Предстои ми инсеминация - тема 36

• 19 743
  • 621
  •   1
Отговори
# 255
  • Sofia
Аз също съм за музиката...трябва да е зает човек и да не мисли ...имам въпрос...два дни едвам ставам и се чувствам изморена..  сякаш се разболявам..бях чела,че и това може да е симптом ...какво мислите?
Кога правихте процедурата? На кой ден след нея сте? В момента попринцип май върлуват някакви гадинки - доста болни има от работа, добре че сме хоум офис до голяма степен. Аз съм забелязала, че във втората част от цикъла и основно седмица преди да ми дойде дори и като не правихме инсета просто генерално се чувствах по-изморена, а също така поради някаква причина винаги тогава си лепвам всякакви настинки. Сякаш организма е по-податлив.
Другото е че и прогестерона оказва влияние ако приемате. Също така съм забелязала, че алергията ми се засилва сериозно във втората част от цикъла (имам сенна хрема и от домашен прах), та тогава и носа ми си е постоянно запушен, та може да е в следствие от прогестерона или да е станало, но докато не тестваш няма как да разбереш.

# 256
Днес ми е 8ми ден от процедурата...умората не е много типична за мен и да не мога да стана изобщо...аз ставам от раз...незнам какво да мисля.  😊

# 257
  • Sofia
Днес ми е 8ми ден от процедурата...умората не е много типична за мен и да не мога да стана изобщо...аз ставам от раз...незнам какво да мисля.  😊
Ами ако това усещане го имаш от 1-2 дена е възможно и да си в период на имплантация щом не е типично. Някъде между 6-10 ден се случват тия неща. Желая успех и да споделиш след като тестваш, но не избързвай. След 12 ден поне изчакай. Други симптоми имаш ли (бодежи, крампички, течение, промени в кожата, болки в зърната). На мен ми беше много странно след 3тата инсеминация как на 11 ден имах отрицателен тест, а в същото време си усещах кожата много зле (все едно ми гореше буквално. Кожата ми беше много суха и чувствителна чак ми пареше като си миех лицето дори само с вода, а и зърната много ме боляха, а обикновено не ме болят те, а само гърдите - гърдите винаги ме болят и са много чувствителни, но зърната до преди това никога не ме бяха боляли и на 13 ден имах положителен тест).

# 258
Друго е ,че гърците все едно са ми двойни ...аз по принцип съм с голям бюст...сега сякаш ще се пръсне ...не е постоянно ...и вчера по едно време ми се догади за кратко...страх ме е да не се разочаровам 😇

# 259
Аз преди да забременея наистина имах един цикъл, в който си бях внушила, че съм бременна. Имах всякакви симптоми, закъсня ми с две седмици, но с твърдо отрицателни тестове, за които се самоубеждавах, че просто е рано, и накрая ми дойде. Явно всичките ми симптоми бяха от пренавиване, всъщност тогава реших, че ще направя инсеминацията, защото осъзнах колко много го искам Blush
Та самонавиването не е шега работа.. пожелавам наистина резултатът да е положителен и не унивай, ако не е Hug

# 260
Ти вдъхваш надежда,защото по написаното разбирам,че си забременяла от инсиминация ако не греша...аз не се отказвам,но подсъзнанието е голяма работа...все  ми напомня😊😇

# 261
Да, аз успях да забременея от първата опитана инсеминация, писала съм по-рано в темата Blush надежда винаги има! Не се отказвай Hug

# 262
Здравейте, искам да попитам дали някой след инсеминацията си изпитвал ли е менструални не разположение? Вече 6-ти ден ту имам и ту минава, но днес е малко по засилено и все едно всеки момент ще ми дойде. Вече  ми е четвърта инсеминацията и сега за първи път ми се случва и не знам дали е нормално и да не би да е от Овитрел, тъй като за първи път ми биха.

# 263
  • Sofia
Здравейте, искам да попитам дали някой след инсеминацията си изпитвал ли е менструални не разположение? Вече 6-ти ден ту имам и ту минава, но днес е малко по засилено и все едно всеки момент ще ми дойде. Вече  ми е четвърта инсеминацията и сега за първи път ми се случва и не знам дали е нормално и да не би да е от Овитрел, тъй като за първи път ми биха.

Тук много зависи с колко фоликула сте работили, приемаш ли прогестерон и така нататък. Аз имах неразположение след всичките инсеминации. Първите 2-3 дена след тях винаги усещах леки крампи, гърба и кръста постоянно ме боляха (и 4те инсеминации и това от след като ми поставят хориомона до 2-3 дена след като ми дойде следващия цикъл) и също така крампи които хем се появяват, хем минават от самосебе си няколко дена преди да очаквам да ми дойде или денят за тестове), така че личното ми мнение е, че това не е показателно за нищо - тези неразположения са главно от покачването на прогестерон. В много цикли преди да почнем с инсетата съм ги имала, но аз си поддържам и добри нива на прогестерон самостоятелно. Също така ще вмъкна, че същите тия неразположения (крампи и болки в гърба) ги имах и след като видях положителен тест, така че в тая насока нямаше разлика дали бях бременна или не, и 4те цикъла като усещане по тая линя бяха идентични за мен. Имаше други дребни неща, които ме озадачиха когато имах положителен тест (дразнене по кожата, сухота, усещане за изгорена кожа и дразнене и болка в зърнара), като понеже се тествах на 11 ден и бях сигурна, че не е станало нищо си мислех, че са в следствие на дуфастона понеже от както почнах да го приемам ми излезнаха доста страични ефекти (получих дерматити още при първата инсеминация на 3тия ден от приема му, и други кожни раздразнения, та реших, че и този дискомфорт е в следствие на него).

