Предстои ми инсеминация - тема 36

• 19 463
  • 619
  •   2
Отговори
# 585
Дам в Надежда правят така. Но аз питах специално доктора и ми се обясни че няма проблем ако цветната снимка е преди инсеминацията, важно е да няма бременност по време на самата снимка. Както и да е, дали в глупост или не, аз предпочитам да имам доверие на лекаря и да не търся под вола теле. Никакво зацапване нямах аз дни след цветната снимка, същото и след инсеминацията, аз не я усетих тази инсеминация, повече ми е било усещането дори при взимане на цитонамазка. И аз много се чудя от какво в това зацапване, то е много малко, не изисква превръзка ако това ще даде предатава. Мислех че е от дуфастона, дам:) аз досега съм го наричала погрешно, ама явно и от това не е .

# 586
На моя приятелка винаги й зацапва по време на прием на дуфастон. Има вероятност и от това да е. Може да се обадиш в клиниката за най-сигурно, ако те притеснява.

# 587
Благодаря, честно казано не ме притеснява защото не е нещо страшно, просто исках да зная дали и на друг се е случвало и дали е от това лекарство.

# 588
Аз винаги имам леко кафеникаво зацапване след като ми наврат някакъв инструмент - тия железни спекулуми и канюлки, които слагат, за да направят инсеминацията, като нищо може да са причината.

От дуфастона също може, но при продължителен прием.

Доколкото разбирам, ако кръвта е малко, стара (кафеникава) или много бледо розова, няма поводи за притеснения.

Успех желая ❤

Благодаря, честно казано не ме притеснява защото не е нещо страшно, просто исках да зная дали и на друг се е случвало и дали е от това лекарство.

# 589
Здравейте момичета, отдавна не съм писала тук.. Бяхме направили 3 инсеминации и при трите абсолютно негативен резултат. Сега сме на 4та , с мъжки фактор сме и имаме леко подобряване на бройката обаче морфологията остава също толкова смачкана .. Опитвам се да нямам Надежда и да се настроя за ин витро, но нали знаете надеждата умира последна :/ 
Успех на всички! 🥰

# 590
  • Sofia
Здравейте момичета, отдавна не съм писала тук.. Бяхме направили 3 инсеминации и при трите абсолютно негативен резултат. Сега сме на 4та , с мъжки фактор сме и имаме леко подобряване на бройката обаче морфологията остава също толкова смачкана .. Опитвам се да нямам Надежда и да се настроя за ин витро, но нали знаете надеждата умира последна :/ 
Успех на всички! 🥰
За жалост, по лични наблюдения с морфологията няма оправия. Опитваме се да я оборим 4+ години и си седи на едно ниво. Добавки,движение, какво ли не сме правили, но показателите на морфологията не са мръднали. От добрата страна е, че при инвитрото може да се заобиколи със селекция и вече не е толкова проблемно. Стискам палци да се случат нещата на ниво инсеминация. Миналия месец имаше няколко успешни, та в таз тема им върви на момичетата последно време.

# 591
Успех на всички! 🥰
За жалост, по лични наблюдения с морфологията няма оправия. Опитваме се да я оборим 4+ години и си седи на едно ниво. Добавки,движение, какво ли не сме правили, но показателите на морфологията не са мръднали. От добрата страна е, че при инвитрото може да се заобиколи със селекция и вече не е толкова проблемно. Стискам палци да се случат нещата на ниво инсеминация. Миналия месец имаше няколко успешни, та в таз тема им върви на момичетата последно време.

Благодаря много ❤ Успех и на вас 🍀

# 592
Мъжът ми е с морфология 0.5, но подобрихме останалите параметри драстично - така се компенсира лошата морфология. Други фактори не сме изследвали (примерно, казаха ни, че няма смисъл да си даваме парите за днк фрагментации, защото логично било да са високи при такава морфология).

Идеята беше да направим неуспешно 4 инсета, за да не си самофинансираме инвитрото, но съм бременна от третата инсеминация.

Не знам какво ще стане и как ще се развие, но факт, че се е намерило кой да стигне до яйцето.

