Отговори
# 660
  • Пловдив
Вие тук с Джи с тия паднали тапи по един месец изкарахте 😂

Gigato, честита рожба ❤

# 661
Ние с нея сме късметлийки😬🌸Искам вече да раждам,не се търпи😂Ама е инатливо човечето,ще да е козирог

# 662
  • Пловдив
Свършиха вече стрелците. Козирози не познавам много отблизо и ще е интересно какви са.

# 663
Към кърмещите майки, първите дни в болницата гърдите ми бяха много болезнени, тежки и твърди - кърмех и изцеждах по много, но в болницата не се хранех добре, предимно сокове и бисквити. Вече сме си вкъщи и кърмене след кърмене гърдите ми се усещат меки и като, че ли вече не стават твърди и болезнени дори при по-дълги интервали от време (4-5ч). Дали това не е знак, че кърмата ми спира 😢

# 664
Към кърмещите майки, първите дни в болницата гърдите ми бяха много болезнени, тежки и твърди - кърмех и изцеждах по много, но в болницата не се хранех добре, предимно сокове и бисквити. Вече сме си вкъщи и кърмене след кърмене гърдите ми се усещат меки и като, че ли вече не стават твърди и болезнени дори при по-дълги интервали от време (4-5ч). Дали това не е знак, че кърмата ми спира 😢
Не е задължително. По някое време гърдите се регулират и вече произвеждат мляко, без да са болезнени и на камък. Хапвай по-качествена храна, пий вода. Има ли как да провериш колко кърма хапва бебето: да го премериш преди и след кърмене, например? Ако все пак е намаляла, има чайове за кърмачки и храни като житото, които помагат за увеличаване на количеството. Бъди спокойна.

# 665
Лоли и аз бях така - нещо страшно, разбирам те, първо се успокой. После приеми,че малко ще боли, това което трябва да направиш е да сложиш студени компреси, след това трябва да започнеш да цедиш хубаво трябва да освободиш гърдите така че са няма бучки. Отрас няма да стане на почивки, след това пак сложи студен компрес.
[/b]
Здравейте мами, едно огромно ПОМОЩ
За неуките като мен, започнах да помпя от третия след след секциото, бебето ми изобщо не можа да ми захване зърната цока само с протектор и то се разкиселява, защото не тръгва, през нощта се подуха зверски, имам бучки и ужасяваща болка. Правиха ми цедене на ръка масаж, компрес, помпах до неузнаваемост зърна нямам, не знам какво да правя утре се прибираме вкъщи и съм паника 😐

# 666

При мен като мина отока и са си по-меки, но явно има.вече нормално количество и се понаяжда бебето. На 4я и 5я ден беше с доста дохранване и втвърдявания в гърдите.
Даже нормалното състояние е да няма голям дискомфорт Simple Smile Дано при теб са се регулирали.

# 667
Колко жени още чакате да родите? Да няма коледен подарък точно на 25-ти 🥰
Аз май също чакам всеки момент. Терминът е 03.01.2025, но от няколко дни всеки ден съм с падаща тапа. И бебето усещам много по-ниско от преди.
Но не ми се ще да се ражда точно на Бъдни вечер, Коледа или Нова година. Нека да си има собствен празник.
Настроила съм се за периода между 26-ти и 29-ти декември.
От нашата община направиха много тъпо изказване относно еднократна помощ при раждане. Ако сме на линия при тях преди 31.12 до обяд, ще получим сумата. Да, но ако бебо нещо се забави спрямо техния работен график и отидем с документите след Нова година - няма, брате! Тогава вече започвали да раздават сумите само на родените в 2025 година.
Още не мога да го асимилирам!??
Честито на мамите и бебоците, на които още не съм честитила!!!
И леко, успешно и спокойно раждане, на тези, които останахме за финала на месеца и годината!!!

# 668
Това с общината не е вярно, не им се връзвай.
Еднократната помощ за раждане може да я получиш в срок до 3 години от раждането и не е обвързвано с край на годината и тн.
Може и онлайн да се подаде с КЕП.

# 669
Някои общини дават два вида помощи. Може би това се има предвид?
Нашата не дава и не съм на ясно, но иначе Пиф е права - до 3 години може да се вземе.

# 670
Мами, усещате ли нещо от празниците 😄😵‍💫 Аз даже няма да се напъвам с трапези и т.н.  Програма максимум е една питка средобед, ако успея да дремна

# 671
Момичета, колко време преди раждане спряхте добавките - желязо, витамини, Омега ? Или няма кой знае какво значение?

# 672
Мами, усещате ли нещо от празниците 😄😵‍💫 Аз даже няма да се напъвам с трапези и т.н.  Програма максимум е една питка средобед, ако успея да дремна
Празници?! Какво е това?

# 673
Ще се опитаме да направим една бърза питка и още няколко неща. Получих коледна изненада от мама, която е на 100 км от мен, изпрати ми сарми и пълнени чушки 😂
Това е първата Коледа, която ще караме вкъщи, и то вече трима. ❤️ Дет се вика, изморена съм, но развълнувана. Ще изпия едно греяно вино довечера като бял човек.

# 674
Докато бяхме в болницата ММ уговорил бабите и дядовците да сме всички у нас. Ама поне е и разпределил кой какво да докара. От нас само мястото и присъствието. 😃 Имайки предвид, че ревем 20/7 не ми се занимава с 10 човека, ама каквото е такова. Утре поне ще сме си само тримата.

И да ви се похваля. Днес успях да се изкъпя, моята ревла спа цели 2 часа. 😃

Общи условия

Активация на акаунт