Отговори
# 570
Честит нов живот, на всички новородени бебенца. ❤  Хубав декември и пълен.
Ние с Преси сме добре. Децата са болни и ги пратих при майка ми. Аз също нещо ме дразни да кашлям, запушен ми е носа, но не и нещо сериозно. Кърмя….честко и се надявам да го опазим. Вчера ни изписаха и беше шоу през нощта. В 12 дадох формула и спа до 3. После пак се кърмихме. Гледам да увелича количеството, че явно първата нощ са го натъпкали здраво, като видях какви конски дози правят. Не е акал няколко дни, но пък на всяко кърмене (на час два) има пишкато, което и ок. Отделно се и жлътна и това допълнително утежнява кърменето.
Малко съм недоспала, но днес ходих до Спиди и до близкия хипермаркет и съм много добре 😀 Будя се сама нощем на около 2-3 часа. Сякаш тялото ми ми казва да храня бебето. Той понеже и поспалив заради жълтеницата.  От 10 кг съм свалила 5, остават още 5. Ами май се отчетох. Туй то 😀🥰

# 571
И аз се включвам ☺ днес сутринта се появи на бял свят нашето малко съвършенство, първородният ни син - Петър ❤

На появилите се бебенца желая много здраве, на мамите бързо възстановяване, а на чакащите - кураж, всичко си заслужава, когато малкото човече се появи

# 572
Добре дошъл Петър!
Жив и здрав да е! 💙🙏🏻🍀

Ние сме добре. Плачка малко от коремчето и го гушкам сега.
Днес излязохме за първи път за 10-15 мин. Бях излязла и като видях колко е хубаво времето и няма вятър, звъннах на баща му да приготвя количката.
Утре ще излезем отново и после ще застудява.
Има проблеми вечер с нослето- хърка. Чистим с морска вода и после дърпаме секретите. От днес му слагам и мехлемче за суха носна лигавица. Влажността е много ниска последните дни и може би това е причината.

# 573
Добре дошли, прекрасни малки създания😇❤️ бъдете здрави!

# 574
Добре дошъл на Петър!
Да бъде жив и здрав! 💙

# 575
  • Пловдив
Кокетка, жив и здрав да е малкият Петър! 💙 и на Коледа гушки вкъщи Simple Smile

# 576
Жив и здрав да е Петър 🧿🙏🏻❤

# 577
Ех ,че хубаво имаме си още бебоци!Честити да са и те Елена и Петър!
Мо ,извинявай ,че така питам ,но имаше ли някакви индикации ,че бебка е омотана в пъпната връв?По някакъв начин имаше ли съмнение или да са го видяли на ехограф?
Моя малък господин цял ден си спинка и сега започва купона..До сега го успивах и за сега спи ,но усещам как ще бъдем нощни птици.А нещо трудно се успива.Иска само на гърда за да е спокоен,но усещам че ме ползва за залъгалка,а не да цока...А бибата я плюва.С баткото нямахме такива драми🤷Знаех си ,че ще бъде нещо такова ,имах си предчувствие.

# 578
Funn, моят батко беше тегаво бебе и имах предчувствия и по скоро надежди, че бебето ще е по-спокойно и лесно за гледане... Ама май се очертава същия като брат си Laughing Поне за сега, няма спане през нощта, през деня вече спи само на мен, буден все кисел, не мога да го оставя никъде, активности за сега няма освен кърменето. В количката започна да реве докато на заспи и след като стане. Абе забавата започва.

И да се оплача, момичета, тъкмо ми свършиха лохиите преди има няма седмица и днес, бам, цикълът ми дойде. 40 дни само след раждането и ексклузивно кърмене... Пак превръзки, истории, тъкмо мислех, че ще си почина от това.

Честито на новите майчета, все хубави имена на бебетата, нека много са ви радват Heartpulse

# 579

Честити да са и "най-новите" бебоци Петър и Елена. Закриляни и благословени всички бебешоци заедно със своите родители!!!
На чакащите: раждането да се случи и премине по-леко и по-добре и от най-смелите ви надежди!!!
На всички: здрави и спокойни бебоци, мами, татковци, братчета, сестрички и цялостно домочадие!

