз поех малкият.Иначе всичко е шест ...лудницата е пълна😂

# 218
Мале възхищавам се на мамите с повече от 1 дете,  аз сега не знам къде се намирам . Аз раждах с нощница /моя/ беше ми "удобно", но си носих още 2 резервни, каквото и са е раждането, много  е трудно да подвиеш крак и да се обуеш . Препоръчвам ви нощнички. На мен много  ми беше полезно еднократното бельо- тип памперс, улесниха ми движенията

# 219
Аз ще съм секцио, днес ми пристигнаха трите нощници. В Шейново май дават само за операционната нещо като престилка, която се връзва отзад. Някакви по 16 лева поръчах, за да не ме е яд после. Но са много мекички и памучни.

# 220
Леле случвало ли ви се е да се пощури това дете? Изядох доста шоколад тази вечер и направо ме скъса от ритане. Чак се притесних добре ли му е 🤪

# 221
Честито на всички родили дами! 💙❤️🍀
Бързо възстановяване!

На другите близо до термин, стискам палци скоро бебоците да се родят! 🍀🩷🩵

И да ви минават болежките! 🤞🍀

Аз трябваше да вляза на 11/12 за планово секцио на 12/12, но имало много операции за тогава и го дръпнаха с един ден по-рано. Да ви кажа много са се променили нещата в Шейново, ще видим утре как е в реанимация. Уж АГ ми каза, че бебето ще е 4 кг, но сега се оказа, че може да е като синът ми 3,600. Малко ме е шубе, нищо че е за втори път. Дано всичко бъде наред. 🍀🤞🩷

# 222
Честито на всички родили дами! 💙❤🍀
Бързо възстановяване!

На другите близо до термин, стискам палци скоро бебоците да се родят! 🍀🩷🩵

И да ви минават болежките! 🤞🍀

Аз трябваше да вляза на 11/12 за планово секцио на 12/12, но имало много операции за тогава и го дръпнаха с един ден по-рано. Да ви кажа много са се променили нещата в Шейново, ще видим утре как е в реанимация. Уж АГ ми каза, че бебето ще е 4 кг, но сега се оказа, че може да е като синът ми 3,600. Малко ме е шубе, нищо че е за втори път. Дано всичко бъде наред. 🍀🤞🩷
Стискам палци всичко да е наред! Към хубаво ли са се променили нещата? 😃 Ще чакам да разкажеш като мине.

# 223
Успех на всички днес! Аз утре съм на контрола ( на термина)… Така ми се иска вече да тръгва и да минава, а не да тръпна още няколко дни докато ме индуцират… Вече със спането е мега зле… Тази нощ имах рефлукс и ми се повръщаше и накрая седнах на спалнята и така съм заспала и спала поне 2 часа… Събудих се в 05:40 вкочанясала 😂😂😂😂…. Поне не съм хъркала…

# 224
Добро утро на всички! Още малко остава дръжте се 😊 🤞 и днешната и утрешната дата много ми харесват. Стискайте ми палци да се случи. Днес съм на контролен преглед, дано се види раздвижване в посока много раждане, въпреки че нямам индикации 😃 все пак се надявам.

Общи условия

Активация на акаунт