Отговори
# 30
Преди почти 17 години напуснах работата си като учител и се пенсионирах по болест. Това беше най доброто решение в живота ми. Не съм спряла да работя, но за себе си, никога не съм съжалила. Разбрах, че авторката била с ТЕЛК и се чудя какво търси още там?

# 31
ТЕЛКа какво общо има, освен, че по-трудно могат да я освободят, ако не е в изпитателен срок?

# 32
ТЕЛКа какво общо има, освен, че по-трудно могат да я освободят, ако не е в изпитателен срок?

Гарантираният доход от пенсията, колкото и малък да е, дава свобода да търси и по зле платена работа, но спокойна, което е важно условие в борбата с болестта.

# 33
Зависи от болестта, те сега за щяло и нещяло дават ТЕЛК, а на наистина болните няма. ТЕЛКа и дава само привилегии.

# 34
Преди почти 17 години напуснах работата си като учител и се пенсионирах по болест. Това беше най доброто решение в живота ми. Не съм спряла да работя, но за себе си, никога не съм съжалила. Разбрах, че авторката била с ТЕЛК и се чудя какво търси още там?
Според мен заради ТЕЛКа е влязла в таз професия, уж за по-лесно, ама не й се е получили. И сега ръководството не й е ок...

# 35
Зависи от болестта, те сега за щяло и нещяло дават ТЕЛК, а на наистина болните няма. ТЕЛКа и дава само привилегии.

Не е вярно, ТЕЛК се дава за много сериозни болести на истинските болни.най ниската група например е за диабет на инсулин с едно увреждане, очи, бъбреци или черен дроб да речем, както и онкологичните, пет години след диагнозата. За по висока група поне две тежки заболявания. Учителската професия е трудна, напрегната и нервна и за болен е изпитание, особено начинаещ.

# 36

Абсолютни глупости , все по-трудно се  дава ТЕЛК и в повечето случаи процентите са подигравка с болните хора .

Съветвам авторката да си смени работата с нещо по-спокойно , учителската професия  е стресираща  и едва ли си заслужава .

# 37
  • София
Малко извън зададената тема, но пак е вътре в нея:
Покрай Covid масово решиха, че е много лесно и приятно - стоиш си на компютъра, преподаваш си и си изкараваш парите - малко, но ги има. И се юрнаха да записват магистратури по Педагогика. Да, обаче ни върнаха в клас. Където, ситуацията е мноооого по-различна и се оказа, че работата не само не е лека и приятна (ако не ти идва от сърцето) ами е доста стресираща и натоварваща. Дори и за силни хора, случвало се е в нашето училище да не издържат и 2 учебни часа (тръгват си по средата на смяната).
Не знам какъв е случаят на авторката, може изобщо да не е от тези, но понеже съм в системата отдавна, знам, че има и некоректни работодатели (както навсякъде). И, ако е непосилно напрежението по-добре да си търси друга работа. Това важи за всяка ситуация - здравето, най-вече психическото е на 1во място. Ако не се чувстваш добре, няма смисъл.

# 38
Питам се, може ли учител дори заглавието на темата си до напише с грешка ....

Ей това е удар в десятката. Браво!
Никой не го забеляза.

В колкото теми съм отбелязвала под форма на шега липсата на препинателни знаци, са ми изтривали постовете.

Време е Бг-мамма да стимулира грамотно писане във форума.

Аз го видях това (чужди грешки забелязвам и с периферното си зрение), но реших да не измествам темата, защото допускам, че може да се дължи на вълнение или технически проблем. Дори и направилата забележката дама неволно е сменила една буква.

Но! Само да видите как пише директор на училище, който е и преподавател по български език! Четеш, четеш и се чудиш какво е искал за каже авторА.

# 39
Не знам по какво преподавате, ама с пунктуацията  не сте на "ти"😁

# 40
  • Sofia
Много се надявам да не стана никога толкова зависима, че да се чудя как да подавам анонимни жалби за унизително отношение. Вероятно нямате много избор с намиране на работа, за да стигнете дотук. Аз директно бих напуснала.
От четири месеца работя в детска градина като учител, като идвам от съвсем друга професия и още се опитвам да изляза от шока. Нашата директорка също си позволява да говори срещу учители - както в тяхно присъствие, така и когато ги няма - саркастично и подигравателно. Дори не можех да повярвам, че чувам правилно. Само си представям такова държане срещу мен в мое присъствие и си хващам пътя на минутата. След като на моите години се престраших на такава драстична крачка, значи пак ще мога да я направя. Как пък не взема да търпя хора, които не заслужават уважение. Е, друго ще е, ако са прави, тогава ще си изтърпя критиката.
В крайна сметка всичко е до избор - ако нямате такъв, идете говорете с тая директорка, питайте я какво иска, какво не иска. Току виж сте се изненадала, че може и да се договорите.

Общи условия

Активация на акаунт