# 580
Мо ,извинявай ,че така питам ,но имаше ли някакви индикации ,че бебка е омотана в пъпната връв?По някакъв начин имаше ли съмнение или да са го видяли на ехограф?
Моя малък господин цял ден си спинка и сега започва купона..До сега го успивах и за сега спи ,но усещам как ще бъдем нощни птици.А нещо трудно се успива.Иска само на гърда за да е спокоен,но усещам че ме ползва за залъгалка,а не да цока...А бибата я плюва.С баткото нямахме такива драми🤷Знаех си ,че ще бъде нещо такова ,имах си предчувствие.
Никакви! Индукцията беше ужасна.. В началото по швейцарски ми даваха от обезболяващите само парацетамол и после някакъв лек опиод… след 14 часа адски мъки ( болезнени до смърт контракции) бях само на 1 см разкритие.. Тия чак тогава се сетиха за PDA… Но аз вече бях толкова изморена, че исках секцио възможно най-скоро, защото пукането на водите беше на 16-ти в 23:00, а секциото чак вчера, 18.12 в 10:00…. Казаха ми че ако PDA не стигне за секциото, директно слагат пълна наркоза, освен ако не се навия на спинална. Казах им спинална да правят. Секциото мина супер! Оказа се че имам пълно разкритие, но им казах да го вадят и че нямам вече физическа и психическа сила… И само мога да кажа че няма по-яко нещо от това! Поздрави от най-сладките бузки, които от операционната си е нон-стоп с мен Simple Smile)) Мляко не пада, ама на Хип се кефи, само дето чакам по 20 мин след цоцане, като я държа права,  че иначе още много връща Simple Smile ама като инвестирам 20 мин, си спестявам много зор след това Simple Smile

# 581

Аз да се включа без някой да ме пита 😀
На мен ми индуцираха раждането в 38 седмица заради пъпна връв. Докторът, при когото раждах я видя и го притесни (когато щяха да ползват вакуум-ът ,но ми дойде нечовешката сила да родя без него, на 4 контракция, това бяха думите му към екипа: "тук имаме притеснителна пъпна връв, трябва да извадим бебето, не се чувства добре").
Пъпната връв я видя на прегледа ми на 2ри, на 3ти родих. С големият ми син също имах омотана пъпна връв (пак същия доктор я видя), но тогава не го притесни. Сегa не му хареса и затова искаше ,цитирам "ние да контролираме раждането утре, а не да чакаме да е спонтанно в следващите 10 дни. В 30 годишната си кариера съм имал проблем с пъпна връв 2 пъти ( а омотаване се случва доста често според него), но теб няма да те интересува статистиката, ако има проблем и си 3 случай". Така че, вяряам, че има специалисти, които я виждат, с подходящата апаратура, разбира се.

Редактирам, след коментара Мо: аз живях 6 години в Швейцария, и сега е единия от малкото пъти, в които се радвам, че не останах там.

П.С. с моята индукция, аз болка усетих за около 20 мин и то я търпях. Такава хубава (и правилно дозирана) епидурална ми сложиха на 2 час ,че бях като на парти. А когато дойдоха напъните,усещах само тях. Но получих и разкритие много бързо - не знам как 🤷‍♀️

Последна редакция: чт, 19 дек 2024, 10:55 от Icyyyyyy

# 582
Здраейте,момичета.Някоя имала ли е левкоцити в урината?Преди седмица бях в болница и всичко беше нормално.

# 583
Здраейте,момичета.Някоя имала ли е левкоцити в урината?Преди седмица бях в болница и всичко беше нормално.
Аз през цялата бременност съм с доста завишени - пих антибиотици, давах 100 пъти стерилна урина и нищо не се откри.

# 584
Днес нагласихме Елена за снимка за страницата на болницата. Бях взела много дрешки, ама се оказа че с тези от болницата е много по-лесно…. Та само комплектът за изписване ще използвам… Simple Smile В събота, на рождения ден на мъжа ми ни изписват 🤗🤗🤗. Вече намам катетър, къпя се и се разхождам, а болката от цезаровото е като обождане от муха в сравнение с 20 часа индукция без перидурална, а с парацетамолче и налбуфинче, понеже така реши алтернативната акушерка, която явно никога не е раждала…

Последна редакция: чт, 19 дек 2024, 16:32 от Mo36

Общи условия

Активация на акаунт