Не се отказвайте от надеждата си никога, иначе може да се окажете като мен - постоянно с най-черните сценарии в главата и потънала в постоянен страх. Това не си е работа - ако не бях толкова луда 😄 и можех да си избера, щях да предпочета да се разочаровам пред това да не мога да се зарадвам на почти нищо, само и само да предотвратя евентуалното падане от високо после.

Успех на всички! 🥰

# 593
Ми и аз съм с трета неуспешна инсеминация. Този месец се надявах, защото беше малко по-различно всичко -други дати, друг яйчник. И пак нищо. Като че ли от този отрицателен резултат най-много ме заболя. Докога ли ще продължавам да се разочаровам... Мислех си, че съм притръпнала. С втората го приех по-мъжки. Сега ми е доста скапано, но и това ще мине. Трудно ми е да свикна с мисълта за инвитро, но явно ще трябва. Честно казано, не знам защо, но най-много ме е страх от пълната упойка. Досега не са ме приспивали. Някой друг с такива страхове?

# 594
При пункция не се прилага пълна упойка, ако това е притеснението ти. Прилага се краткотрайна венозна упойка, която е много по-лека от пълна упойка. Пълна упойка се прилага при операции, когато така те приспиват, че се налага интубиране т.к спонтанното дишане е блокирано. Та, няма нищо страшно! Ще си поспиш един хубав, дълбок сън и няма да имаш спомен от манипулацията! Успех

Ми и аз съм с трета неуспешна инсеминация. Този месец се надявах, защото беше малко по-различно всичко -други дати, друг яйчник. И пак нищо. Като че ли от този отрицателен резултат най-много ме заболя. Докога ли ще продължавам да се разочаровам... Мислех си, че съм притръпнала. С втората го приех по-мъжки. Сега ми е доста скапано, но и това ще мине. Трудно ми е да свикна с мисълта за инвитро, но явно ще трябва. Честно казано, не знам защо, но най-много ме е страх от пълната упойка. Досега не са ме приспивали. Някой друг с такива страхове?

# 595
Да де, имах предвид "приспивната" упойка. Ами да, от нея ме е страх. И не само, че ще съм приспана (дори за малко), ами и това, че много трудно ми намират вени по лабораториите. Намерила съм една лаборатория, която се справя от първия път, а не да ме бодат по 100 пъти, та се надявам и там, където ходя, да могат да ми намерят вена и да не се налага някакви ексцесии.

# 596
  • Sofia
Нито инвитрото, нито инжекциите, нито упойката е страшна.
И мен ме беше страх, не е нещо кой знае какво. Разбира се като нещо ново и непознато нормално да го мислиш. Натоварващото нещо е чакането след пункцията докато ти кажат колко ембриона имате. Правим подготовка за втора стимулация да видим какво ще сглобим този път.
Бтв 'пълната упойка' въобще не е страшна. Аз дори имам сърдечни проблеми и трябва да внимаваме с тез неща и пак нямах проблеми след това.

# 597
Да, това ми е друг страх, че и аз съм с тахикардия и на бета-блокери. То и за инсеминацията ми беше притеснено, и за цветната снимка, ама всичко мина нормално, та се надявам и с инвитрото да е така.

# 598
  • Sofia
Да, това ми е друг страх, че и аз съм с тахикардия и на бета-блокери. То и за инсеминацията ми беше притеснено, и за цветната снимка, ама всичко мина нормално, та се надявам и с инвитрото да е така.
И аз съм с нефункционираща като хората клапа, ускорен пулс и съм на бета блокери също. Проблеми нямам никакви. Просто се отпускаш и не го мислиш, че стреса влияе негативно.
Имате и още 1 инсеминация - нека не я изключваме. Желая успех.

# 599
Здравейте,
Колко часа след поставянето на тригер инжекцията вие е била процедурата по инсеминация при д-р Станулов?
Днес мина първата ми инсеминация, 42 часа след Хориомон и се зачудих дали е ОК. Снощи бях с доста силни болки за О, не знам какво да мисля.

Общи условия

Активация на акаунт