# 264
Не приемам Прогестерон и бях образувала 1 доминантен фоликул, тъй като пих по 1 хапче Летрозол за 5 дена. И преди съм била стимулирана и то с по две хапчета Летрозол и съм имала 3 доминантни фоликула, но до сега не съм имала такова неразположение. Зачудих се да не е от Овитрела, тъй като е от няколко дни това и днес вече 6-ти ден от инсеминацията е по засилен ПМС. Само това ми е като не разположение. При вас доста не разположения са ви се получили.

Тук много зависи с колко фоликула сте работили, приемаш ли прогестерон и така нататък. Аз имах неразположение след всичките инсеминации. Първите 2-3 дена след тях винаги усещах леки крампи, гърба и кръста постоянно ме боляха (и 4те инсеминации и това от след като ми поставят хориомона до 2-3 дена след като ми дойде следващия цикъл) и също така крампи които хем се появяват, хем минават от самосебе си няколко дена преди да очаквам да ми дойде или денят за тестове), така че личното ми мнение е, че това не е показателно за нищо - тези неразположения са главно от покачването на прогестерон. В много цикли преди да почнем с инсетата съм ги имала, но аз си поддържам и добри нива на прогестерон самостоятелно. Също така ще вмъкна, че същите тия неразположения (крампи и болки в гърба) ги имах и след като видях положителен тест, така че в тая насока нямаше разлика дали бях бременна или не, и 4те цикъла като усещане по тая линя бяха идентични за мен. Имаше други дребни неща, които ме озадачиха когато имах положителен тест (дразнене по кожата, сухота, усещане за изгорена кожа и дразнене и болка в зърнара), като понеже се тествах на 11 ден и бях сигурна, че не е станало нищо си мислех, че са в следствие на дуфастона понеже от както почнах да го приемам ми излезнаха доста страични ефекти (получих дерматити още при първата инсеминация на 3тия ден от приема му, и други кожни раздразнения, та реших, че и този дискомфорт е в следствие на него).

# 265
  • Sofia
Изглежда организма ми е много чувствителен на хормонални промени вероятно заради това. Не е нещо, което да не се преживява. Да ви кажа честно може и от Овитрела да е, в предните цикли не сте ли поставяли инжекции за таймиране? Аз и в 4те цикъла поставях Хориомон и неразположението и тежестта в яйчниците се засилваще още от вечерта след поставянето му - забелязала съм, че колкото повече фоликула има - толкова по-неприятно е усещането. В първия и последният ни цикъл имахме само по 2 фоликула (1вият беше на естествен цикъл само с таймираща, 4тият ни беше стимулиран с летрозол и след това хориомон) дискомфорта беше значително по-малък от циклите в които работихме с по 3-4 фоликула. Но ако в предишните цикли не сте поставяли таймираща - може и от Овитрела да е.

# 266
Не сме поставяли в предните цикли Овитрел. 1-вата и 3-тата ми инсеминация бяха на естествен цикъл. Втората беше със стимулация, но и при трите не са ми били Овитрел. На 4-тата ми биха, тъй като фоликула е в левия яйчник и споменах, че в левия задържам фоликулите и затова ми биха таймиращата инжекция. Ще видя на 11-ти ден на кръвния какво ще покаже и дали е от Овитрела или от нещо толкова много желано да видя най-сетне двете чертички като всяка друга жена.

# 267
  • Sofia
Не сме поставяли в предните цикли Овитрел. 1-вата и 3-тата ми инсеминация бяха на естествен цикъл. Втората беше със стимулация, но и при трите не са ми били Овитрел. На 4-тата ми биха, тъй като фоликула е в левия яйчник и споменах, че в левия задържам фоликулите и затова ми биха таймиращата инжекция. Ще видя на 11-ти ден на кръвния какво ще покаже и дали е от Овитрела или от нещо толкова много желано да видя най-сетне двете чертички като всяка друга жена.
В такъв случай вероятно е от Овитрела. 6ти ден особено ако дискомфорта го имате още от началото след инсеминация ми се вижда доста рано да изпитвате този дискомфорт, защото реално имплантацията е много малко вероятно да се случи преди и до 6ти ден. В повечето случаи от 7 до 10 ден се случват тези неща (разбира се има редки такива, в които се случва и 5-6, но много рядко статистически погледнато). Стискам палци да се е случило, но си имайте едно наум, че вероятно е от блъсканицата с хормони. Друга препоръка, която ще дам е кръвният да го направите 12-13 ден поне - дори 14ти. Не бързайте на 11 ден, само ще си дадете парите без да имате конкретен отговор - много рано за тестване е 11 ден.

# 268
Кой ден ви е ?...интересна ми стана вашата история...а и аз чакам...двете черти 😊

# 269
Днес ми е 6-ти ден от инсеминацията. От първи - втори ден си имам ПМС.

Rouina91 - по принцип не бих избързала, но имам проблем със щитовидната жлеза и затова бих направила малко по рано кръвен тест, за да мога веднага да отида при ендокриноложката ми и ако се наложи да ми увеличи дозата на лекарството. Малко по-сложно е при мен.
Кой ден ви е ?...интересна ми стана вашата история...а и аз чакам...двете черти 😊

Последна редакция: ср, 30 апр 2025, 17:08 от Ivito90

Общи условия

Активация на акаунт